صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نا امن ترین محیط برای نگهداری اشیا داخل خودروهاست

۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۲۸:۰۱
کد خبر: ۷۳۱۵۰۸
جانشین پلیس پیشگیری پایتخت گفت: معمولا سارقان با استفاده از خودرو‌های قولنامه‌ای مبادرت به سرقت می‌کنند و در نتیجه مالک اولیه خودرو در معرض اتهام قرار می‌گیرد. توصیه‌ای که پلیس پیشگیری به شهروندان دارد این است که در هنگام فروش خودرو حتما برای تعویض پلاک اقدام کنند و از فروش قولنامه‌ای خودرو به طور جدی پرهیز کنند.
علیرضا ناصری نژاد جانشین پلیس پیشگیری پایتخت درخصوص چرایی ازدیاد معضل سرقت خودرو یا محتویات آن در کلانشهر تهران به میزان گفت: البته ادعای ازدیاد این رفتار مجرمانه برای پلیس پیشگیری پذیرفتنی نیست. اما وقوع چنین پدیده‌ای را نمی‌توان نادیده گرفت. در واقع این نوع سرقت در مقایسه با دیگر انواع سرقت‌ها گونه شایعی از رفتار‌های مجرمانه محسوب می‌شود. برای پلیس پیشگیری تهران اولین موضوعی که در حوزه سرقت خودرو و محتویات خودرو مطرح است و همیشه هم آن را مطرح می‌کنیم این است که نا امن‌ترین جا برای نگهداری اشیای گوناگون داخل خودروهاست. درواقع نوع ارگونومی خودرو که بخشی از آن را شیشه و بخش دیگری را فلز تشکیل می‌دهد باعث می‌شود تا نسبت به مکان‌ها و جا‌های دیگری سهل الورود‌تر باشد.
 
وی ادامه داد: از این بابت ورود مجرمان به خودرو مثلا نسبت به منازل و ساختمان‌ها آسان‌تر و دسترس پذیر‌تر است. پس خودرو‌ها هیچ امنیتی برای نگهداری از هیچ شی یا کالایی را ندارند. تصور کنیم فردی برای لحظاتی گوشی تلفن همراهش را در خودرو بگذارد و مثلا برای خرید به مغازه‌ای برود. همین لحظات کوتاه رفتن به مغازه برای سرقت تلفن همراه کفایت می‌کند. به این خاطر که وقتی سارق از کنار خودرو عبور می‌کند و گوشی تلفن همراه را درون خودرو می‌بیند به سرعت برای سرقت وارد عمل می‌شود. پس ناامن‌ترین جا برای نگهداری از هر کالایی داخل خودروهاست.
 
ناصری نژاد تصربح کرد: پلیس پیشگیری در گذشته به شهروندان گوشزد می‌کرد در محیط‌های بیرونی خودروهایشان را در مکان‌هایی که از نور و روشنایی کافی برخوردار باشد پارک کنند و حتی توصیه می‌شد در داشبورد خودرو را هم باز بگذارند. به این دلیل که سارق احتمالی هنگام عبور از کنار خودرو ببیند که حتی در داشبورد خودرو هم چیزی وجود ندارد. چون گاه اتفاق می‌افتد سارق مبادرت به شکستن شیشه خودرو می‌کند، اما بعد که وارد خودرو می‌شود چیزی برای سرقت به دست نمی‌آورد. نتیجه اینکه سارق بدون اینکه موفق به سرقت چیزی شده باشد تنها خسارتی هنگفت به خودرو وارد کرده است. خود همین اتفاق هم برای مالک چنین خودرویی نا امنی روانی به دنبال خواهد داشت.
 
جانشین پلیس پیشگیری تهران اذعان داشت: در زمینه سرقت خود خودرو‌ها هم برابر آمار‌هایی که ما داریم شایع‌ترین سرقت مربوط به خودرو پراید است. البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که به واسطه فراوانی این نوع خودرو نسبت به دیگر خودرو‌ها طبیعی است که آمار سرقت این خودرو هم بالاتر باشد. به ویژه خودرو‌های مدل ۸۴ به پایین که اصلا بین سارقان خودرو به پراید‌های آنتن بغل معروف شده اند. در گذشته بین شیشه جلو و شیشه درب راننده آنتنی تعبیه می‌شد که مربوط به رادیوی خودرو بود. برای همین آن مدل از این خودرو به پراید آنتن بغل معروف شده که این‌ها نا امن‌ترین خودرو‌ها برای سرقت هستند. چون به راحتی حتی با یک کارد میوه خوری یا چنگال می‌توان این نوع خودرو را به سرقت برد. در کنار این برخی خودرو‌های خارجی هم علی رغم قیمت بالایی که دارند یا حتی تولیدات داخلی آن‌ها مثل خودرو‌های خانواده مزدا از نظر سرقت نا امن محسوب می‌شوند. چون سارقان به راحتی می‌توانند در این نوع خودرو‌ها را باز کنند و آن‌ها را مورد دستبرد قرار بدهند. با توجه به قیمت این نوع خودرو‌ها و قیمت لوازم این خودرو‌ها ارتکاب به سرقت از خانواده مزدا یا خودرو‌هایی از این قبیل برای سارقان وسوسه انگیز است.
 
بیشتر بخوانید:

وی در پاسخ به اینکه آیا نوعی هم افزایی میان سرقت خودرو با دیگر رفتار‌های مجرمانه وجود دارد گفت: درباره دیگر جرائم باید بگویم عمدتا شایع‌ترین جرمی که به واسطه سرقت خودرو اتفاق می‌افتد سرقت لوازم خودرو است. به این معنا که سارقان مثلا یک پراید مدل ۸۴ یا ۸۳ را سرقت می‌کنند بعد همان شب با استفاده از آن پراید سرقتی مبادرت به سرقت لوازم خودرو از ده اتومبیل دیگر می‌کنند. بعد از انجام این سرقت‌ها هم آن خودرو را در گوشه‌ای رها می‌کنند و لوازم سرقت شده را به مالخر می‌فروشند. از این جنبه کمتر سرقت دیگری را می‌توان سراغ گرفت که با استفاده از خودروی مسروقه انجام شود. چون معمولا خودرو‌هایی که قابلیت به سرقت رفتن دارند خودرو‌های مدل پایین هستند و به همین واسطه از سرعت و شتاب لازم هم برخوردار نیستند در نتیجه چندان مورد استفاده سارقان قرار نمی‌گیرند.
 
ناصری نژاد افزود: معمولا سارقان برای ارتکاب به سایر سرقت‌ها صرفا به سرقت پلاک اکتفا می‌کنند. مثلا در زمینه سرقت منازل ما پرونده‌های زیادی داریم که سارقان یک خودروی مدل بالایی که متعلق به خود آن‌ها هم بوده را با نصب یک پلاک سرقتی برای انجام سرقت مورد استفاده قرار داده اند. یا یکی از موارد دیگری که پلیس پیشگیری در زمینه سرقت منازل زیاد با آن مواجه می‌شود این است که سارقان با استفاده از خودرو‌های قولنامه‌ای مبادرت به سرقت می‌کنند و در نتیجه مالک اولیه خودرو که پلاک به اسم اوست در معرض اتهام قرار می‌گیرد و سارقان واقعی متواری می‌شوند. توصیه‌ای که پلیس پیشگیری به شهروندان دارد این است که در هنگام فروش خودرو حتما برای تعویض پلاک اقدام کنند و از فروش قولنامه‌ای خودرو به طور جدی پرهیز کنند.
 
جانشین پلیس پیشگیری تهران در واکنش به اینکه مشکلات کلانشهر تهران مانند مهاجرت‌های بی رویه، رشد بالای جمعیت و نامتجانس بودن گروه‌های اجتماعی چه اثری بر بروز رفتار مجرمانه‌ای نظیر سرقت خودرو دارد اظهار داشت: به طور طبیعی یکی از موضوعاتی که در بافت‌های سنتی و شیوه‌های قدیمی‌تر زندگی اجتماعی در جامعه ما وجود داشته این بوده که شناخت اهالی یک محل از همدیگر به نحوی بوده که وقتی غریبه‌ای وارد محیط جمعی آن‌ها می‌شده به سرعت همه هشیار و حساس می‌شده اند که این غریبه به چه علت پا به این محل گذاشته است. اما امروز که مهاجرت‌های گسترده اتفاق افتاده و بافت‌های اجتماعی گذشته تغییر کرده و شهروندان در محیط‌های جمعی جدید شناختی از هم ندارند آن حساسیت‌های گذشته هم از بین رفته است. چون امروز در محیطی مثل شهر تهران همه برای هم غریبه هستند. در چنین شرایطی امکان تمیز دادن سارق از اهل محل برای شهروندان در شهر‌های بزرگ وجود ندارد. برای همین طبیعی است که امکان عمل برای مرتکبان رفتار‌های مجرمانه در کلانشهر‌ها افزایش پیدا کند.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *