صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

۱۰ آرامگاه مشاهیر ایرانی خارج از مرز‌ها

۲۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۴۶:۳۹
کد خبر: ۷۳۲۳۹۴
برخی مشاهیر ایرانی خارج از مرز‌های ایران آرامیده اند و آرامگاه شان از مکان‌های مهم برای دوستداران ادب و هنر ایران است.

- روزنامه خراسان نوشت: روز گذشته پستی در فضای مجازی از برخی مشاهیر ایرانی که خارج از کشور به خاک سپرده شده اند منتشر شد که بازتاب زیادی داشت. به همین بهانه امروز به سراغ تعدادی از مشاهیر کشورمان رفته ایم که در خارج از مرز‌های ایران آرامیده اند و آرامگاه شان از مکان‌های مهم برای دوستداران ادب و هنر ایران است.

فارابی - سوریه

فارابی یکی از نوابغی است که در فاراب خراسان متولد شد و توانست تاثیر عمیق و بسزایی را بر تفکر اندیشمندان بعد از خود به جا بگذارد. او در علوم فلسفه، منطق، جامعه‌شناسی، پزشکی، ریاضیات و موسیقی تخصص داشت. آرامگاه او در دمشق سوریه است.

ابوریحان بیرونی - افغانستان

ابوریحان محمد بن احمد بیرونی از دانشمندان بزرگ اسلامی است که در علوم حکمت، اخترشناسی، ریاضیات، تاریخ و جغرافیا مقامی ارزنده داشته است. او در قرن ۳ در شهر کاث، مرکز امارت خوارزم متولد شد و در ۸۰ سالگی درگذشت و آرامگاهش در غزنی افغانستان است.

رودکی - تاجیکستان

رودکی نخستین شاعر مشهور پارسی گوی حوزه تمدن ایرانی در دوره سامانیان و قرن چهارم هجری قمری و استاد شاعران این قرن در ایران است. آرامگاه رودکی هم اکنون در روستای بنجرودک یا پنجکنت در ۱۷۰ کیلومتری شمال شهر دوشنبه، در تاجیکستان است.

خواجه عبدا... انصاری - افغانستان

خواجه عبدا... انصاری از مشاهیر دنیای ادب پارسی است که در خراسان قدیم در قرن پنجم متولد شد. شهرت او بیشتر به خاطر اشعار و متون بی مانندش در مدح و ثنای خداوند به زبان‌های عربی و فارسی است. او در محل تولدش یعنی شهر هرات دفن شده است.

ناصر خسرو - افغانستان

ناصر خسرو قبادیانی از شاعران بزرگ فارسی زبان، فیلسوف، حکیم و جهانگرد ایرانی بود که در قرن پنجم در قبادیان از توابع بلخ متولد شد. آثار او از گنجینه‌های ادب و فرهنگ ما محسوب می‌شود. آرامگاه این شاعر بزرگ در ایالت بدخشان در شمال افغانستان قرار دارد.

سنایی - افغانستان

حکیم ابوالمجد مجدود بن آدم سنایی از بزرگ‌ترین صوفیان و شاعران قصیده گو و مثنوی سرای زبان پارسی است که در سده ششم هجری در غزنین متولد شد. آرامگاه این مرد بزرگ در شمال شهر غزنی امروزی و در غرب شهر قدیمی و تاریخی غزنین واقع است.

سهروردی - سوریه

شهاب الدین یحیی سهروردی ملقب به شیخ اشراق، فیلسوف نامداری است که در استان زنجان متولد شد. او در سفر‌هایی که به کشور‌های مختلف داشت به سوریه رسید و آن جا بر اثر سوء ظنی به قتل رسید و آرامگاه او در شهر حلب قرار دارد.

نظامی - آذربایجان

حکیم نظامی گنجوی از برجسته‌ترین شاعران ایرانی قرن ششم هجری بود. نظامی را می‌شود پیشوای داستان سرایی ایرانی نامید. پنج گنج معروف‌ترین اثر این شاعر است که ۳۰ سال سرودنش طول کشید. آرامگاه نظامی در شهر گنجه جمهوری آذربایجان است.

مولانا - ترکیه

مولانا از برجسته‌ترین شاعران ایرانی است که در بلخ که در آن زمان جزئی از خراسان بود در قرن هفتم هجری متولد شد. آشنایی این شاعر با شمس تبریزی از معروف‌ترین ماجرا‌های این شاعر است. مولانا در شهر قونیه ترکیه از دنیا رفت و آرامگاه او در همین شهر است.

جامی - افغانستان

جامی شاعر، موسیقی دان و ادیب پارسی زبان در قرن نهم در هرات متولد شد و به او لقب خاتم الشعرا را دادند. از جامی آثار زیادی به نظم و نثر باقی مانده که هفت اورنگ معروف‌ترین آن هاست. آرامگاه نورالدین عبدالرحمان جامی در شمال غربی شهر هرات است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *