صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تقویم تاریخ؛ از تولد حضرت معصومه (س) تا روز ملی روسیه

۲۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۱:۳۱
کد خبر: ۷۳۲۰۲۲
امروز شنبه، بیست و دوم خرداد سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با اول ذوالقعده سال ۱۴۴۲ هجری قمری و مطابق با دوازدهم ژوئن سال ۲۰۲۱ میلادی است.
_ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (بیست و دوم خرداد سال ۱۴۰۰) به شرح زیر است:
 

ولادت حضرت معصومه (س) و روز دختر 

حضرت معصومه (س) خواهر بزرگوار امام رضا (ع) در روز اول ذوالقعده سال ۱۷۳ هجری در شهر مدینه چشم به جهان گشودند.
 
این بانوی بزرگوار از همان آغاز در محیطی پرورش یافتند که پدر، مادر و فرزندان، همه به فضائل اخلاقی آراسته بودند. روایت است که برادر بزرگوار حضرت معصومه (س)، حضرت امام رضا (علیه السلام) ایشان را معصومه صدا می‌کردند و جدشان امام صادق (علیه السلام) قبل از تولد ایشان، حضرت معصومه (س) را به «کریمه اهل بیت» ملقب نمودند.
 
حضرت معصومه (س) یک سال بعد از هجرت تبعید گونه حضرت رضا (ع) به مرو، در سال ۲۰۱ هجری قمری، به شوق دیدار برادر و ادای رسالت زینبی و پیام ولایت، به همراه عده‌ای از برادران و برادرزادگان به طرف خراسان حرکت کرد و در هر شهر و محلی مورد استقبال مردم واقع می‌شد. در شهر ساوه عده‌ای از مخالفان اهل بیت که از پشتیبانی مأموران حکومت برخوردار بودند، سر راه کاروان آنان را گرفته و با همراهان حضرت وارد جنگ شدند، در نتیجه تقریباً همه مردان کاروان به شهادت رسیدند، حتی بنابر نقلی حضرت (س) معصومه را نیز مسموم کردند.
 
بر اثر اندوه و غم زیاد از این ماتم و یا بر اثر مسمومیت از زهر، حضرت فاطمه معصومه (س) بیمار شدند و، چون دیگر امکان ادامه راه به طرف خراسان نبود، قصد شهر قم را نمود. حدوداً در روز ۲۳ ربیع الاول سال ۲۰۱ هجری قمری حضرت وارد شهر مقدس قم شدند و در محلی که امروز «میدان میر» نامیده می‌شود در منزل «موسی بن خزرج» فرود آمدند و افتخار میزبانی حضرت نصیب او شد و پس از ۱۷ روز زندگی در این شهر رحلت کردند.
 
در تقویم ملی ایران روز اول ماه ذوالقعده، روز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) را روز دختر نامگذاری شده است.  در این روز خانواده‌هایی که دارای فرزند دختر هستند به بهانه این روز برای دختران خود هدیه می‌گیرند و بیش از پیش آن‌ها را مورد محبت خود قرار می‌دهند.
 
 
 

روز ملی فیلیپین 

۱۲ ژوئن سال ۱۸۹۸  کشور فیلیپین از استعمار اسپانیا استقلال یافت.
 
فیلیپینی‌ها از این روز همچنین به عنوان روز استقلال یا ازادی یاد می‌کنند که از سال ۱۹۶۲ به بعد به عنوان روز ملی شناخته می‌شود. فیلیپینی‌ها در اصل حرکات اعتراضی خود علیه استعمارگران اسپانیایی را از سال ۱۸۹۶ آغاز کردند. در واقع این حرکات اعتراضی، یک انقلاب توسط مردم فیلیپین بود که با نبرد با نیرو‌های استعمارگر اسپانیا همراه شد. اسپانیایی‌ها از این جنگ‌ها به عنوان جنگ 'تاگالوگ' یاد می‌کنند. سازمان مخفی ضد استعماری با نام 'کاتیپونان' به رهبری 'آندرس بونیفاسیو' یک جنبش آزادیخواهانه بود که هدفش استقلال فیلیپین از اسپانیا از طریق جنگ مسلحانه بود و دامنه نفوذ این سازمان به سراسر فیلیپین گسترش یافت.
 
طی اجتماع بزرگی که در 'کالوکان' تشکیل شد، رهبران 'کاتیپونان' سازمان خود را دولت انقلابی به نام دولت تازه تأسیس 'هارینگ بایانگ کاتاگالوگان' نام نهادند و در سراسر کشور اعلام جنگ مسلحانه کردند. 'بونیفاسیو' مردم را برای انجام حملاتی در شهر مانیل فراخواند، ولی این حملات شکست خورد؛ اما با این وجود استان‌های اطراف شروع به شورش کردند و در 'کاویته' به رهبری 'ماریانو آلوارز' و 'امیلیو اگوینلدو' پیروزی‌هایی کسب کردند. تداوم این جنگ‌ها در ادامه منجر به مرگ 'بونیفاسیو' در سال ۱۸۹۷ شد که پس از آن فرماندهی قیام‌ها به 'امیلیو اگوینلدو' رسید.
 
در سال ۱۸۹۸ نیز جنگ بین اسپانیا و آمریکا در خلیج مانیل رخ داد که موجب تسلط آمریکا بر مانیل شد و روز ۱۲ ژوئن همان سال 'اگوینلدو' اعلامیه استقلال فیلیپین را صادر کرد.  اعلامیه‌ای که براساس آن نه اسپانیا و نه آمریکا هیچ یک استقلال فیلیپین را مورد پذیرش قرار ندادند.  از سوی دیگر پیروزی آمریکا در این جنگ باعث شد اداره این کشور به دست آمریکایی‌های بیافتد. پایان سلطه اسپانیا بر فیلیپین در واقع آغاز دوره‌ای جدید از حضور آمریکا در این کشور بود که به طور عمده تا سال ۱۹۴۶ که استقلال و رسمیت کشور فیلیپین حاصل شد، ادامه داشت.
 
 
 
 

روز ملی روسیه 

در ۱۲ ژوئن سال ۱۹۹۰ میلادی،  نخستین کنگره نمایندگان مردمی جمهوری سوسیالیستی شوروی، بیانیه استقلال دولتی روسیه را تصویب کرد.
 
پس از یک سال، انتخابات مردمی در روسیه برگزار شد که در آن "بوریس یلتسین" به پیروزی رسید و نخستین رئیس جمهور روسیه پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی شد. همه ساله  ۱۲ ژوئن به عنوان روز ملی روسیه شناخته می‌شود و تعطیل رسمی است.
 
 

محکومیت حبس ابد برای نلسون ماندلا 

۱۲ ژوئن ۱۹۶۴ دادگاهی در آفریقای جنوبی، نلسون ماندلا را به حبس ابد محکوم کرد.
 
ماندلا در طول ۲۷ سال زندان که بیشتر آن را در یک سلول در جزیره روبن سپری کرد.  ماندلا پس از آزادی از زندان در سال ۱۹۹۰، سیاست صلح‌طلبی را در پیش گرفت که این امر منجر به تسهیل انتقال آفریقای جنوبی به سمت دموکراسی شد.  نخستین انتخابات دموکراتیک آفریقای جنوبی که در آن همه افراد می‌توانستند شرکت کنند در تاریخ ۲۷ آوریل ۱۹۹۴ برگزار شد. کنگره ملی آفریقا اکثریت را در انتخابات به خود اختصاص داد و ماندلا به‌عنوان رهبر کنگره ملی آفریقا، به‌عنوان نخستین رئیس‌جمهور سیاه‌پوست کشور برگزیده شد و در دولت اتحاد ملی دکلرک از حزب ملی‌گرا به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور منصوب شد. ماندلا به‌عنوان رئیس‌جمهور از مه۱۹۹۴ تا ژوئن ۱۹۹۹، رهبری انتقال از فرمانروایی اقلیت و آپارتاید را بر عهده داشت و به‌خاطر حمایت از صلح ملی و بین‌المللی تحسین بین‌المللی را به دست آورد.
 
این رهبر بزرگ آفریقای جنوبی روز پنج‌شنبه ۵ دسامبر ۲۰۱۳ در شهر ژوهانسبورگ و در سن ۹۵ سالگی در گذشت.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *