صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ربیعی: مشارکت حداکثری در انتخابات متضمن آینده همراه با امید و تحول است

۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶:۳۵
کد خبر: ۷۳۱۰۸۱
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سخنگوی دولت گفت: حفظ باشکوه صندوق‌ها با مشارکت حداکثری، ضرورت عبور موفق از بحران‌های امروز در جهان پرتلاطم ظالمانه در دوره پساتحریم است و متضمن آینده همراه با امید و تحول پیش برنده خواهد بود.

- علی ربیعی ظهر امروز در نشست خبری وبیناری خود با اصحاب رسانه اظهارداشت: در آستانه یکی از رویداد‌های مهم سیاسی در کشورمان هستیم. فضای رقابت‌های انتخاباتی با نزدیک شدن به روز مهم تصمیم‌گیری مردم برای انتخاب رئیس جمهور آینده، گرم شده است.

وی افزود: فارغ از اینکه نتیجه آرا چه کسی خواهد بود، صندوق و مشارکت، میراث گرانبهایی است از زحمات، تلاش‌ها، زندان‌ها، تبعید‌ها و خون‌هایی که خاک وطن را لاله‌گون کردند و جمهوریت را برای فرزندان ایران برجای گذاشتند.

 
سخنگوی دولت تصریح کرد: ما همه در کنار یکدیگر باید تلاش کنیم تا جمهوریت را، این ثمره چند نسل از پیشینیان‌مان را، ثمره دو انقلاب معاصر ایران یعنی مشروطه و انقلاب اسلامی را همچون گوهری گرانبها پاس بداریم و فارغ از هر فراز و نشیب و گلایه‌ها، این میراث گرانبها را آنچنان قدر بداریم که هیچ تزلزلی به پیکره آن وارد نشود.

وی افزود: جمهوریت فقط در یک حالت به مخاطره می‌افتد و آن وقتی است که جمهورِ مردم، خودباوری خود را برای تعییر سرنوشت و تعیین صحنه، از دست بدهد که در آن صورت، عواقب آن برای نسل‌ها باقی خواهد ماند.

ربیعی گفت: بنابراین به رغم دیدگاه‌های مختلف و برخی گلایه‌ها که امروز مطرح می شود، باید در یک درک عمومی، بدانیم حفظ باشکوه صندق‌ها با مشارکت حداکثری، ضرورت عبور موفق از بحران‌های امروز در جهان پرتلاطم ظالمانه در دوره پساتحریم است و متضمن آینده همراه با امید و تحول پیش برنده خواهد بود.

سخنگوی دولت تاکید کرد: معتقدیم شرایط پیچیده نظام جهانی و احقاق حقوق ایران از اقتصاد جهانی و کسب جایگاه ایران در منطقه و جهان از یک سو، و از سوی دیگر، در دوران پساتحریم، آسیب‌دیدگی‌های اقتصادی و روانی ناشی از جنگ تحمیلی اقتصادی بر مردم و احیای زندگی پساتحریم و کرونا، نیازمند دولتی با سرمایه اجتماعی بالا و اعتماد روزافزون شده بین جامعه، مردم و دولت هستیم.

وی افزود: در صورت مشارکت غیرحداکثری، دولتی که پشتوانه اعتماد اکثریت جامعه را نداشته باشد، برای حل مسائل درهم تنیده داخلی و خارجی، دچار مشکل خواهد شد؛ بنابراین برای امروز ایران، برای فردای ایران، مشارکت، امری حیاتی است.

ربیعی با اشاره به عملکرد دولت‌های یازدهم و دوازدهم عنوان کرد: آنچه در این روز‌ها در گفتگو‌های سیاسی به چشم نمی‌خورد و به طور عجیب، آگاهانه و عامدانه توسط برخی‌ها دچار فراموشی شده، جنگ بزرگ اقتصادی و توام شدن آن با پاندمی کرونا می‌باشد.

وی افزود: پیش از این نیرو‌های مخالف جمهوری اسلامی و برانداز، در یک برنامه حساب شده با این تئوری که انباشت پدیده‌های منفی ناشی از تحریم و کرونا، منجر به عصیان توده‌های در مرز استیصال می‌شود بطور آگاهانه تحریم را به محاق برده و دستاورد‌های دولت و ملت زیر سوال می‌بردند.

سخنگوی دولت یادآور شد: در این سال‌ها به طور عجیبی، برخی جریان‌های داخلی، چشم و زبان خود را در دیدن و بیان مصائب جنگ تروریستی بسته اند، اما به نام حقیقت باید از مخوف‌ترین جنگ اقتصادی در قرن معاصر علیه زندگی، معیشت و رفاه یک ملت و دولت در حال توسعه به درستی سخن گفته شود. این تحریف فقط ندیدن تلاش‌های یک دولت نیست بلکه نادیده انگاشتن یک مقاومت عظیم مردمی است.

وی افزود: امروز، برخی برای اثبات خود، ظاهرا چیزی جز نفی انگاری و تخریب دولت را نیافته اند. برای روشن شدن موضوع و تبیین درست باید کارنامه ۸ ساله دولت را در دو فصل مرور کرد.ارزیابی ۸ ساله دولت، بدون توجه به آثار جنگ اقتصادی مثل آن است که اداره کشور و مدیریت کشور در دهه ۶۰ را بدون آثار جنگ تحمیلی ارزیابی کنیم.
 
سخنگوی دولت یادآور شد: آغاز به کار دولت با رکود تورمی بی سابقه و انزوای مطلق در عرصه بین المللی همراه بود، به طوری که رشد اقتصادی در سال ۹۱ و ۹۲ به ترتیب ۷.۷ منفی و منفی ۰.۳ درصد و نرخ تورم به ترتیب به ۳۰.۶ و ۳۴.۷ درصد رسیده بود. تدابیر دولت یازدهم در همان شش ماه اول باعث شد تا سال ۹۳، سال خروج از رکود همراه با افت شدید نرخ تورم باشد؛ به طوری که در آن سال، نرخ تورم به ۱۵.۶ درصد و نرخ رشد اقتصادی به ۳.۲ رسید. این در حالی بود که مذاکرات هسته‌ای در جریان بود و هنوز توافق هسته‌ای به سامان نهایی نرسیده بود.

وی افزود: در حالی که کشور پس از چند سال طوفانی، با تدابیر دولت در مسیر ثبات و رونق قرار داشت، یکباره از نیمه دوم سال ۹۳، جهان با افت شدید و به نوعی بی سابقه قیمت جهانی نفت روبرو شد. قیمت نفت که برای قریب به یک دهه، در محدوده ۸۰ تا ۱۰۰ دلار در نوسان بود، به یک باره و در عرض چند ماه به ۳۰ دلار در هر بشکه سقوط کرد. بسیاری از کشور‌های نفتی نتوانستند در برابر این شوک مقاومت کنند و بسیاری دچار رکود اقتصادی و برخی دچار تورم شدید شدند.

ربیعی گفت: سال ۹۴ برای دولت که در کوران مذاکرات هسته‌ای قرار داشت، سال بسیار سختی بود با این حال، با تدابیری که اتخاذ شد، موفق شدیم با کمترین آثار رکودی و تورمی، از این بحران جدید نیز عبور کردیم و عملا این فشار سنگین در سال ۹۴ را فقط دولت احساس کرد.

وی افزود: در مجموع، علیرغم همه تنگنا‌ها و محدودیتها، دولت تدبیر و امید موفق شد طی سال‌های ۹۳تا ۹۶، یکی از دوران طلایی اقتصاد ایران در نیم قرن اخیر را رقم بزند. متوسط تورم در بازه سال‌های ۹۳ تا ۹۶، یازده و نیم درصد بود و نزدیک به دو سال از این دوره تورم تک رقمی در کشور، تجربه شد.

سخنگوی دولت بیان کرد: متوسط صادرات نفتی به قیمت ثابت سال ۹۶ در دولت دهم ۸۵.۵۷۰ میلیارد دلار، دولت یازدهم ۵۲.۶، دولت دوازدهم ۳۶.۰۱۹ میلیارد دلار بوده است. چرا نمی‌گویند ما به درآمد‌های ارزی افسانه‌ای دسترسی نداشتیم؟

وی افزود: متوسط صادرات غیرنفتی به قیمت ثابت سال ۹۶ در دولت دهم ۲۶.۶۷۸ میلیارد دلار، دولت یازدهم ۳۱.۳۱۷ و دولت دوازدهم ۳۰.۱۸ میلیارد دلار بوده است. آیا این یک کارآمدی نیست که صادرات غیرنفتی ما متوسط ۴سال بیش از زمان بی هیچ مساله و محدودیتی بوده؛ این یعنی افزایش تولید واقعی؛ چرا تحریف می‌کنید؟ سوال این است که چرا نمی‌گویند چرا از آن عدد به این عدد رسیدیم؟

ربیعی عنوان کرد: کرونا حدود سه میلیون شغل را تهدید کرده و نزدیک به دو میلیون شغل هم مثل همه دنیا، آسیب دید. من درباره نقش تحریم بر گسترش فقر و کاهش رفاه، تحقیق کرده ام. شما بر رنج مردم سوار شده اید و در تشریح علت، آدرس غلط می‌دهید و حتی بعضی‌ها، خود، علت ماجرا هستند.
 
وی بیان کرد: سوال من این است اگر تحریم‌ها نبود متوسط رشد رو به بالای ما در دولت دوازدهم به همین سیاق پیش می‌رفت؟ آیا وضع چنین می‌شد؟ با آن متوسط نرخ رشد اشتغال که با دولت‌های نهم و دهم اساسا قابل قیاس نبود آیا امروز وضعیت اشتغال ما بدون تحریم این چنین بود؟

ربیعی تاکید کرد: نگاه کنید به صادرات نفتی در حالی که همین مقدار بسیار کمتر از دولت‌های نهم و دهم نفت فروخته‌ایم در حالی که انتقال پول امکان پذیر نبوده است.  با ندیدن این عامل آیا قضاوت در مورد تورم کالا و نقدینگی قضاوت منصفانه‌ای است.

سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: اتفاقا آنانی که دم از کمبود تولید و عدم نگاه به داخل داشتند این آمار گواهی می‌دهند که چگونه در دولت دهم ۱۴.۴۳۲ میلیون دلار صادرات غیرنفتی ما داشته ایم و در دولت یازدهم ۳۱.۳۱۷ میلیون دلار و در دولت دوازدهم با وجود تحریم بیش از ۳۰.۰۱۸ میلیون دلار.

وی افزود: آیا این شاخصی بر افزایش تولید داخلی نیست؟ از سال ۹۷ با شروع دولت ترامپ و خروج از برجام فروش نفت را به پایین‌ترین سطح رساندن و از میلیارد‌ها دلار خبری نبود. متاسفانه پیروی غیرقابل باور همه همسایه‌ها تا کشور‌هایی از آسیا تا آفریقا، کشور‌های قدرتمند اروپایی و حتی دوستان قدرتمند ما، باعث فشار بی اندازه‌ای بر اقتصاد ایران شد.

ربیعی گفت: امروز همگان به یاد بیاورند که مقامات آمریکایی گفتند که جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سالگی خود را نخواهد دید و ۳ ماه دیگر در ایران رژیم تغییر خواهد کرد و برای آینده تصمیم خواهند گرفت، اما در ۹۹ گفتند که شکست خوردیم.این پیروزی ایران به نحوی بود که در مبارزه انتخاباتی آمریکا کاندیدایی به نام بازگشت به برجام به کارزار انتخاباتی رفت و پیروز شد.

سخنگوی دولت عنوان کرد: در حالی خسارت‌های ناشی از پاندمی کرونا باعث توقف رشد اقتصادی در کشور‌های صنعتی جهان شد، ایران ناگزیر بود مقابله با پاندمی خسارت بار را توام با مقابله تحریم‌های یکجانبه و فراگیر آمریکا ادامه دهد. به رغم این تلاشِ عظیمی که دولت در کنار مردم صورت داد به طور عجیبی این روز‌ها خیلی‌ها دچار فراموشی به شکل حیرت آوری شده اند و برخی افراد رنج وارده به تلاش مردم و مقاومت مردم در برابر آن مسائل را به هیج گرفتند.

وی گفت: در مرحله پساترامپی با اذعان به شکست دولت آمریکا این بار نیز دولت با نظریه تعامل عزتمندانه با جهان با استفاده از ظرفیت‌ها و بی نظیرترین افرادی که دانش و فهم جهانی بالایی دارند، تحریم‌ها را تا امروز به اندازه بسیار خوبی به عقب رانده است.

ربیعی تصریح کرد: به چشم انداز لغو همه تحریم‌های برجامی و فرابرجامی با نتایج عزتمندانه نزدیک شده ایم. در کنار این تلاش دولت با استفاده از فضای تحریم شکنی اولیه و سرمایه‌گذاری‌های صورت داده، زیرساخت‌های عظیمی در راه، تولیدات صنعتی از قبیل فولاد، پتروشیمی و خودکفایی بنزین و پروژه عظیم انتقال آب خلیج فارس و هزاران پروژه عظیم دیگر را سامان داده است. قطعا آثار این سرمایه‌گذاری‌ها در سال‌های آینده بر وضعیت اشتغال و بهبود اقتصاد ایران تاثیر خواهد گذاشت.

 
سخنگوی دولت در پاسخ به این سوال که چه تضمینی در صورت احیای برجام از سوی دولت بعدی ایران وجود دارد گفت: ایران طی سال‌های گذشته که دولت آمریکا از برجام بطور یکجانبه خارج شد و تحریم‌های غیرقانونی و غیرانسانی تازه‌ای را بر خلاف مقررات و تعهدات خود علیه ایران وضع کرد، نشان داده است که تحت هر شرایطی به تعهدات بین المللی خود پایبند است. برخلاف آمریکا که کارنامه سیاهی در عدم پایبندی به تعهدات و توافقات بین المللی خود دارد، ایران تاکنون از هیچ یک از توافق‌های بین المللی خارج نشده و تعهداتش را نقض نکرده است.

وی گفت: تا زمانی که همه طرف‌های برجام به تعهدات خود پایبند بمانند، می‌توانند مطمئن باشند که جمهوری اسلامی ایران هم از تعهدات خود عدول نخواهد کرد. پایبندی به تعهدات و احترام به حقوق و قوانین بین المللی یکی از اصول ثابت سیاست خارجی ایران است که با تغییر دولت‌ها دچار تغییر و دگرگونی نمی‌شود.

ربیعی تاکید کرد: پرونده هسته‌ای یک پرونده ملی است که با اجماع در جمهوری اسلامی ایران جلو می‌رود و به تحولات داخلی مرتبط نیست و دستگاه‌های حاکمیتی آن را پیگیری می‌کنند. در موضوعات ملی و کلان، مانند همیشه هر نتیجه‌ای در چارچوب حاکمیت به دست آید، در همان چارچوب عمل خواهد شد. بنابرین قاعدتا تصمیمی که با اجماع مجموعه نظام در خصوص مذاکرات و نتیجه آن گرفته می‌شود، از سوی دولت آینده نیز محترم شمرده خواهد شد.

سخنگوی دولت در پاسخ یه سوالی درباره پرداخته نشدن به موضوع کرونا و تحریم به عنوان دو عامل تاثیرگذار در اقتصاد کشور در مناظرات گفت:اگر خلاصه بخواهم جواب سوال شما را بدهم، باید بگویم اگر برخی افراد، امروز درباره تحریم و فشار حداکثری صحبت کنند، دچار پارادوکس با کارنامه خودشان می‌شوند.از ماه‌ها قبل احساس می‌شد که عده‌ای نمی‌خواهند موضوع تحریم، چه از منظر حل مساله تحریم و چه از منظر نحوه مواجهه با آن، در منظر افکار عمومی مطرح شود.

وی گفت: این عده در چند سال گذشته، در تحلیل و تبیین مسائل روز، همیشه نسبت به موضوع تحریم و همچنین کرونا، موضع نادیده‌انگاری و انکار داشته‌اند و از طرح اثرات فشار حداکثری و جنگ اقتصادی بر معیشت و زندگی مردم، چشم‌پوشی کرده‌اند.

ربیعی بیان کرد: اما صدا و سیما به عنوان تهیه کننده سوالات مناظره‌ها، شایسته بود مطرح کند که چرا تاثیر فشار حداکثری، کرونا و جنگ اقتصادی را ندیده گرفته است؟ گویی تحریم و کرونا از منظر طراحان سوالات، ارزشی برای طرح‌شدن و قضاوت مردم ندارد. برای همین معتقدم این سوال شما، یک پرسش بزرگ برای همگان است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: در سال‌های اخیر، مخالفان دولت یک دوگانه جعلی ساخته اند و فکر می‌کنند اگر تاثیر تحریم و کرونا، به عنوان مشکلات اقتصادی کشور، نادیده گرفته شود، به آنان این فرصت جعلی را می‌دهد که ناکارآمدی دولت را به زعم خود اثبات کنند.

وی گفت: اما مردم باید بدانند جریان‌هایی که به دولت می‌تازند و می‌گویند ما بهتر اداره می‌کنیم، چگونه کشور را در شرایط تحریم و در دوره‌ای که ترامپ قصد فروپاشی ایران را داشت، اداره می‌کردند؟ باید به مردم توضیح بدهند در موقعیت هم‌بسته و توام‌شدن تحریم‌ها با پاندومی کرونا که اقتصاد جهان را دچار مشکل کرد، چگونه می‌توانستند کشورداری کنند و طرحشان چه بود؟

ربیعی خاطرنشان کرد: متاسفانه آنچه من تاکنون در طول این ۸ سال دیده‌ام، حمله و تخریب دولت و بالارفتن منتقدان دولت از دیوار‌های فرورریخته تحریم توسط دولت است؛ بنابراین با این حرف‌های سلبی و تخریبی که بنا است کسانی بر آن فراز بیابند، اگر نقش تحریم و کرونا بیان بشود، قطعا این گونه تاختن‌ها، بی‌معنی خواهد بود؛ چرا که اگر تاثیر واقعی کرونا و تحریم بر اقتصاد کشور، به خوبی ارزیابی و تشریح شود همه متوجه خواهند شد که طرح ناکارآمدی دولت، نه تنها قضاوتی نادرست و تبلیغای غیرواقعی است بلکه از قضا، تلاش‌های دولت را در مواجهه با کرونا و تحریم، نشان داده و ثابت می‌کند.

وی افزود: چه خوب است از همه پرسیده شود که اگر درآمد قابل دسترس نفتی دولت از ۱۰۰ میلیارد دلار به زیر ۵ میلیارد دلار رسید، برنامه‌شان برای اداره کشور چه خواهد بود؟ به مردم بگویند اگر همان درآمد اندک نفتی را هم نتوانند وارد کشور کنند، چطور می‌خواهند امور را تمشیت کنند؟ای‌کاش سوال می‌شد اگر در شرایط عدم تعادل اقتصادی، کمبود ارز و هجوم نقدینگی به سمت خرید ارز قرار بگیرند، برای دفاع از زندگی و معاش مردم، به جز ارز ترجیحی چه کار دیگری می‌توانند انجام بدهند؟

سخنگوی دولت تاکید کرد: در اینجا مجددا تاکید می‌کنم در نظرگرفتن ارز ترجیحی، در آن شرایط درست‌ترین تصمیم گیری بود. در تحریم با دیدن همه متغیر‌ها و واقعیت‌ها و قصد خارجی از سوی دولت ترامپ برای شوراندن مردم، کسی نمی‌تواند تصمیم گیری ساده اندیشانه کند و ما هم می‌دانستیم که ارز ۴۲۰۰ مشکلاتی دارد، اما منتقدین بگویند که اگر آن‌ها جای این دولت بودند، چگونه می‌توانستند در آن شرایط و آن‌روز‌ها از تلاطم روزانه قیمت‌ها و طرح ونزولایی کردن ایران پیشگیری کنند.

وی افزود: کاش پاسخ می‌دادند در زمان تحریم، فقدان سرمایه گذاری خارجی، بی‌ثباتی سرمایه‌گذاری در داخل، عدم تعادل ارز، چگونه پروژه‌های اقتصادی بزرگ را طراحی کرده و ایجاد اشتغال می‌کردند؟ اتفاقا مردم فراموش نمی‌کنند، به خاطر اینکه مردم و دولت با مقاومتی که انجام دادند، دیوار‌های تحریم در حال فروریختن است و دولت بعدی، قطعا مشکلات اقتصادی را که دولت تدبیر و امید با آن مواجه بود، نخواهد داشت.

سخنگوی دولت درباره اظهارات اخیر جان کربی، سخنگوی پنتاگون درباره ناوهای ایرانی گفت: مداخله در روابط دوجانبه ایران با سایر کشورها که مطابق با قوانین و هنجارهای بین المللی و از جمله حقوق طبیعی دو ملت است، آزار دهنده و غیرقابل قبول است. جمهوری اسلامی ایران حق خود را برای برخورداری از مناسبات تجاری مرسوم و در چارچوب حقوق و مقررات بین المللی محفوظ می داند و هرگونه مداخله و نظارت بر این روابط را غیرقانونی و اهانت آمیز می داند و قویاً آن را محکوم می کند.

وی افزود: روابط دوستانه و عادی بین ایران و کشورهای دوست صرفاً در جهت تقویت منافع دو کشور بوده و علیه هیچ کشور سومی نیست. بنابراین نگرانی های اعلام شده از طرف مقام های آمریکایی فاقد موضوعیت بوده و ناموجه است.

ربیعی گفت: ما نسبت به هرگونه مداخله در مسیر این تجارت قانونی هشدار می دهیم و طیفی از واکنش های ضروری و متناسب را در صورت ارتکاب چنین خطایی در نظر خواهیم گرفت.

سخنگوی دولت تصریح کرد: ضمنا بايد توجه داشت آمريكا سالهاست با فروش ميلياردها دلار سلاح و تجهيزات نظامي به كشوري هاي منطقه خليج فارس امنيت و ثبات منطقه را با خطر جدي مواجه كرده و جمهوري اسلامي ايران بارها نسبت به اين اقدامات ثبات زدا و تشنج آفرين آمريكا در منطقه، هشدار داده است.

وی افزود: همچنين فارغ از اينكه اين كشتي‌ها حامل چه چيزي باشند هيچ منعي براي خريد و فروش تسليحات توسط ايران وجود ندارد و قطعنامه ۲۲۳۱ آن را تاييد مي كند. آمريكا منتهاي تلاش خود را سال گذشته براي ادامه تحريم در اين زمينه انجام داد كه با عدم همراهي ساير كشورها با شكست مفتضحي رو به رو شد.

انتهای پیام/ 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *