شرایط وخیم اردوگاههای یونان و وعدههای انجام نشده در موضوع مهاجران
- دولت یونان، میگوید که ساخت اردوگاه برای مهاجران با هدف جایگزینی اردوگاه موقت «ماوروونی» در جزیره لسبوس، با وجود وعدههایی که مبنی بر راه اندازی این اردوگاه تا ماه سپتامبر داده بود، هنوز در جریان نیست.
به گزارش «اینفو مایگرنتس»، وزیر مهاجرت یونان، تایید کرد که تقریبا ۹ ماه پس از آتش سوزی اردوگاه پناهجویان «موریا» در جزیره لسبوس یونان در دریای اژه، کار ساخت اردوگاه دائمی جدید هنوز آغاز نشده است.
این اخبار با وجود تعهدات یونان برای ساخت اردوگاهی که حداکثر ۵ هزار نفر را در خود جای دهد، منتشر شده و این اردوگاه قرار بود قبل از زمستان سال جاری آماده استفاده شود.
دولت یونان اعلام کرده بود که اردوگاههایی را در ۵ جزیره لسبوس، چیوس، ساموس، لروس و کاس، برپا خواهد کرد.
کمپ «ماوروونی» که معمولا از آن به عنوان کمپ جدید «کارا تپه» یاد میشود، پس از آتش سوزی در موریا به عنوان اردوگاه اضطراری موقت ایجاد شد.
تصاویری از افرادی که میخواهند در چادرهای پر از آب و گل آلود زندگی کنند، ماهها خبرساز شده است.
به دنبال آتش سوزی ویران کننده در اردوگاه موریا، که بیش از ۱۲ هزار نفر را آواره کرد، یونان با عجله اردوگاه چادری «کارا تپه» را در همان نزدیکی برپا کرد.
بسیاری از پناهندگان و پناهجویان به سرزمین اصلی یونان و برخی دیگر به کشورهای دیگر اتحادیه اروپا مانند آلمان منتقل شدند اما هزاران نفر در لسبوس باقی مانده و به «کارا تپه» منتقل شدند که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا به مدت طولانی در قرنطینه بودند.
آژانسهای سازمان ملل، سازمانهای حقوق بشری و سازمانهای کمک به مهاجران، بارها شرایط اردوگاه جدید «کارا تپه» و سایر اردوگاههای چادری جزایر یونان در دریای اژه را محکوم کردهاند.
پزشکان بدون مرز اخیرا مشکلات موجود در جزایر یونان برای مهاجران را محکوم کرد و از اتحادیه اروپا خواست تا به سیاست بازداشت و بازدارندگی علیه این افراد پایان بدهد.
در این گزارش، پزشکان بدون مرز میگویند که آنها طی مدت ۲ سال به ۱۸۰ نفر که خودزنی کرده و یا اقدام به خودکشی کرده اند خدمات پزشکی ارائه کرده است؛ حدود دو سوم از این افراد کودک بودهاند.
طبق آخرین دادههای کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در امور پناهندگان، در حال حاضر حدود ۱۰ هزار و ۵۰۰ پناهنده و پناهجو در جزایر اژه یونان اقامت دارند؛ این تعداد در دسامبر به حدود ۲۰ هزار نفر و در اواخر ماه مارس حدود ۱۵ هزار نفر بوده است.
بیشتر مهاجران حاضر در این جزایر افغانستانی (۴۸ درصد)، سوری (۱۴ درصد) و سومالیایی (۹ درصد) هستند.
بر اساس گزارش کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل در امور پناهندگان، تقریبا ۸ درصد کودکان حاضر در این جزایر بدون سرپرست بوده و یا از سرپرستان خود جدا شدهاند.