روحانی: مهمتر از انتخابات اخلاق است
- حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» در جلسه هیئت دولت، با تاکید بر اینکه از انتخابات مهمتر رعایت اخلاق است، گفت: آغاز اخلاق راستگویی و وفای به عهد است و اینکه حقیقت و واقعیتها را تحریف نکنیم.
روحانی با بیان اینکه توجه و نگاه به مردم و جدی گرفتن آنها در امور کشور بسیار مهم است، گفت: نمیتوانیم با مردم شوخی کنیم و در همه جای سیر انتخابات باید مردم سالاری حاکم باشد و نقش مردم واقعی و پررنگ دیده شود.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه باید با تشریح واقعیتها مردم را به انتخابات دعوت کنیم و مردم باید ببینندکه نظام هم برای آنها ارزش واقعی قائل است، تصریح کرد: در این انتخابات جفاها و ظلمهای بدی شده است که یک نمونه از آن را مقام معظم رهبری درمورد احراز صلاحیت نامزدها بیان فرمودند و بدترین جفا در این انتخابات جفا به خود نظام بوده است.
روحانی با انتقاد از سیاه نماییها در تبلیغات انتخاباتی برخی نامزدها، اظهار داشت: اگر بناست همه این ۴۲ سال گذشته نقض قانون، فساد و اجرا نکردن مصالح مردم باشد، پس چرا انقلاب کرده بودیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه در برخی اظهار نظرها به نظام، مردم و کارگزاران نظام ظلم میشود، گفت: این که میگوئیم در این ۸ سال کاری نشده، ظلم به مردم است و به مردم توهین میکنیم، چون کشاورزی، صنعت، بسیاری از زیرساختها و فضای مجازی که اقدامات بسیار خوبی در آنها انجام شده در واقع در دست خود مردم است.
روحانی با بیان اینکه صدها هزار نفر در سراسر کشور مدیر، کارشناس، کارمند در کنار دولت فعالیت میکنند، تاکید کرد: وقتی به دولت توهین میکنیم به میلیونها نفر توهین کرده ایم، آمارهای ارائه شده در اظهار نظرها باید درست باشد و به مردم دروغ نگوئیم.
وی با بیان اینکه این روزها درانتخابات دوباره خانمها خوب شده و مورد توجه قرار گرفته اند و اقوام و اقلیتها هم خوب شده اند، گفت: با شعور مردم بازی نکنیم، ملت ایران ملت بزرگی است و میداند که چه گذشته است.
رئیس جمهور با بیان اینکه این روزها تحریفها از حقایق گذشته و واقعیتهای موجود هم تحریف میشوند، افزود: اگر خدای ناکرده واقعیتها به عکس و ناصحیح گفته شود و اذهان مردم را به گونهای مشوش کند که مردم نسبت به اصل نظام دچار تردید شوند، اخلاق زیر پا گذاشته شده است. انتخابات بسیار مهم است، ولی از انتخابات مهمتر اخلاق است، چون هدف غایی و نهایی اسلام و انقلاب اسلامی حاکمیت اخلاق است.
روحانی از مردم سالاری به عنوان بخش مهم دیگر نظام و انقلاب اسلامی نام برد و افزود: نمیتوانیم با افکار عمومی و با حضور مردم شوخی کنیم. باید مردم را به طور واقعی به انتخابات دعوت کنیم. اینکه میگوییم مردم باید احساس امید کنند و از نظام و کشورشان دفاع کنند، در مقابل باید ببینند که نظام هم برای آنها ارزش اسلامی و واقعی، مطابق آنچه قانون گفته، قائل است.
رئیس جمهور با تاکید بر لزوم بیان حقایق و واقعیتها به مردم، اظهار داشت: گیریم حقیقت را پشت و رو کنیم، آیا واقعیت را هم میشود قلب کرد. میتوانیم بگوییم ۱۷ طرح بزرگ پتروشیمی در سال ۹۹ افتتاح نشده است؟ میتوانیم افتتاح صدها پروژه بزرگ در همین یکی دو سال اخیر را نادیده بگیریم و انکار کنیم؟
رئیس جمهور با بیان اینکه ملت ایران، میداند چه گذشته است و میداند چه کسانی در راس کار بودند، گفت: مردم میدانند اینهایی که امروز میخواهند قدرت را در دست بگیرند، از کره مریخ نیامدهاند! همه آنها مسئولیتهایی داشتند و اگر همه چیز خراب است، آیا در حیطه مسئولیت آنها هیچ ایراد و اشکالی نبوده است؟
روحانی با بیان اینکه درباره وضعیت اقتصاد چنان صحبت میشود که گویی همه چیز عادی بوده و ما در جنگ اقتصادی تمام عیار نبوده ایم، تصریح کرد: نه در سوالها چیزی در این باره از نامزدهای انتخابات پرسیده شد و نه در جوابها چیزی بود. این مسأله بسیار عجیب و شگفتآوری است.
رئیس جمهور با بیان اینکه دولت تدبیر و امید کار خود را با تورم حدود ۳۵ درصد و رشد اقتصادی منفی ۷.۷ درصد آغاز کرد و از حدود یکسال پس از آغاز به کار نیز با افت شدید قیمت نفت مواجه شد، ادامه داد: اگر یک دولت قوی بر سر کار نبود همان تکانه ناشی از افت قیمت نفت کافی بود تا کشور از پا بیفتد، اما دولت تدبیر و امید چنان این تکانه را مدیریت کرد که بعضیها حتی متوجه آن هم نشدند.
روحانی افزود: آمار و ارقام ۴ ساله دولت از ۹۳ تا ۹۶ گواه یک دوران طلایی اقتصاد در ۵۰ سال گذشته است که نرخ متوسط تورم آن ۱۱ درصد و متوسط نرخ رشد اقتصادی نزدیک ۵ درصد بوده است. همچنین در این فاصله در هر ۳ ماهه، نسبت به ۳ ماهه سال قبل حدود ۷۰۰ هزار اشتغال خالص ایجاد شده است.
رئیس جمهورخاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۹۷ وارد یک جنگ تمام عیار اقتصادی شدیم و کسانی که با افتخار میگویند ما در دوران جنگ مسئولیت داشتیم باید بهتر از دیگران بفهمند شرایط جنگ چگونه است؛ جنگی که دشمنترین دشمنان جمهوری اسلامی به ما تحمیل کردند و یکی از اهداف آنها سرنگونی جمهوری اسلامی بود که مدعی بودند در مدت چند ماه به این هدف دست مییابند.
روحانی با تاکید بر اینکه میخواهم در برابر مردم ایران تواضع کنم چرا که نسبت به مردم بیانصافی کردهاند، گفت: متاسفانه صبر مردم و مقاومت مردم را نادیده گرفتند. این ملت یک تنه، یکپارچه و متحد در برابر آمریکا و همه آنهایی که یا هم پیمان آمریکا بودند، یا لااقل به ما کمک نکردند، ایستاد و موفق شد. دولت دوازدهم هم به قولی که به مردم داده بود، عمل کرد و اجازه نداد پس از خروج ترامپ از برجام جنگ رخ بدهد و در کشور قحطی ایجاد شود.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه نگذاشتیم ترامپ پس از خروج از برجام در هیچ مجمع جهانی علیه ایران موفق شود، افزود: بعضیها میگویند موفقیت اخلاقی که به درد نمیخورد، اخلاق میخواهیم چه کار کنیم؟ ما پول میخواهیم، آیا بعد از چهل سال از انقلاب تازه به این نقطه رسیدیم که اخلاق به درد نمیخورد و فقط پول به درد میخورد؟!
روحانی اظهارداشت: یک موفقیت بزرگ ما در سطح جهان اخلاقی بود، اما موفقیت سیاسی هم داشتیم، موفقیت حقوقی هم داشتیم. چرا درباره دادگاه لاهه و موفقیت حقوقی حقوقدانان کشور چیزی نمیگویید، چرا موفقیت دیپلماتهای کشور را نمیگویید؟ مگر اینها ایرانی نیستند؟ اینها مگر انقلابی نیستند؟ فقط یک عده خاص انقلابی هستند و بقیه همه غریبه هستند؟
رئیس جمهور تصریح کرد: به شخص من فحش زیاد دادند، باز هم بدهند، من یک نفر استثنا هستم، عیبی ندارد. اما این همه وزرا، معاونین، مدیرکلها، استاندارها، فرماندارها تلاش کردند، در شرایطی بسیار سخت سه سال مقاومت کردیم، چرا از مقاومت در این جنگ اقتصادی چیزی نگفتید؟ چرا صدا و سیما در سوالهایی که برای کاندیداها طراحی شده بود چیزی از جنگ اقتصادی نگفت؟ چرا درباره مشکلات ناشی از کرونا که در ۱۰۰ سال گذشته بیسابقه بوده است چیزی گفته نشد.
روحانی خاطرنشان کرد: لازم نیست از دولت تشکر کنید، حداقل از کسانی که در راه مقابله با کرونا و نجات جان مردم جان دادند، از پرستارها و پزشکها تشکر کنید. از مدافعین سلامت تشکر کنید. از آنهایی که شبانه روز تلاش میکنند واکسن بسازند و انشاءالله به نتیجه میرسانند تشکر کنید.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به وقوع خشکسالی کمنظیر در کشور در سال جاری خطاب به مخالفان دولت، گفت: چرا از همزمانی جنگ اقتصادی، شیوع کرونا و وقوع خشکسالی بیسابقه در ۵۰ سال گذشته چیزی نمیگویند؟ از اینها میگذریم، با همه این حرفها یک کلمه جواب بدهید آیا کشور را از ذیل قطعنامههای سازمان ملل و فصل هفت خارج کردیم یا خیر؟ بگویید با برجام موافقید یا مخالف؟
روحانی اضافه کرد: امروز راه اینکه مشکل کشور حل شود بازگشت همه به برجام است، راه دیگری نداریم. اگر راه دیگری دارید بگویید. بگویید ما نمیخواهیم به برجام برگردیم، اگر چنین عقیدهای دارید. همه میگویند با تحریم مخالف هستیم، بله همه با تحریم مخالف هستند، مهم این است که چطور باید از تحریم خارج شویم؟ چه کسی آمریکا را بعد از ترامپ پای میز مذاکره آورد؟ صبر و ایستادگی مردم و کار دیپلماتهای ما بود.
رئیس جمهور با طرح این سوال که آیا میخواهید موفقیتی را که در چند دور مذاکره در وین به دست آوردیم، منکر شوید؟ اظهار داشت: چرا این واقعیتها را برای مردم بیان نمیکنیم و نمیگوییم؟ در همه این شرایط سخت و مشکل، تلاش جدی نیز برای مهار کرونا در حال انجام است که در کنار آن در مسیر خرید واکسن موانع متعدد در مقابل ما قرار گرفته است. چند روزی در تامین واکسن تاخیر شده است، اما این تاخیرها به خاطر برخی موانع است، باید همه واقعیتها را بیان کنیم.
روحانی با بیان اینکه در این هشت سال تحولات بزرگی رخ داده است، گفت: امروز هیچکس نمیتواند بگوید من طرفدار فیلترینگ هستم. این دولت طی این هشت سال چه کرده است! کسانی که در دولت یازدهم رودرو و سینه به سینه بنده شده بودند و همه جور پرونده درست کردند که باید این فیلتر شود، آن فیلتر شود، الحمدالله الان همه میگویند ما طرفدار پهنای باند هستیم.
رئیس جمهور با اشاره به دیگر دستاوردهای دولت در عرصه توانمندیهای هستهای، ساخت سدها و نیروگاههای متعدد، افتتاح طرحهای پرشمار عمرانی و امثال آن خاطرنشان کرد: در همین سالها با همه سختیها در تولید بنزین و گازوئیل به خودکفایی رسیدیم. از سوی دیگر آب و برق و گاز برای اولین بار در تاریخ برای افراد کم مصرف رایگان شد، اما هیچ کس چیزی درباره آن نگفت، گویا که اصلا اتفاق نیفتاده است!
روحانی در عین حال خطاب به وزرا، معاونین، مدیران وهمه کارگزاران دولت تاکید کرد که در هفتههای پیش رو با همان قدرت و روحیه روز اول کار و تلاش کنند و این حرفها و تخریبها نمیتواند روحیه دولت یازدهمی که در برابر دنیا ۶ قدرت را پای میز مذاکره آورد و با آنها به توافق رسید و دولت دوازدهمی که سه سال و نیم در برابر یک جنگ بزرگ ایستادگی کرد و پیروز شد را تخریب کند.
رئیس جمهور افزود: باید راهمان را ادامه دهیم و در برابر حرفهای دروغ، هر وزیری، هر بخشی، هر سازمانی موظف است که پاسخ دهد. صدا و سیما پخش کند یا پخش نکند، مهم نیست. ما پاسخ خود را میدهیم، تاریخ پخش میکند. تاریخ سعه صدر دارد، صدا و سیما نیست که پخش نکند. شما واقعیتها و حقیقتها را به مردم بگویید، مردم ما آگاه و بیدار و هوشیار هستند.
روحانی در پایان سخنان خود تصریح کرد: انشاءالله انتخابات خوبی پیش رو داشته باشیم و با شرکت خوب مردم دولتی قویتر از دولت یازدهم و دوازدهم به حول و قوه الهی تشکیل شود و همه مردم هم استفاده کنند.
انتهای پیام/