صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تاثیر مناظره اول بر میزان مشارکت چقدر بود؟

۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲:۲۷
کد خبر: ۷۳۱۰۵۶
نظرسنجی‌ها از تکان خوردن مشارکت مردم پس از برگزاری نخستین دور مناظره خبر می‌دهد و انتظار می‌رود با برگزاری دور دوم و سوم این مشارکت بیشتر شود.

- روزنامه جوان نوشت: مشارکت پایین دغدغه هر دو جناح سیاسی کشور شده است! جناحی که خود را داخل نیرو‌های انقلاب تعریف می‌کنند، معتقدند مشارکت بالا با هر انتخابی تضمین بزرگ نظام و پیروزی بی‌بدیل جمهوری اسلامی است.

جناح مقابل که اصلاح‌طلبان بخش بزرگ‌تر آن‌ها هستند و افزودنی‌هایی هم دارند که لزوماً اصلاح‌طلب نیستند، مدعی‌اند مشارکت بالا به پیروزی نامزد مورد حمایت آنان می‌انجامد، چون رأی خاکستری انتخابات برای آنان است. این ادعا اگر چه علمی نیست و متکی بر یکی دو تجربه ناقص گذشته است و با تغییرات و ترکیبات جدید و با کارنامه‌های موجود نمی‌توان روی این ادعا قسم خورد، اما حتی همین ادعا، جناح موسوم به انقلابی را نگران نمی‌کند و عناصر شناخته شده این جناح می‌گویند اگر هر کدام از نامزد‌ها مشارکت بسیار بالا را تضمین کرد، به این انتخاب مردم و به این مشارکت بالا افتخار می‌کنیم و به آن گردن می‌نهیم.

برخی نظرسنجی‌ها نشان داده است که این دغدغه هر دو جناح بعد از مناظره اول، تکانی به خود داده است، هرچند میزان آن زیاد نبوده است. در واقع آن چسبندگی میزان مشارکت در اعداد ۴۰ تا ۴۵ درصد شل شده و مشارکت توانسته است از جای خود حرکت کند.

ممکن است برخی خلاف آن را بگویند، اما مطالبه هر دو جناح از مردم برای رأی دادن گواهی است که باید شاهد افزایش مشارکت مردم باشیم. با این حال بدترین فهم از عوامل افزایش میزان مشارکت آن است که گمان کنیم با تخریب و حمله به رقبا و ایجاد فضای احساسی در میان مردم، این مهم ممکن می‌شود.

اگر نگاه جامعه‌شناسانه به ارتقای فرهنگ سیاسی و اجتماعی مردم در دو، سه دهه اخیر داشته باشیم، در می‌یابیم که مردم امروز به لحاظ رشد سیاسی با گذشته تفاوت کرده‌اند و حالا اگر متانت و بزرگواری و منش بالای نامزد‌ها و وعده‌های معقول و «اراده در کنار برنامه» را در نامزد‌ها ببینند، بیشتر از یک فضاسازی مسموم جذب اصل شرکت در انتخابات می‌شوند.

پس از برگزاری نخستین دور از مناظره سه‌گانه نامزد‌های ریاست جمهوری که البته با کاستی‌ها و بداخلاقی‌هایی از سوی نمایندگان وضع موجود همراه بود، برخی ارزیابی‌ها و نظرسنجی‌ها از تکان خوردن مشارکت مردم خبر می‌دهد؛ مشارکتی که اگرچه درصد افزایش آن بالا نیست، اما امیدوارکننده است و انتظار می‌رود با برگزاری دور دوم و سوم آن بیشتر هم بشود. این مهم برخلاف آنچه در دور اول مناظره‌ها از سوی برخی نامزد‌ها مطرح شد، نه با شعار که با برنامه‌های عملیاتی دست یافتنی‌تر خواهد شد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *