صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تصرفات شکارچیان و مصائب وحوش در منطقه حفاظت شده میشداغ

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۱:۴۳
کد خبر: ۷۳۲۱۱۶
طی یک سال گذشته برخی از اراضی منطقه حفاظت‌شده میشداغ، تصرف و به کشاورزی و ساخت کلبه‌های شکار اختصاص یافته است؛ منطقه‌ای که تنها زیستگاه آهو در استان خوزستان است.

- فعالان محیط زیست و ساکنان طبیعت‌دوست شهرستان دشت آزادگان، این روزها از افزایش تصرفات سودجویان در منطقه حفاظت شده میشداغ ابراز نگرانی می‌کنند.

امیر سرخه، فعال محیط زیست استان خوزستان در این باره به میزان گفت: تصرف اراضی منطقه حفاظت شده میشداغ ابتدا با تسطیح زمین به منظور کشاورزی آغاز شد؛ منطقه‌ای که علاوه بر آهو زیستگاه گونه‌های مهمی مانند کفتار راه‌راه، روباه عربی، گرگ، خرگوش صحرایی، خارپشت برانت، خارپشت گوش‌بلند، سوسمار خاردم بین‌النهرین، طلحه مار و مار کرمی‌شکل است و روند نابودی آن با سرعت طی می‌شود.

بیشتر بخوانید:
هجوم غیرقانونی گله‌های دام به تنها زیستگاه آهو

وی ادامه داد: اخیرا مطلع شدیم که بیش از دویست هکتار از اصلی‌ترین زیستگاه‌های آهو در منطقه حفاظت‌شده میشداغ تصرف شده است. اما حالا مدتی است که تنها خسارتی که متصرفان به این منطقه وارد می‌کنند کشاورزی و ساخت و ساز نیست. اغلب آنها شکارچی هستند و با ایجاد کلبه شکار در منطقه حفاظت شده میشداغ، این منطقه را که تنها زیستگاه آهو در استان خوزستان است برای این گونه ارزشمند جانوری ناامن کرده‌اند.

سرخه افزود: متاسفانه افزایش حضور شکارچیان در این منطقه، کشتار تعداد قابل توجهی از آهوها و حتی قوچ و میش‌های منطقه را به همراه داشته است.

وی با بیان اینکه تصرفات در این منطقه از سال گذشته شدت یافت تصریح کرد: متاسفانه اداره کل حفاظت محیط زیست خورزستان به منظور کنترل این تصرفات با متصرفان که اغلب شکارچی هستند اقدام قانونی و بازدارنده صورت نداده است.


سرخه با ابراز تاسف از مرگ تدریجی یک زیستگاه غنی یادآور شده: منطقه حفاظت شده میشداغ، علاوه بر تصرفات و کشتار حیات وحش توسط شکارچیان با مشکلات عدیده‌ دیگری هم دست و پنچه می‌کند: دپوی زباله در یکی از بهترین زیستگاه‌های آهو، وجود کانال آبرسانی بتنی و مشکل قدیمیِ سقوط و غرق‌ شدن آهوها در آن، تخریب منطقه کوهستانی و زیستگاه قوچ و میش، مالچ پاشی در مرز این منطقه و حضور گله‌های بزرگ دام مهم‌ترین عواملی هستند که مانع رشد جمعیت آهو و قوچ و میش شده‌اند تا جایی که جمعیت آهو در این منطقه به ۶۰ راس هم نمی‌رسد.

این فعال محیط زیست در پایان گفت: همچنان امیدواریم که مسئولان محیط زیست در اسرع وقت منطقه حفاظت‌شده میشداغ، تنها ریستگاه آهو در خوزستان را از چنگال سودجویان نجات دهند.

منطقه حفاظت شده میشداغ که با وسعت ۵۴,۳۶۳ در غرب استان خوزستان قرار دارد در سال ۱۳۹۰ از منطقه شکار ممنوع به منطقه حفاظت شده ارتقا یافت؛ منطقه‌ای با سیمای کوهستانی، تپه ماهوری و دشتی که نقاط مرتفع آن کمتر از ۵۰۰ متر ارتفاع ندارد.

علاوه بر آن تپه های شنی نیز در منطقه به وفور یافت می شود که حرکت شنهای روان برخی از قسمت های منطقه را تهدید می کند (هر چند حرکت شنهای روان به کمک درخت و بوته کاری و مالچ پاشی تا حدودی مهار شده است). منطقه حفاظت شده میشداغ که با بارندگی کمتر از ۲۵۰ میلی‌متر در سال اقلیمی گرم و خشک دارد در حال حاضر تنها منطقه‌ای است که می توان تعداد معدودی از آهوان استان خوزستان را در آن دید.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *