صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکنش مدیر سینما فرهنگ به عدم استقبال مخاطبان/نیاز سرانه مطالعه به ریشه‌یابی

۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۰:۵۱
کد خبر: ۷۳۱۲۶۱
هجدهمین روز از خرداد ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر مدیر سینما فرهنگ نسبت و آینده سینمای ایران اشاره کرد.

- هجدهمین روز از خرداد ماه ۱۴۰۰ با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به اظهار نظر مدیر سینما فرهنگ نسبت و آینده سینمای ایران اشاره کرد.

مدیر سینما فرهنگ: شاهد مرگ تدریجی سینما هستیم/هیچ تبلیغی برای سینماها نمی‌شود

مدیر سینما فرهنگ تهران گفت: در این شرایط کرونایی و رکود سینما رقیبان زیادی از جمله شبکه نمایش خانگی برای سینما وجود دارند که در صورت حمایت نکردن از سینما عملا شاهد مرگ تدریجی این هنر خواهیم بود.

مجتبی بهزادیان در گفت‌وگو با پیرامون تاثیرات کرونا بر وضعیت سینما‌ها گفت: سینما‌ها با شروع اپیدمی کرونا از چهارم اسفندماه ۹۸ تا اول تیرماه ۹۹ تعطیل شدند. تیرماه ۹۹ با دو فیلم «خوب، بد، جلف» و «شنای پروانه» محمد کارت که در جشنواره فیلم فجر هم درخشیده بودند اکران خود را آغاز کردند. این فیلم‌های بدون تبلیغات شهری و تلویزیونی فروش خوبی داشتند، اما با موج دوم کرونا مردم دیگر به سینما‌ها نیامدند و وضعیت خوبی را شاهد نبودیم و بعد از آن هم ماه های محرم و صفر و تعطیلی دوباره سینما‌ها را داشتیم و امیدوارم بودیم در نوروز ۱۴۰۰ فروش خوبی داشته باشیم و اوضاع بهتر از سابق شود که نشد.

وی در همین راستا افزود: هر سال فیلم‌های خوب جشنواره فجر به اکران نوروز می‌رسند، اما در نوروز امسال این اتفاق نیفتاد. بدیهی است در صورت نبود فیلم خوب مردم هم به سینما‌ها نمی‌آیند و استقبالی از فیلم‌ها نمی‌شود.

بهزادیان با اشاره به اینکه فیلم خوب زمان و مکان ندارد و همیشه مخاطبان از فیلم‌های خوب استقبال می‎کنند بیان کرد: سینما‌ها به هیچ عنوان شرایط خوبی ندارند و و باید برای آن فکری کرد وگرنه سینما در کشور ما از بین خواهد رفت. در شرایط کرونایی هم ثابت شده که اگر فیلم خوب اکران شود مردم از آن استقبال می‌کنند. سال ۹۸ بهترین سال سینمای ایران بود و ۲۹۹ میلیارد فروش داشتیم در حالی که فقط ۱۱ فیلم در حال اکران بودند که بیش از ۱۰ میلیارد فروختند و ناجی سینما شدند و این اتفاق در حالی بود که  که ۸۰ فیلم اکران شدند یعنی ۷۰ فیلم اتفاق خاصی را برای سینمای ما رقم نزدند و همه موفقیت گیشه آن سال حاصل ۱۱ فیلم بود.

وی هچنین اظهار داشت: سینما در شرایط عادی و قبل از کرونا هم نیاز به فیلم‌های مخاطب پسند داشت و قطعا در این اوضاع این نیاز بیشتر از همیشه وجود دارد. سینمای امروز با وجود کرونا و نداشتن تبلیغات عملا از نفس افتاده است. «سینما فرهنگ» از ساعت ۱۱ سانس‌های خود را آغاز می‌کند و آخرین سانس هم با توجه به محدودیت رفت‌وآمد ساعت ۲۰:۳۰ است. در این مدت عملا خود پرسنل سینما حضور داشتند و مخاطبی برای دیدن فیلم نیامده است.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

بنیانیان: باید به دنبال حل ریشه‌ای معضل بی‌رغبتی جامعه نسبت به کتاب باشیم

مسئول کارگروه پیوست نگاری فرهنگی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگ گفت: ملتی که قهرمانانش افرادی متفکر و دانشمند نباشد قطعاً فرهنگی عمیق نیز نخواهند داشت پس باید به دنبال حل ریشه‌ای معضل بی‌رغبتی جامعه نسبت به کتاب باشیم.

حسن بنیانیان در گفت‌وگو با پیرامون این مهم که کتاب یک سرمایه اجتماعی است گفت: امروزه کتاب در حالی به عنوان یک سرمایه اجتماعی محسوب می‌شود که در حاشیه قرار گرفته و علت این رخداد را باید در عملکرد مسئولان فرهنگی و هدایت جامعه به سوی کتاب و کتابخوانی دانست، زیرا سازماندهی و برنامه‌ریزی‌های فرهنگی نتوانسته موفق عمل کند و مسئولان فرهنگی تنها احساس می‌کنند که سازماندهی موفقی را برای جذب جامعه به سوی مطالعه داشته‌اند لذا شاهد عملکرد ناموفق و برنامه ریزی‌های نامناسب در حوزه فرهنگی هستیم این در حالی است همواره تاکید شده که اصلاح فرهنگ و جامعه یک عامل مهم در سرعت بخشیدن به سوی توسعه بوده و تمام افراد در این زمینه مسئولیتی جدی دارند.

وی در همین راستا ادامه داد: موانع بسیاری در جهت توسعه فرهنگ مطالعه وجود دارد، اگر امروز بهره وری در منابع انسانی و یا برنامه‌های متعدد ضعیف عمل کرده تنها به خاطر این است که ما همچنان بر محور عادات گذشته و بی توجهی به فرهنگ مطالعه حرکت کردیم بدین ترتیب خروجی مناسبی در حوزه فرهنگی و تولید محتوا نداریم.

بنیانیان پیرامون درنظر گرفتن یارانه‌های پنهان و کاربرد آنان در جامعه ابراز کرد: اگر مسئولان فرهنگی اعتقاد دارند که باید جامعه را به سوی مطالعه هدایت کنیم باید ساختار‌های مناسبی را برای این مهم در نظر بگیریم، اجرایی کردن برنامه یارانه‌های پنهان به  نیازمندان جهت تأمین کتاب می‌تواند در آینده رویکردی ارزشمند باشد، زیرا مطالعه کسب اطلاعات، خلاقیت، نظم در تولید و کیفیت را به دنبال دارد این همان مقوله‌ای است که صنعت نشر همواره بر آن تاکید داشته پس باید توجه داشت هرگاه در زمینه رشد و توسعه فرهنگ مطالعه سرمایه‌گذاری کردیم قطعاً در تمام حوزه‌های دیگر نیز به توسعه دست خواهیم یافت. اطلاعات، کسب علم و خلاقیت را در پی دارد، خلاقیتی که کیفیت را برای هر کالای تولیدی ایجاد می‌کند بدین ترتیب توسعه صادرات و ارزآوری را برای کشور شاهد خواهیم بود.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

مسئول کارگروه پیوست نگاری فرهنگی در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی به تذکرات مقام معظم رهبری پیرامون توسعه فرهنگ و گسترش سرانه مطالعه اشاره و تاکید کرد: دشمن همواره تمرکز خود را بر تخریب فرهنگ کشور ما قرار داده و تلاش کرده تا در جهت دست یابی به منافع خود هدایت فرهنگ جامعه را در دست بگیرد علی رغم تمام تذکرات مقام معظم رهبری پیرامون جامعه و ساختار قدرتمند فرهنگ هنوز هم نتوانستیم عملکردی قابل قبول در این زمینه کسب کنیم، زیرا مسئولان فرهنگی که روی کار می‌آیند عموماً با بحران‌های اقتصادی روبرو هستند از سوی دیگر عمر کوتاه دولت‌ها سبب می‌شود که تمام هم و غم و توان خود را بر روی مقوله‌های دیگر قرار دهند و سیاست‌ها و تدابیر موقتی را برای هدایت فرهنگی در نظر بگیرند از سوی دیگر نظام تعلیم و تربیت ما نیز با مشکلاتی عدیده روبروست و هرگز تصمیمی جدی برای رفع این مشکل در نظر گرفته نمی‌شود.

*** نتوانسته ایم در حوزه تربیت و آموزش پرورش درست عمل کنیم

وی اهمیت آموزش و پرورش را مورد بررسی قرار داد و تصریح کرد: بررسی‌ها نشان داده ما نتوانسته ایم در حوزه تربیت و آموزش پرورش درست عمل کنیم، فضای مجازی و تلویزیون به عنوان رقیبان سرسخت و توسعه یافته برای کتاب و کتابخوانی محسوب می‌شوند اگر امروز شاهد کم بودن علاقه جامعه به سوی مطالعه هستیم دلیلش را در عدم آموزش و نبود فرهنگ شیوه استفاده از فضای مجازی باید یافت، رویکرد‌هایی که تا اکنون برای آموزش و تربیت جامعه در نظر گرفته شده به جای آن که بتواند لذت کتاب و کتابخوانی را در بین اقشار مختلف جامعه خصوصا نسل جوان گسترش دهد خلاف آن عمل کرده به نحوی که این بی علاقگی در مطالعه را در مربیان و معلمان نیز می‌بینیم.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

زنگ خطر سینمای ایران به صدا در آمده/با بحران حذف سینما از اوقات فراغت مخاطب روبرو هستیم

ظاهرا و آن طور که بررسی ها نشان می‌دهد عدم حضور مخاطبان در سالن سینما صرفا به دلیل ترس از ویروس کرونا نیست بلکه گویا تعطیلی طولانی مدت سینماها و نوسانات زیادی که این هنر در طول یک سال و نیم گذشته به دلیل اپیدمی کرونا با آن مواجه شده به طور کلی این هنر را در ذهن مخاطب پاک کرده است.

- با گذشت نزدیک به یک ماه از بازگشایی سینماها در سال جدید و اکران مجدد فیلم‌های اکران نوروزی به گفته اکثریت صاحبان سینما همچنان شاهد هیچ گونه استقبالی از سوی مخاطبان نسبت به سینماها نیستم، این اتفاق در شرایطی رخ داده است که سینماداران و همچنین شورای صنفی نمایش معتقدند سینما در این روزهای کرونایی نسبت به دیگر مکان‌های عمومی همچون مراکز خرید و بازارها، امن‌ترین مکان برای مخاطبان است چرا که آنها می‌توانند با حضور در سالن سینما که فضای باز و بزرگی دارد با فاصله معین شده از سوی سینما داران به راحتی فیلم‌های مد نظر خود را تماشا کنند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

اما ظاهرا و آن طور که بررسی ها نشان می‌دهد عدم حضور مخاطبان در سالن سینما صرفا به دلیل ترس از ویروس کرونا نیست بلکه گویا تعطیلی طولانی مدت سینماها و نوسانات زیادی که این هنر در طول یک سال و نیم گذشته به دلیل اپیدمی کرونا با آن مواجه شده به طور کلی این هنر را در ذهن مخاطب پاک کرده، از طرفی ظهور چشم‌گیر شبکه نمایش خانگی در طی مدت شیوع  کرونا در دنیا مخاطب را به تماشای آثار مورد علاقه خود در خانه تشویق کرده است و رغبتی برای حضور در سینما و خرج هزینه بیشتر برای تماشای حضوری آثار در مخاطب گویا دیگر وجود ندارد.

در این میان عده‌ای هم که در گذشته به سینما می‌رفتند حتی به شبکه نمایش خانگی هم توجهی نکرده و به طور کلی تماشای فیلم و سریال را از برنامه اوقات فراغت خود حذف کرده‌اند و شاید هفته‌ای یک بار به تماشای فیلم‌های دانلود شده هالیوودی بسنده کنند.

این طور که به نظر می رسد سینمای ایران با یک بحران وحشتناک در حال مواجهه است یعنی شاید سینماگران و سینماداران برای اینکه دوباره بتوانند مخاطب را به سالن‌های سینما بکشانند راه بسیار طولانی و بسیار سختی را پیش رو دارند حتی بعد از واکسیناسیون مردم که در حال انجام است.

از طرفی شاید بسیاری از اهالی سینما در این باور باشند که اگر امروز شاهد عدم حضور مخاطب در سالن‌های سینما هستیم فقط و فقط به دلیل شیوع ویروس کرونا باشد اما در واقعیت این موضوع خیال واهی بیش نیست چراکه مخاطبی که سینماگران فکر می‌کنند به دلیل ترس از ابتلا به کرونا به سینما نمی‌آید اما در تمام مکان‌های عمومی شلوغ از جمله مراکز خرید، پاساژهای سر بسته و میادین میوه و تره بار که بسیار شلوغ هستند حضور می‌یابند، حتی در مراسم‌های مذهبی همچون ماه محرم و صفر و ماه مبارک رمضان شاهد حضور بسیاری از مردم در اماکن مذهبی سر بسته و باز بوده‌ایم که با حفظ فاصله اجتماعی و اصول بهداشتی دچار هیچ مشکل و یا ابتلا به بیماری کرونا نشده‌اند.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

روایتی جذاب از خاطرات یک تعمیرکار ماشین در ۸ سال دفاع مقدس و جبهه

 

یک نویسنده کتاب گفت: در کتاب «عباس دست طلا» به اولین اعزام باقری هجدهم آبان ماه سال ۱۳۵۹ اشاره دارد که به همراه چند نفر از دوستانش وارد پادگان ارتش در اسلام آباد می‌شوند.

محبوبه معراجی پور در گفت‌وگو با پیرامون مضمون کتاب «عباس دست طلا» گفت: کتاب «عباس دست طلا» خاطرات عباس علی باقری را بیان می‌کند و نگاهی به عملکرد بسیجیان فنی و تعمیرکار واحد پشتیبانی و تدارکات سپاه پاسداران در دوران هشت سال دفاع مقدس دارد که به همت انتشارات فاتحان منتشر شده است.

وی در همین راستا ادامه داد: کتاب «عباس دست طلا» رویداد‌های هشت سال دفاع مقدس از دو ماه قبل آغاز جنگ تحمیلی عراق علیه ایران را بیان کرده، در این کتاب علی باقری با مروری کوتاه بر زندگی اش از دودلی‌های خود برای حضور در جبهه گفته همچنین خاطرات زمانی را بیان کرده که تصمیم می‌گیرد برای دو هفته به جبهه برود و ببیند در آن جا چه کاری از دستش بر می‌آید.

معراجی پور به بخشی از کتاب «عباس دست طلا» اشاره و ابراز کرد: در کتاب «عباس دست طلا» به اولین اعزام باقری هجدهم آبان ماه سال ۱۳۵۹ اشاره دارد که به همراه چند نفر از دوستانش وارد پادگان ارتش در اسلام آباد می‌شوند. محلی که خودرو‌های خسارت دیده از انفجار‌ها توسط تعمیرکاران شرکت خودرو سازی ایران ناسیونال تعمیر می‌شوند و عباس علی باقری و دوستانش که قرار است توانایی خود را در کار ثابت کنند، جیپی را که چپ کرده بود تعمیر می‌کنند.

این نویسنده در همین راستا ابراز کرد: توانایی و سرعت عباس علی باقری و دوستانش باعث شهرتشان می‌شود، پس از گذشت یک ماه ونیم از بازگشت آن‌ها از جبهه باقری تصمیم می‌گیرد تیمی فنی و حرفه‌ای را برای تعمیر خودرو‌ها به جبهه‌ها ببرد. یافتن این نیرو‌های ماهر و مجاب کردن آن‌ها بخش مهمی از کتاب «عباس دست طلا» است و به نوعی انگیزه مردم برای حضور در جبهه‌ها و چرایی شرکت کردن برخی افراد در دفاع مقدس را بیان می‌کند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفى آخرین كتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

وی در مورد بخش‌های دیگر از کتاب «عباس دست طلا» بیان کرد: باقری در نهایت تیمی ۲۱ نفره را تشکیل می‌دهد تا به ستاد جنگی زیر نظر شهید دکتر مصطفی چمران بپیوندد، اما به دلیل ماجرا‌هایی که در هنگام اعزام رخ می‌دهد، تنها ۹ نفر از تعمیرکاران باقی می‌مانند، افرادی حرفه‌ای که نزدیک به ۱۴ ساعت در روز کار می‌کنند و خودرو‌ها را به سرعت تعمیر و تحویل می‌دهند.

این نویسنده کتاب جذابترین بخش کتاب «عباس دست طلا» را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: در کتاب «عباس دست طلا» در مورد دومین حضور باقری در بیستم دی ماه سال ۱۳۵۹ در پادگان ابوذر در سر پل ذهاب اشاره دارد که وی علاوه بر تعمیر خودرو، کشویی تفنگ ۱۰۶ میلی متری ضد تانک را هم تعمیر می‌کند، باقری در فاصله هر چند ماهی که به تهران می‌آید و بر می‌گردد، برای هر دوره از سفرش به جبهه‌های دفاع مقدس تیمی جدید و تازه نفس را می‌برد.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

زهره حمیدی: فصل جدید «دست‌انداز» بسیار جذاب است/کرونا همیشه هست باید کار کنیم

بازیگر سریال «دست‌انداز» گفت: طبیعی است ویروس کرونا همه ارتباطات، زندگی ما و همینطور فیلمسازی را تحت‌تاثیر خود قرار داده اما نمی‌توان کار نکرد، باید با احتیاط و رعایت موارد بهداشتی کار کنیم.

زهره حمیدی در گفت‌وگو با پیرامون فاز دوم سریال «دست‌انداز» گفت: برای فاز دوم مجموعه سریال کمدی «دست‌انداز» دعوت به کار شدم و با توجه به اینکه در سری قبل این مجموعه اتفاقات خوبی رقم خورده بود و مردم هم از آن استقبال کرده بودند پیشنهاد بازی در این سریال را قبول کردم. از شهاب عباسی به عنوان کارگردان تا بقیه دوستان خیلی خوب و حرفه‌ای هستند و خوشحالم در این مجموعه نقشی داشتم.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین خبرها از معاونت سیما اینجا کلیک کنید

این بازیگر پیشکسوت اضافه کرد: این نوع کمدی در تلویزیون کمتر دیده و ساخته شده و با توجه به اینکه خنداندن مردم سخت‌تر شده، اما فکر می‌کنم این سریال از پس نقش خود برای برنامه‌ای مفرح و شاد برآمده است. در حقیقت مجموعه طنز «دست‌انداز» شبیه‌سازی طنزگونه از برنامه‌های معروف تلویزیونی است که در میان مخاطبان جایگاه خوبی پیدا کرده و تاکنون ادامه پیدا کرده است. سری دوم این سریال از آیتمی بودن به اپیزودیک تغییر پیدا کرده و این تغییر در جهت هرچه بهتر شدن این سریال صورت گرفته و امیدوارم مخاطبین ما سری دوم را هم دوست داشته باشند.

حمیدی درباره تاثیر کرونا بر روند کاری وی بیان کرد: طبیعی است ویروس کرونا همه ارتباطات و زندگی ما و همینطور فیلمسازی را تحت‌تاثیر خود قرار داده و با توجه به مدت طولانی همه‌گیری کووید-۱۹ نمی‌توان کار نکرد، بلکه باید احتیاط با رعایت موارد بهداشتی کار کرد. من هنوز واکسن کرونا نزده‌ام، اما در این سریال خیالم از هر جهت راحت بود.

وی در همین راستا ابراز کرد: خوشبختانه در سریال «دست‌انداز» تمامی عوامل نکات بهداشتی اعم از ماسک زدن، ضدعفونی کردن و فاصله اجتماعی در حد ممکن را رعایت می‌کردند چراکه از جانب کارگردان و تهیه‌کننده در این زمینه حساسیت بالایی وجود داشت.

برای مشاهده متن کامل خبر اینجا کلیک کنید

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *