صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارات رئیسی در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۲۳:۱۸
کد خبر: ۷۳۲۱۶۸
آیت‌الله رئیسی گفت: اصلاح در نظام مالیاتی حتماً باید صورت بگیرد و باید بروکراسی زاید و فسادزا در سازمان مالیاتی با ایجاد سامانه هوشمند حل شود.

- آیت‌الله سید «ابراهیم رئیسی» در سومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که تصویر دولت آینده وی از گرانی و نرخ بالای تورم چه خواهد بود، گفت: دغدغه‌هایی که اعلام کردید، بخشی از دغدغه‌های مردم است، دغدغه‌های مردم زیاد است. ما در نشست‌های فراوان و مردمی که در آستان مقدس رضوی و قوه قضائیه با مردم داشتیم، از نزدیک در جریان بسیاری از خواسته‌ها و مشکلات آنها قرار گرفتیم. در ارتباط با مردم برای مهم‌ترین دغدغه‌هایشان، راهکار پیدا کرده‌ام و ان‌شاءالله اگر رأی مردم به ما تعلق گرفت،برای دولت آتی پیش‌بینی کردیم که برنامه اقتصادی را در سه بخش خلاصه کنیم. البته یک ابر موضوعاتی داریم که آن‌ها را اگر زمانی باقی بماند اعلام خواهم کرد. می‌خواهم اشاره کنم به این سه موضوعی که بیشترین مسئله است، یکی اصلاح دولت و مبارزه با فساد، ناکارآمدی و تبعیض است که بخش اول است.

وی در ادامه افزود: مسئله دوم حمایت از خانواده‌ها و اقشار محروم و بخش سوم جهش در تولید و تقویت کسب‌وکار است. نسبت به بخش اول که برخی از این دغدغه‌ها همان‌طور که اشاره کردیم، به نظر من یکی از مشکلاتی که مردم امروز با آن روبرو هستند، فساد است. ما در دستگاه قضایی برخورد با مفسد کردیم، اما برخورد با فساد جایش در دولت است که باید برخورد با فساد و بستر‌های آن صورت گیرد؛ حتماً افرادی که آلوده باشند و یا افرادی که زمینه رانت و فساد داشته باشند جایشان در دولت نیست. حتماً باید سامانه جامع اطلاعات اقتصادی ایجاد شود که بتواند همه دارایی‌های اقتصادی را رصد کند از برنامه‌های دیگر ما در ارتباط با دولت مسئله سامانه شفافیت است تا تمامی قراردادها، عملکرد شرکت‌ها، مدیران دولتی بیایند در سامانه‌ای پشت ویترین برای مردم قرار بگیرند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: ما این کار را زمانی که در آستانه قدس مشغول به فعالیت بودم، انجام دادیم اطلاعات مربوط به شرکت‌هایی اقتصادی که تعداد آن‌ها ۳۵ تا ۴۰ شرکت بود را پشت ویترین گذاشتیم تا مردم ببینند و این باعث اعتماد مردم می‌شود. شفافیت موجب افزایش اعتماد عمومی می‌شود بنده از روزی که به قوه قضاییه آمدم یکی از مسائلی که مردم، رسانه‌ها و نمایندگان مجلس می‌گفتند حساب خاص در اختیار رئیس قوه قضاییه بود. با دوستان گفتیم تمام تلاش‌تان را بکنید. ما بتوانیم به مردم گزارش دهیم و بگوییم منبع درآمد و هزینه‌اش کجاست. ما به مردم گزارش دادیم و گفتیم که هر سال هم در این باره گزارش خواهیم داد، این بگومگو تمام شد. شفافیت مسئله بسیار مهمی است اگر شفافیت اجرا شود شما یقین داشته باشید که اجرای کامل مقررات شفافیت، زمین‌خواری، قاچاق کالا، مسئله فرارهای مالیاتی و بسیاری از این فسادها کنترل خواهد شد. موضوع دیگر تحول ساختاری است در این راستا مسئله مهم تحول در نظام بانکی است دولت‌های مختلف آمده‌اند گفته‌اند ما می‌خواهیم تحول در نظام بانکی ایجاد کنیم، اما ما امروز بانک‌ها را یکی از موانع تولید می‌بینیم.

آیت الله رئیسی همچنین گفت: این باید با قدرت حل شود معوقات بانکی می‌تواند صورت نگیرد و با پیگیری ما بخش مهمی از معوقات بانکی را دنبال کردیم این اصلاح نظام بانکی می‌تواند یکی از ضرورت‌های کشور و دولت است.  اصلاح سوم، اصلاح در نظام مالیاتی است که حتماً باید صورت بگیرد و باید بروکراسی زاید و فسادزا در سازمان مالیاتی با ایجاد سامانه هوشمند حل شود. سامانه هوشمند جزو برنامه‌های جدی ما است. مالیات هم باید عادلانه و جدی و واقعی شود و کاهش مالیات از ۲۵ درصد به واحدهای تولیدی به ۱۰ درصد برسد. البته با یک شیب ملایم این کار امکان‌پذیر است.

آیت الله رئیسی در ادامه سومین مناظره در نقد اظهارات سایر نامزد‌ها گفت: نکته اول که می‌خواهم عرض کنم مربوط به مسئله خوزستان است که اشاره شد مرجع قانونی در ارتباط با سفر ستاد ملی مبارزه با کرونا است. از این ستاد اجازه گرفته شد و اجازه داده شد و تا وقتی که اجازه نمی‌دادند انجام نمی‌شد. ستاد مبارزه با کرونای استان هم یعنی هم از استان و هم از مرکز. دوم اینکه دانشگاه علوم پزشکی در اهواز هم برای این اجتماع یک پروتکل نوشت و تمام مقدمات لازم انجام شد بالاخره یک مرجع قانونی برای این قضیه است و اجازه داد. ما که به حرف کارشناسی گوش کردیم، چون بنده ۵، ۶ ماه است که می‌خواستم به اهواز بروم و اهواز یکی از استان‌هایی بود که من بدهکار به این استان بودم، چون من در دوره قوه قضاییه استان‌های کشور را رفته بودم و به این استان سفر نکرده بودم، ولی ما که به حرف‌ها گوش کردیم شما چرا انقدر ناراحتید و آن کسانی که به حرف‌های کارشناسی وزارت بهداشت گوش نکردند و مسئولان حساس نشدید.

وی افزود: در عید ۹۹ در جلسات کارشناسی مسئولین بهداشت و درمان گفتند که باید محدودیت‌هایی ایجاد شود آقای روحانی توجه نکرد و باعث خسارت‌های بسیاری برای کشور شد. عین این کار در عید ۱۴۰۰ هم انجام شد صدای کارشناسان و وزارت ارشاد بلند شد کار به رسانه‌ها کشید و باعث خسارات بسیاری شد تازه از ۲۵ فروردین شروع به محدودیت کردند یعنی آقای روحانی به حرف کارشناسی توجه نکرد و این خساراتی که وارد شد و گزارشات عدیده‌ای که مجلس و مردم و سازمان‌های مردم نهاد داده‌اند چرا حساس به این قضیه نشدید خیلی عجیب است ما که به حرف کارشناسی گوش کردیم و هر استانی که خواستم بروم شما می‌دانید من باید استان‌ها را در یک سال اول می‌رفتم منتهی اینکه به دو سال انجامید برای این بود که فقط می‌خواستم نظرات را کارشناسی کنم شما می‌دانید و می‌توانید از وزارت بهداشت بپرسید، بخشی که بیشترین همکاری را با بخش‌های کارشناسی را وزارت بهداشت دارد ما هستیم در مجموعه خودمان.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: نکته دوم اینکه اسامی که ایشان برده‌اند من به شما مردم می‌گویم، چون شما رسانه‌ها را دیدید گزارشات را می‌بینید شما اعلام کنید که ما نسبت به این اسامی که ایشان به عنوان متهم اسم برده‌اند رسیدگی کردیم آیا نتیجه را اعلام کردیم یا نه، هرچه شما بگویید قبول است. ببینید اسم‌هایی که ایشان گفتند یک به یک در رسانه‌ها است حداقل به ایشان اطلاع دهید که رسانه‌ها را نگاه کنید.

آیت الله رئیسی اظهار داشت: در مسئله FATF که گفته‌اند این ذهن‌خوانی را از کجا کرده اند که من نظرم در رابطه با این قضیه چیست؟ FATF یک قرارداد و موضوعی است که در جلسه قبل هم توضیح داده شد موارد عدیده آن اجرا شده و یکی دو مورد از آن در مجمع تشخیص مطرح است ما دائم مدار منافع هستیم اگر منافع ملت نه در این قرارداد در هر قراردادی تأمین شد حتما ما نظرمان موافق است، اگر تأمین نشد از منافع ملت نمی‌توانیم بگذریم این مسئله روشن است.

وی در ادامه صحبت‌های خود تاکید کرد: نسبت به رفع تحریم‌ها چرا تبلیغ می‌کنید اِتَّقُوا اللهَ، اِتَّقُوا اللهَ با مردم حرف می‌زنید در جریان مسائل‌اند قرار بود که این قضایا مشکلات مردم را حل کند. حداقل به حرف‌های رئیس قبل از خودتان در بانک نگاه کنید از ایشان سوال کردند نتیجه این قضیه چه شد یک کلمه گفتند هیچ.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: خب نگاه کنید حرف‌های خودتان است حرف‌های ما نیست که من عرضم بر این است من صریح می‌گویم ما به برجام به عنوان یک قراردادی که با ۹ بند مقام معظم رهبری تأیید کردند حتما به عنوان یک قرارداد و تعهدی که مثل همه تعهدات باید دولت‌ها به آن پایبند باشند پایبندیم، اما برجام را شما نمی‌توانید اجرا کنید. برجام را یک دولت مقتدر می‌خواهد اجرا کند، آقایان اقتدار خارجی امتداد اقتدار داخلی است. مرغ و تخم‌مرغ و جوجه‌کشی و مشکلات اینطوری نمی‌تواند اقتدار بیافریند.
 
آیت الله رئیسی در دور دوم مناظره در پاسخ به این سوال که بیماری ناشناخته کرونا در سطح جهانی همه ابعاد زندگی بشری را تحت تأثیر خودش قرار داده، اکنون که به نظر می‌رسد این بیماری تا حدی در حال مدیریت شدن است چه برنامه‌ای برای دوران پساکرونا در عرصه‌های کسب و کار فرهنگ، هنر و آموزش و همچنین سبک زندگی و روابط اجتماعی که دچار اختلالات جدی شده است دارید؟، گفت: ما در نظام سلامت دو مشکل داریم علی‌رغم اینکه زحمات بسیاری کشیده شده من ابتدا باید ارج بنهم به خدمات ارزشمند پزشکان، پرستاران، کادر درمانی، عزیزانمان در وزارتخانه زحمت کشیدند و در خط مقدم بودند، ولی خب مردم بسیاری دچار آسیب شدند در این کرونا.
 
وی افزود: کسب و کار‌ها دچار آسیب شده و مشکلات جدی اقتصادی در این رابطه به وجود آمده ما در نظام سلامت مشکلی داریم که به نظرم باید اول یاد کنم، یکی بحث تعارض منافع که البته فقط تعارض منافع اینجا نیست تعارض منافع در بسیاری از سطوح داریم متأسفانه مثلاً یک کسی مسئول مسکن می‌شود خودش هم جز پیمانکاران است. خب این نمی‌تواند برای مردم تصمیم درست بگیرد یا مثلا کسی در بحث مدارس می‌خواهد تصمیم بگیرد خودشان صاحب یک فرض کنیم که مجموعه غیرانتفاعی است این‌ها به نظر من تصمیم‌گیری را سخت می‌کند در تعارض منافع، در سلامت هم همینطور است.
 
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: بعضی از تصمیمات در نظام سلامت این‌ها باید منافع کنار گذاشت و لذا یکی از مسائلی که باید ساختاری حل شود این است که ما تعارض منافع را به حداقل برسانیم یا منتفی کنیم کلاً؛ یکی از کار‌های ما بحث فساد و رانت است آنجا یک بحث دیگر است، ولی یک وقتی بحث تعارض منافع این یکی.
 
آیت الله رئیسی همچنین گفت: دوم مسئله انحصار است ببینید ما باید دسترسی به پزشک را برای همه کشورفراهم کنیم الان بعضی از مردم از شهرستان‌ها برای یک متخصص می‌آیند تهران یا می‌روند مرکز یک استان. ما باید دسترسی به متخصصین را در همه کشور دسترسی آسان بکنیم این هم نکته بسیار مهمی است، عزیزان زیادی آسیب دیده‌اند در این قضیه از کسب و کار‌هایی که واقعا مثل حوزه گردشگری که خیلی آسیب زیاد دید.
 
نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: در حوزه‌های مختلفی آسیب دیده شده بعضی از کاسب‌ها خیلی آسیب دیده‌اند، مستأجران خیلی آسیب دیده‌اند بخش‌های مختلف این ۱۶ ماهی که کل کشور درگیر کروناست ما باید حتما نسبت به مسئله پساکرونا فکر کنیم به نحوی که مردم احساس کنند که دولت نه تنها در یک مقطع مثلا می‌گوییم این مقدار وام می‌دهیم برای بیکاری شدن، آنقدر وام می‌دهیم برای مثلا فرض کنید کسب و کار، نه احساس کنند که یک فکر اساسی شده برای آسیب‌دیدگان در حوزه کسب و کار؛ پس این مسئله‌ای است که واقعا ما باید به عنوان یک مسئله اساسی که در کشور معضل ایجاد کرده یعنی واقعا مردم را نگران کرده این بحث، بحث مسئله کسب و کار‌ها و کرونا.
 
وی اظهار داشت: من اینجا یک مطلب دیگری هم اشاره کنم آن مطلب این است که در ارتباط با کرونا من علی‌رغم همه زحماتی که کشیده شده معتقدم هم در حوزه بحث‌های جلوگیری از خسارت و زیان مردم و هم در حوزه مسائل درمانی جای بررسی جدی دارد سازمان بازرسی من نمی‌خواهم همه موارد را اینجا عرض بکنم. بررسی‌های جدی کردیم هم در حوزه بهداشت و درمان، هم در حوزه آسیب‌هایی که وارد شده به بخش‌های مختلف یعنی نشان می‌دهد که در برخی از موارد ما واقعا مواجه‌ایم با یک سری بی‌تدبیری، بی‌تدبیری‌هایی که اگر این بی‌تدبیری‌ها نبود خسارت مردم بسیار کمتر بود هم در حوزه درمان هم در حوزه خسارت‌های وارده به کسب و کار متأسفانه.
 
آیت الله رئیسی در ادامه صحبت‌های خود افزود: من یک نکته‌ای اینجا اشاره بکنم این لیستی که آقای همتی اینجا اشاره کردند من لیست را می‌دهم واقعا خیلی عجیب است مردم و این جوان‌هایی که نشستند دارند برنامه را می‌بینند سوال نمی‌کنند که اگر ایشان مسئولیت داشت این لیست را بدهد چرا الان و در این مناظره؟ چرا قبلا نداد چرا به وظیفه‌اش عمل نکرد؟ این سوالی است واقعا مثل لیستی که در رابطه با صادرات گفتند ارز صادرات برنگشته، دستگاه قضا پیگیری کند، چقدر ۲۷ میلیارد دلار. بسیار خب ما دیدیم هرچه گذشته ۷ میلیارد دلار را به ما اعلام کردند بقیه را اعلام نمی‌کنند چندین بار هم در مصاحبه گفتیم که چرا اعلام نمی‌کنید؟ ایشان در یک جلسه‌ای در مجمع گفتند باشد بقیه‌اش را من اعلام می‌کنم. اعلام کرد خیلی جالب است این لیست مثلا از صد دلار تا ۲۰۰ دلار تا ۵۰۰ دلار تا هزار دلار یعنی زدند به سیستم هرچی از سیستم بدهکار بود که قرار نبود اینطوری شود قرار شد کسانی که بیشترین حجم از صادرات را دارند بعد هم کی گفته که این‌ها را باید رسیدگی قضایی کرد دولت بعدا خودش رسیدگی کند این‌ها را نباید قضایی کرد این‌ها را باید با تهاتر حل کرد. خب ببینید این‌ها نوعی بی‌تدبیری است من می‌خواهم بگویم مردم را اذیت کردن، مسئله را قضایی کردن این‌ها کار‌های نادرستی است که. بعد آقایان هم رای می‌خواهند هم می‌خواهند که مردم اعتماد کنند.
 
آیت الله رئیسی در فرصت ۳ دقیقه‌ای خود برای نقد، گفت: من نمی‌دانم اگر من نبودم کاندیدا‌ها و آقایان چه می‌خواستند در این جلسه بگویند من هستم بالاخره همه آن‌ها من را مورد خطاب قرار می‌دهند و این هم چیز بدی نشد، در جلسه و مناظره، آدم برنامه می‌گوید، می‌گوید این کار را می‌خواهم کنم حداقل تا آخر شما این حرف‌ها را می‌گویید همه عملکرد من و شما را دیدند.

وی افزود: معلوم نیست شما از من ناراحتید یا از مردم، خب مردم به شما اقبال ندارند چه کار می‌خواهید کنید بروید به عملکردتان نگاه کنید که چه طور عمل کردید که مردم ناراضی شدند اگر شک دارید بروید ببینید مردم از عملکرد چه کسی ناراضی هستند خیلی روشن است و بحث پیچیده‌ای نیست که ببینید چرا مردم ناراحت هستند همان عده‌ای که می‌گویید پای صندوق بیایند مشکل دارند آن‌ها عزیزانمان هستند این‌ها از شما سوال کردند شما هم بروید سوال کنید که از چه ناراحت هستید این دولت چه کرده با مردم چه کرده با جوانان چه کرده با تولید کننده من دیدم هر یک از بانک‌ها یک جور عمل می‌کند یکی ۱۸ درصد یکی ۲۵ درصد یکی ۳۵ درصد و یکی تا ۴۶ درصد سود می‌دهد پیگیری کردم تولید کننده را راحت کنید نمی‌شود این طور؛ گفتم خودمان زورمان که به قضات می‌رسد به قضات اعلام کردیم شما میزانی که شورای پول و اعتبار یا بانک مرکزی اعلام می‌کند بیشتر از این میزان، ضامن اجرا نباشید، چون قانون است و بالاخره مملکت مقرراتی دارد و باید در یک چارچوبی بچرخد تمام تولیدی‌ها اذیت شدند این تولیدی‌ها با این دستورالعمل احیا شدند بعد خود آقایان هم از من تشکر کردند گفتند ما تقدیر می‌کنیم تقدیرنامه رسمی دادند که این حرکت شما برکت شد تولید حمایت شود ما از همین کار‌ها می‌گوییم کار‌هایی که بسیار آسان است احتیاجی به قانون ندارد تولید کننده زیر این وضعیت بانکی کمرش خم می‌شود بانکی که امروز باید مشکل کشور را حل کند به معضلی تبدیل شده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: در ارتباط با مسئله فضای مجازی من همان طور که گفتم مردم می‌دانند من قول صادق دارم اصلاً نگاهشان به من این است که من در هر جا که بودم و حرف زده ام صادقانه بوده و دو جور حرف نمی‌زنم هیچ فیلتری در زمان من مطلقا در قوه قضاییه انجام نشده است چرا حرفی می‌زنید که بعداً نتوانید خودتان پاسخ آن را بدهید امروز آن چه مهم است بنده گفتم در مسئله اینترنت باید دسترسی برای عموم حتی فقرا به نحوی آسان شود مثل برق و آب می‌ماند احتیاج به این فضا همیشه این نظر را داشتم از روز اولی که به قوه قضاییه آمدم اطلاعیه‌ای که دادم گفتم مردم در این فضا با من صحبت کنند چرا فضاسازی می‌کنید اگر شما تصمیم گرفته اید یک دو قطبی به راه بیندازید که با شما‌ها این قضیه راه نمی‌افتد مردم من را می‌شناسند و عملکرد من را می‌دانند چرا تو این طوری رفتار می‌کنی به نظر من یک مقداری دور از انصاف است این گونه نظر دادن و کار کردن هیچ روزنامه‌ای در زمان من بسته نشد هیچ رسانه‌ای در زمان من محدود نشده است این را از روی باور گفته ایم و عمل کرده ایم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *