صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارات رضایی در دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰

۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۱۲:۲۶
کد خبر: ۷۳۱۱۹۵
محسن رضایی در دومین مناظره هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با محوریت مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی گفت: من در تمام دوران زندگی‌ام از همه اقوام ایرانی استفاده کردم و دولت ما از همه ایرانیان تشکیل می‌شود؛ امید زمانی تحقق پیدا می‌کند که ما یک انرژی جدیدی را در جامعه آزاد کنیم.

- «محسن رضایی» در دومین مناظره هفت نامزد سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با محوریت مسائل فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در پاسخ به این سوال که از محوری‌ترین بند‌های بیانیه گام دوم انقلاب تقویت امید به آینده در نسل جوان کشور است، شما به عنوان نامزد ریاست جمهوری اصلی‌ترین مانع موجود بر سر راه ایجاد امید در میان جوانان را چه می‌دانید؟ راهکار‌های عملیاتی جنابعالی در این زمینه چیست؟، گفت: مردم عزیز ایران سلام عرض می‌کنم مشکلات شما با شعار وعده و شعبده بازی و حرف‌های مفت حل نمی‌شود، مشکلات شما ریشه اقتصادی دارد و با حرف درمانی و سخنرانی به نتیجه نمی‌رسد. به قول آن دانشجوی شیمی دانشگاه تهران که در حال دست‌فروشی می‌گفت ما از گرسنگی امید می‌خوریم، خب درست می‌گفت امید گفتنی نیست مشاهده کردنی است، دولت ما امید را به سفره شما برمی‌گرداند و ان‌شالله یک بار دیگر لبخند پیروزی بر چهره شما خواهد نشست.

وی افزود: حرف راستی در مناظره قبلی گفته شده که کسانی که نمی‌خواهند تا پایان بمانند به مردم اعلام کنند البته با توهین نباید گفته می‌شد همینطور که شما احساس کردید تا پایان انتخابات هستم و با همه هم رقابت خواهم کرد در مناظره قبلی من از ایران و امید به آینده ایران صحبت کردم، در اینجا می‌خواهم از مردم ایران سخن بگویم از همه اقوام بافرهنگ، تمدن‌ساز ایرانی از آذربایجان که سر ایران است از آقا مهدی باکری که وقتی از سرخاکریز‌های دشمن عبور می‌کرد می‌گفتم آقا مهدی یاشاسین آذربایجان. از همت از احمد متوسلیان از تهرانی مقدم از همه قهرمانان اقوام ایرانی.

این کاندیدای ریاست جمهوری اضافه کرد: ما جنگ را با همه ملت ایران به نتیجه رساندیم و انقلاب را هم همینطور لذا دولت ما دولت همه اقوام ایرانی است از اهل تسنن گرفته تا اهل تشیع، البته من نمی‌دانم چرا بخاطر زاگرس بودن بنده را متهم می‌کند من افتخار می‌کنم زاگرسی هستم و از قم لر هستم، اما همه می‌دانند من در تمام دوران زندگی‌ام از همه اقوام ایرانی استفاده کردم و دولت ما از همه ایرانیان تشکیل می‌شود؛ امید زمانی تحقق پیدا می‌کند که ما یک انرژی جدیدی را در جامعه آزاد کنیم و از دولت‌های خواب‌آلوده‌ای که شب می‌خوابند بعد قیمت بنزین را چند برابر می‌کنند و مردمی که هیچ توجیهی نشدند و با آن‌ها صحبتی نشده می‌ریزند در خیابان‌ها و آن مشکلات به وجود می‌آید.

وی تاکید کرد: ما با دولت خواب‌آلودگی خداحافظی می‌کنیم من به ملت ایران قول می‌دهم ۱۴۰۰ سال گشایش آینده ایران است آغاز جدیدی انشالله ما در ۱۴۰۰ خواهیم داشت. امسال به نام مبارک حضرت ولیعصر (عج) منتسب شده است و من مطمئنم ملت ایران با مشکلات خداحافظی خواهند کرد. فانّ مع العسر یسرا، ما لبخند را به چهره ملت ایران و برکت را به سفره‌های مردم برمی‌گردانیم مطمئن باشید آخرین ریالی که از جیب شما حق شما به جیب دیگران رفته است برخواهد گشت و امید جدید آن هم دیدنی نه گفتنی.

محسن رضایی در ادامه دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری در نقد نسبت به مطالب مطرح شده توسط نامزد‌های دیگر گفت: من، چون دیدم که در صحبت نامزد‌های دیگر کمتر به برنامه توجه شده برای جبران این نقیصه بخشی از برنامه خود را اعلام می‌کنم. اولا مساله عدالت و مساله فقرزدایی و محرومیت زدایی نیاز به یک جراحی‌های بزرگ و اقدامات بزرگ دارد.
طرحی که من برای رفع محرومیت در زندگی مردم در پیش گرفتم، اسم آن طرح کفایت زندگی یا ایران بدون فقیر است که از ۵ محور تشکیل می‌شود را طراحی کردم.

نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: اول یارانه ۴۵۰ هزار تومانی است، مساله دوم مسکن سهل و ارزان است، موضوع سوم پرداخت حقوق خانه داری به بانوان خانه دار است، چهارم کسب و کار‌های خانگی است و پنجم سهام صندوق صنعت نفت ملی ایران است.

وی اضافه کرد: در زمان مصدق نفت ملی شد، ولی دولتی شد. ما می‌خواهیم به معنای واقعی نفت را ملی کنیم. اگر این ۵ مورد اتفاق بیفتد، یک بسته زندگی شکل می‌گیرد که من اسم آن را کفایت زندگی گذاشتم؛ یعنی بعد از این اقدامات امیدوار هستم که حتی یک فقیر هم در ایران پیدا نشود؛ اما، چون بعضا صحبت می‌کنند که این منابعی که شما می‌گویید از کجا فراهم می‌شود باید بگویم مردم عزیز؛ در سال گذشته ۱۳۷ میلیارد دلار از منابع دولتی در جامعه رفته است، ولی به دلیل رانت کثیف و مافیایی که در کشور وجود دارد اکثر این پول‌ها دست کسانی رفته است که صاحب حق نبودند.

رضایی همچنین گفت: ۴۰ درصد از این ۱۳۷ میلیارد که نزدیک به ۵۰ و خورده‌ای میلیارد دلار است قابل باز توزیع است؛ یعنی می‌توانیم این پول را برگردانیم و حتی ۱۰ میلیارد دلار آن را می‌توانیم به دولت دهیم تا کسری بودجه نداشته باشد و به تورم‌های سنگین پایان دهد و بقیه آن را صرف ۵ موردی که عرض کردم کند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: یارانه ۴۵۰ هزار تومان در زمان پرداخت خود ۲۰ دلار بوده؛ الان چرا وقتی از یارانه صحبت می‌کنیم صدای عده‌ای بلند می‌شود و می‌گویند منابع کجاست؟ چطور برای فولاد و سلاطین مافیای مفت خوار ما منابع داریم که مثل جاروبرقی منابع کشور را به سمت خود می‌کشند، اما برای فقرا منابع نداریم؟ من منت روی مردم نمی‌گذارم که می‌خواهم این کار را کنم وظیفه من است.

وی افزود: دولت ما ان‌شالله با تمام قدرت و بدون مسامحه و نگرانی و ترس از کسی حق مردم را به خودشان می‌دهیم و سعی می‌کنیم که این مشکل را حل کنیم. موضوع دوم، حقوق خانه داری است. مردم عزیز شما می‌دانید که در هر خانه‌ای دو نفر کار می‌کنند، یک شغل آشکار است که مرد می‌رود بیرون و یک شغل داخل خانه است که با چقدر مشقت از تربیت فرزند گرفته تا تشکیلات عدیده‌ای از مسائل همسایگی و هم چشمی گرفته، چرا نباید برای خانه داری حق قائل شویم و این را دولت کمک کند و منابعی وجود دارد و میتوانیم آزاد کنیم. بانوان ما آینده ساز کشور هستند. دولت ما برای بانوان آموزش شش ماهه تعیین می‌کند، فرزند داری و تربیت فرزند و سلامت و بهداشت.

محسن رضایی در ادامه این مناظره در دفاع سه دقیقه‌ای خود از دیدگاه خودشان گفت: حتی در زمان جنگ ما این سختی‌ها را نداشتیم؛ بیکاری، تبعیض، فساد نوسانات دائم؛ مردم نمی‌داند فردا چه خبر است، اما آیا می‌شود تورم را کاهش داد؟ آیا می‌شود کرونا را مهار کرد؟ بله می‌شود. آیا می‌شود ارزش پول ملی را حفظ کرد؟ بله می‌شود. بحث ما نمی‌توانیم در دو سه دهه اخیر آمده و نسل جوان ما را نیز تحت تاثیر قرار داد.

وی افزود: من معتقدم امید دیدنی است گفتنی نیست. معتقدم سال ۱۴۰۰ سال گشایش خواهد بود. یکی دو نکته نیز در مورد نقد آقایان همتی و زاکانی دارم؛ من تعجب کردم؛ این ۱۳۷ میلیارد دلار معادل دلاری یارانه پنهان است؛ ده‌ها منبع این را بیان کرده اند؛ بانک جهانی، آژانس بین المللی انرژی، موسسه بین المللی در ایران، همتی که رئیس بانک مرکزی است قاعدتا باید این را بداند، زاکانی نیز که رئیس پژوهشگاه مجلس است و بنیاد خیلی خوبی دارد باید این‌ها را بداند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار کرد: آقایان همتی و زاکانی مطمئن باشید با پولی که در کشور حیف و میل می‌شود می‌توان این خلل را رفع کرد. بحث نخست آقای رئیسی ناظر بر مدیریت جهادی را قبول دارم، اما قسمت اول سخن ایشان را که شاید منظورش هم این نبود که برنامه وجود دارد باید بگویم واقعا برنامه نیست و در این دولت در ۴ سال نخست سه برنامه تغییر کرده است.

رضایی همچنین در ادامه صحبت‌های خود اظهار کرد: بحث آقای جلیلی را نیز قبول دارم و از آقای علی عسگری تقاضا می‌کنم اگر می‌توانند روش مناظره سوم را تغییر دهند، اما آقای جلیلی ما خودمان نیز باید استفاده کنیم. من در مورد بانوان، اهل تسنن صحبت کردم؛ من از دوستان می‌خواهم خودمان بتوانیم دیدگاه هایمان را از ابعاد مختلف مطرح کنیم و این خلل را جبران کنیم.

محسن رضایی در ادامه دومین مناظره انتخاباتی در پاسخ به این سوال که مناقشه میان توسعه صنعتی و تعهدات زیست محیطی یکی از اصلی‌ترین مباحث مطرح در جهان است، بحران‌های زیست محیطی و چه در حوزه ریزگرد‌ها و چه در حوزه صنایع و کارخانجات باعث شده در بسیاری از استان‌ها مردم از دیدن آسمان آبی محروم اند تعامل مطلوبی که دولت شما بین توسعه صنعتی و تعهد به الزامات زیست محیطی در پیش خواهد گرفت، چیست؟، گفت: بسیار خب. البته اجازه بدید من یک نکته‌ای را بگویم. در زمان استراحت دیدم که مردم با اشتباه من شوخی کردند، حقیقتا این شوخی‌های شما سرمایه بنده است و نشان می‌دهد که شما، مرا جزئی از خودتان می‌دانید و از ما نمی‌ترسیم و دلم می‌خواهد روزی برسد که هیچ کدام از مردم ما از دولتمردان نترسند. البته من بابت اشتباه لفظی عذر خواهی می‌کنم. «یاشاسین آذربایجان، یاشاسین آذربایجان» این اشتباه لفظی که کردم را می‌بخشند.

وی اضافه کرد: واقعا از برادرمان آقای زاکانی خیلی گله مندم. بلافاصله سایت مرکز پژوهش‌ها همین را تیتر کرده است. اینکه مردم با من شوخی کنند حقشان است و تو این شرایط سخت و گرانی مردم شوخی کنند و دلشان آرام بشود من خیلی خوشحال می‌شوم، ولی یک مرکز دولتی چطور آخر بلافاصله تیتر می‌کنند. من بار‌ها گفته ام که با وجود اینکه لر هستم و افتخار هم می‌کنم، ولی تمام زندگی‌ام تقدیم ملت ایران و همه اقوام شده است.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: آذربایجانی‌ها می‌دانند عشقی که من به آقای مهدی باکری دارم که هنوز که هنوز است وقتی به یادش می‌افتم من واقعا متاثر می‌شوم. هیچ کسی را به اندازه آقا مهدی باکری در دل من جای ندارد.

رضایی همچنین بیان کرد: نکته دیگری را که من باز خدمت ایشان می‌گویم، مرکز پژوهش‌های مجلس، یارانه انرژی در ایران را سالیانه ۴۹ میلیارد دلار برآورد کرده و ضمن اینکه ما چقدر سلطان دلار و سکه داریم؟ من خدمت ایشان و آقای همتی با قاطعیت عرض می‌کنم که ما می‌توانیم چهل درصد یارانه‌های پنهان را و یارانه‌هایی که می‌رود دست افرادی که حقشان نیست برگردانیم و به جیب ملت بیاوریم و در حقیقت حل فصل کنیم.

وی تاکید کرد: مسائلی که جنابعالی مطرح کردید سئوال بسیار مهمی است. هیچ گاه در برنامه ریزی‌های توسعه رابطه بین زیست محیطی و توسعه صنعتی لحاظ نشد. امروز ما آب‌های زیر زمینی مان به چه روزی افتاده است. گرد و غباری که در خوزستان یا حتی در زابل یا حتی در یزد راه می‌افتد، زندگی مردم را مستاصل کرده است. بیکاری در حداقل خودش است یک توسعه صنعتی عظیمی پیدا شده، ولی مشکل آب و گرد و غبار است. در برنامه من مساله زبان و اقوام مادری به عنوان یک مساله مهم است.

محسن رضایی در ادامه این مناظره در پاسخ به این سوال که برخی مفاسد اقتصادی امروز جامعه ما ریشه در بی توجهی به مشکلات دیروز ما در حوزه فرهنگ و تربیت نیروی انسانی دارد که وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، آموزش عالی و بهداشت در این حوزه وظایفی بر عهده دارند، در این میان جامعه دانشگاهی و حوزویان نیز بیشترین بار را به لحاظ تربیت نیروی انسانی متفکر، پرسشگر و متعهد به دوش می‌کشد، شما به عنوان رئیس احتمالی دولت آینده چه برنامه‌ای برای حل ریشه‌ای مشکلات این عرصه و توجه به این دو قشر دارید؟، گفت: در اینجا ما با دو مشکل ساختاری و مدیریتی هم در آموزش و پرورش و هم در آموزش عالی مواجه هستیم؛ در برنامه ما تربیت زمامداران آینده در همه بخش‌های فرهنگی، سیاسی و اقتصادی به طور جدی لحاظ شده در تمام استان‌ها در مراکز استان من مدارس تربیت زمامداران آینده که هم تجربه دانشی دارم و هم تجربه عملی دارم را ان شاءالله پیاده می‌کنیم، البته بیش از ۵ سال است که من این کار را شروع کردم و قریب به ۱۰۰۰ نفر جوان را تربیت کردیم که ما بتونیم بیمه بشیم، تا زمانی که مدیریت در آموزش و پرورش و امورات فرهنگی و آموزش عالی به وجود نیاد، تربیت نشه، ما نمی‌توانیم از عناصر ضعیف انتظارات بالایی داشته باشیم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: مسئله دوم مسئله ساختار آموزش و پرورش است، در برنامه دولت ما، ما مدرسه محوری را محور آموزش و پرورش خواهیم کرد و مجتمعات آموزشی از هر ۱۱۰ مدرسه که بهشان اختیارات می‌دهیم، بسیاری از اختیارات اجرایی در آموزش و پرورش را می‌گیریم و به این مجتمعات آموزشی می‌دیم و مدرسه محور اساسی خواهند شد.

وی بیان داشت: اینکه الان وزرات آموزش و پرورش بسیار بزرگ و هجیم شده، ولی به هیچ امورات مدارس نمی‌رسد این یک اشکال جدی است. اما من می‌خواهم یکی، دو نکته را عرض کنم؛ در مساله خانم‌ها که می‌تونن نقش موثری داشته باشند من اینترنت ارزان را برای خانم‌های سرپرست خانوار در تولید و فروش اجرا می‌کنم، محدودیت‌هایی که برای خواهران ورزشکار ما در ورزشگاه‌ها درست کردند مثل خواهران منصوریان را که از ورود به ورزشگاه خواهران که برای تمرین رفته بودند جلوگیری کردند و بعضی از محدودیت‌هایی که برای بانوان به وجود می‌آورند که خود این مشکلات جدی در جامعه بانوان ما به وجود می‌آورد حتما دولت ما جلوگیری خواهد کرد.

رضایی همچنین بیان داشت: در موضوعات رسیدگی به مساله معلمین، الان ما معلم‌هایی سراغ داریم که شغل دوم و سوم را دارند، چنین معلمینی نمی‌توانند وقت کافی را روی دانش آموزان بگذارند لذا در نهضت مسکن ایرانیان یکی از اولویت‌ها مسکن سهل و ارزان برای معلمین است که یک بار سنگینی را ما از اجاره نشینی‌های آن‌ها بر می‌داریم و معلمین با خیال راحت تری می‌توانند به تربیت فرزندان آینده ایران بپردازند.

محسن رضایی در ادامه مناظره گفت: مردم عزیز، همانطور که شما شنیدید عنوان دولت ما اقدام و تحول است؛ یعنی وعده و شعار را باید کنار گذاشت و تحول یعنی اینکه با جراحی‌های بزرگی انجام داد؛ چرا که مشکلات اجتماعی ریشه در مشکلات اقتصادی دارد و مشکلات اقتصادی ریشه در مسائل سیاسی و مدیریتی و ساختاری دارد؛ بنابراین باید یک کار درست منطقی و اساسی انجام داد، برنامه دولت ما اساسش بر اصلاح از درون قدرت است و به این دلیل که رابطه من با نظام الحمدالله یک رابطه با ثباتی بوده و بیش از۵۰ سال از ۱۷ سالگی تا الان در مسیر مستقیمی حرکت کردم بنابراین به دلیل اعتمادی که بین من و نظام وجود دارد و هم چنین رابطه‌ای که با دوستان دیگر از نیرو‌های مسلح گرفته، مجلس، قوه قضاییه دارم می‌توانم ادعا کنم که ان شاءلله که یک اصلاحات اساسی از بالا تا پایین را انجام بدهم.

وی افزود: اول از خود دولت شروع می‌کنم، وزارت خانه‌ها، شرکت‌های وابسته، تشکیلات بسیار عریض و طویل را ما باید سر و سامان دهیم. این به این معنا نیست که ما از مدیران فعلی استفاده نکنیم الحمدالله خیلی از استانداران، مدیر کل‌ها و کارشناسان انسان‌های واقعا زحمت کش و شریفی هستند؛ اما دیوان سالاری، نظام اداری، بروکراسی و سیستم‌های پیچ در پیچی که وجود دارهد با آیین‌نامه‌های مختلف ده هزار قانون و چهل هزار مقررات حقیقتا یک منجلابی از درگیری‌ها و زد و خورد‌ها و فساد و مشکلات زیادی به وجود آمد که این را باید پاکش کرد و رفت کنار.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اضافه کرد: مسئله دوم نهاد‌های وابسته به رهبری با اینکه وابسته به رهبری اند در خدمت دولت هستند. ستاد اجرایی، بنیاد مستضعفان و قرار سازندگی خاتم نیاز به اصلاحاتی دارند که پیشنهاداتم را خدمت رهبر انقلاب خواهم داد که اقداماتی برای فعال کردن و بهره وری بیشتر از این تشکیلات داشته باشیم.

وی همچنین گفت: کمک به ادامه تحولات در مجلس و قوه قضاییه که حتما دولت ما کمک خواهد کرد که کاری که آقای رئیسی در قوه قضاییه شروع کرده و در ابتدای کار هم هست و انشالله می‌تواند تحولات بزرگی به وجود بیاورد یا مجلس انقلابی که شکل گرفته است این‌ها را حتما می‌توانم کمک می‌کنم.

رضایی در ادامه صحبت‌هایش گفت: فعال کردن جلسات سران قوا خیلی مهم است. واقعا شورای انقلابی بی خاصیت شده است اول از رهبر انقلاب تقاضا خواهم کرد که اگر ایشان موافقت کنند شورای انقلاب فرهنگی را منحل کنیم و شورای انقلاب فرهنگی را از این حالت بیرون بیاوریم و این وضعیت فرهنگی که در کشور و مسئله جوان‌ها را بتوانیم به طور اساسی حل کنیم.

وی تاکید کرد: موضوع دیگر اصلاح احزاب است، اصولگرا و اصلاح‌طلب دو تا سرمایه هستند، ولی هم نفوذی‌ها و هم بازیگران سیاسی و هم ماجراجویان زیادی در این ساختار سیاسی-اجتماعی ما شکل گرفته است و ما امروز در زمان پر برکت رهبر انقلاب و بسیاری از نسل اول و دوم اگر نتوانیم یک سیستم ساختار سیاسی اجتماعی برای آینده ایران درست کنیم با مشکلات زیادی ما مواجه خواهیم شد؛ بنابراین مسئله من این است که اصلاحات جدی در درون قدرت باید به وجود آید تا ما بتوانیم مدیریت و ساختار آن حل کنیم تا بعد بتوانیم وارد مسائل اقتصادی بشویم و از طریق مسائل اقتصادی، مسائل اجتماعی را حل و فصل کنیم بنابراین تحول یک مساله بسیار جدی است.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *