صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

سیاست‎های امنیتی اتاوا و روند صعودی اسلام هراسی در کانادا

۲۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۳۱۳۷۹
گزارش‎ها و تحقیقات در کانادا نشان می‎دهد که اسلام هراسی و اسلام ستیزی در این کشور رو به افزایش است.

- به تازگی یک خانواده پاکستانی-کانادایی که در یک غروب گرم آخر هفته برای گردش در حال قدم زدن بودند در اقدامی وحشتناک ناشی از خشونت و اسلام ستیزی، در منطقه «لندن» در ایالت انتاریوی کانادا، به قتل رسیدند.

به گزارش «کانورسیشن»، تنها فردی که در این حمله تروریستی زنده ماند پسر ۹ ساله این خانواده بود که به دلیل جراحات وارد شده، به بمارستان منتقل شد.

چگونه وی این فاجعه غیرقابل تصور را درک خواهد کرد؟ این اتفاق تصادفی نبوده است؛ پلیس گفته است که خانواده این پسر ۹ ساله به دلیل مسلمان بودن هدف قرار گرفته و توسط یک خودرو با سرعت بالا مورد حمله قرار گرفتند.

در حالی که کانادایی‌ها ممکن است از این قتل عام شوکه شده باشند، مدت‎هاست که مواد تشکیل دهنده این فاجعه در کانادا در دست ساخت است؛ علائم هشدار دهنده درباره خشونت «ملی گرایان» و «برتری طلبان سفیدپوست»، بارز است.

جنایات ناشی از نفرت علیه مسلمانان در کانادا بین سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۵ میلادی، ۲۵۳ درصد رشد داشته است.

حمله تروریستی سال ۲۰۱۷ در مسجدی در «کِبِک» باعث شد ۶ مرد پس از اقامه نماز خود کشته شوند.

سال گذشته، یک سرایدار در یک مسجد در تورنتو با ضربات چاقو کشته شد و گفته می‌شود متهم به قتل او تحت تاثیر مطالب «نئونازی‌ها» در شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.

اما تنها گروه‌های راست گرای افراطی در کانادا نیستند که دارای عقاید ضد مسلمان هستند.

نتایج حاصل از یک نظرسنجی در سال ۲۰۱۶ نشان می‎دهد که ۴۱ درصد بزرگسالان کانادایی نسبت به گروه‌های قومی و نژادی دیگر تعصب دارند.

این در حالی است که دیدگاه ضد مسلمانان با ۲۸ درصد، در راس این فهرست قرار دارد.

نظرسنجی دیگری که در سال ۲۰۱۶ توسط شورای نمایندگی‌های انتاریو انجام شد، نشان داد که تنها ۳۲ درصد از مردم انتاریو نگرش مثبت نسبت به مسلمانان دارند.

همچنین در تحقیقی که برای رادیو کانادا انجام شد، نشان داده می‎شود که تقریباً از هر ۴ کانادایی، یک نفر موافق ممنوعیت مهاجرت مسلمانان به کاناداست و سطح حمایت از این ممنوعیت به ۳۲ درصد در «کبک» افزایش می‌یابد.

بیشتر پاسخ دهندگان (۵۱ درصد در کل کانادا، ۵۷ درصد در کبک) احساس می‌کنند که وجود مسلمانان در این کشور باعث می‌شود تا حدودی یا بسیار نگران امنیت باشند.

این دیدگاه‌های منفی درباره حضور مسلمانان در کانادا زمینه‌ای برای خشونت نژادی بیگانه هراسی را ایجاد می‌کند.

یک اکوسیستم شبکه‌ای از گروه‌های نفرت پراکن علیه اسلام در کانادا وجود دارد که نظریه‌های توطئه درباره تهدید به حساب آمدن مسلمانان، ارزش‌های برتری طلبی کانادایی و غربی را ترویج می‌دهند.

سایر این اقدامات و ترویج‌ها شامل پاک جلوه دادن لیبرال ناسیونالیسم‌های سفیدپوست است که از نظر سیاسی ایدئولوژی‌های بیگانه هراسی، اسلام ستیزی و نژادپرستی را تحت عنوان محافظت از دموکراسی، آزادی و حاکمیت قانون استتار می‌کند.

بار دیگر تاکید می‌شود که فقط گروه‌های افراطی نیستند که اسلام هراسی و اسلام ستیزی را تبلیغ می‌کنند.

سیاست‌های امنیتی دولت کانادا جوامع مسلمان را برای نظارت و بررسی هدف قرار داده است که این موضوع می‌تواند به نشر مشخصات نژادی و مذهبی افراد منجر شود.

لایحه ۲۱ قانون «کبک» که باعث ممنوعیت استفاده از نماد‌های مذهبی در میان کارمندان دولت کاناداست، به دنبال چندین دهه سیاست اجباری برای منع اجباری زنان مسلمان از استفاده از پوشش اسلامی، اسلام هراسی جنسیتی نهادینه شده تصویب شده است.

از طریق این سیاست‌ها و اقدامات، اسلام هراسی لیبرال، نژادپرستی ضد مسلمان را عادی می‌کند و مسلمانان را به عنوان شهروندان مشکوک و فرومایه معرفی می‌کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *