صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نماینده سوال‌کننده از پاسخ‌های وزیر نفت قانع شد/ وزارت نفت اهمیتی به تامین گاز و سوخت مناطق محروم نمی‌دهد

۱۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۰:۰۳
کد خبر: ۷۳۰۹۹۸
دسته بندی‌: سیاست ، مجلس و دولت
سؤال نماینده «مسجد سلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا» از وزیر نفت در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

- سوال آقای علیرضا قندعلی ورناصری نماینده «مسجد سلیمان، لالی، هفتکل و اندیکا» از وزیر نفت در دستور کار جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی قرار گرفت.

این سوال درباره «طرح ساماندهی گاز فلر-مصرف بهینه سوخت - استراتژی انتقال گاز به عنوان اهرم سیاسی- عوارض آلایندگی شهرداری - عدم اجرای جامعِ طرح طبقه بندی مشاغل- طرح اصلاح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران وسپردن مدیریت منابع گازی به شرکت گاز- وضعیت تجارت گاز در خاورمیانه» بود.
 
بیژن زنگنه در پاسخ به سوال مطرح شده در صحن مجلس گفت: گاز‌های فلر یا همان گاز‌هایی که به مشعل می‌رود موضوعی است که بیش از ۶۰ سال مطرح بوده و جمع آوری آن مسئله ی پیچیده و پرهزینه‌ای می‌باشد. مجلس شورای اسلامی نیز به این مسئله توجه داشته و آخرین بار در ماده ۴۸ قانون برنامه ششم توسعه، دولت را موظف کرد تا گاز‌های مشعل به قیمت عادلانه واگذار شود. ما نیز در اجرای این قانون یک مزایده برگزار کردیم و در اولین مزایده قیمت برای هر مترمکعب بین نیم سنت تا دو سنت تعیین شد، اما از آنجا که تعداد کمی مراجعه کردند قرارداد‌هایی منعقد شد و تاسیسات جمع آوری گاز فلر فراهم گردید.

وزیر نفت در ادامه اظهار کرد: برای جمع آوری گاز‌های فلر باید واحد‌هایی به نام ان جی ال که یک پالایشگاه گازی است افتتاح شود و گاز‌های جمع آوری شده، شیرین سازی و تفکیک شده و هر کدام به یک مصرفی برسد. این امر نیازمند سرمایه گذاری سنگینی می‌باشد. تغییری که ما در این مدت انجام دادیم این بود که به بخش خصوصی نیز اجازه تاسیس ان جی ال‌ها را دادیم، با اقداماتی که صورت گرفته برای جمع آوری تمام گاز‌های مشعل در نقاط مختلف کشور تعیین تکلیف شده و طرح‌ها به ترتیب در دست اجرا است. جمع آوری این گاز‌ها تا آخر سال ۱۴۰۱ بیش از ۹۰ درصد تحقق خواهد یافت.

وی ادامه داد: جمع آوری گاز‌های مشعل مسجد سلیمان را به پتروپالایشگاه بختیاری واگذار کردیم تا بهره آن به مردم منطقه برسد. یکی از مهم‌ترین اقداماتی که انجام دادیم احداث پالایشگاه گاز بیدبلند بود که ۵۶ میلیون مترمکعب ورودی آن بوده و ۲.۴ میلیون تن خوراک برای پتروشیمی‌ها فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: اکنون نیز برای نگهداری تولید گاز حدود ۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز داریم. برای افزایش صادرات نیز قطعا به سرمایه بیشتری نیاز است. البته صادرات گاز نیز نوعی خام فروشی بوده و ترجیح می‌دهیم تا گاز به پتروشیمی‌ها و صنایع داخلی انرژی‌بر تخصیص یابد.

وی ادامه داد: اما در بحث پرداخت عوارض آلایندگی به شهرداری‌ها ما بدهی نداریم یک اختلاف بین دستگاهی وجود داشت که دستگاه مالیاتی می‌گفت بر مبنای ارزش تولید نفت باید درصد عوارض آلایندگی پرداخت شود که حتی از بودجه شرکت‌های ما نیز بالاتر می‌رفت که در نهایت قرار شد مبنای پرداخت ارزش خدمات برای شرکت‌ها باشد که اکنون نیز پرداخت‌ها صورت گرفته است.

در ادامه نماینده سوال کننده، از پاسخ های وزیر نفت قانع شد.
 
سوال دوم
در ادامه این جلسه سوال سوال جلال محمودزاده از وزیر نفت در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
 
این سوال درباره «دلیل کمبود گاز مایع در سطح کشور علی الخصوص در روستا‌های فاقد پروژه‌های گازرسانی چیست؟» بود.
 
محمودزاده در جریان بررسی این سوال در صحن مجلس گفت: انرژی به عنوان یکی از ارکان هر فعالیت اقتصادی در توسعه نقش مهمی دارد.

وی با بیان اینکه ایران به عنوان یکی از کشور‌های غنی در ذخایر گازی شناخته می‌شود، تاکید کرد: برداشت از میادین گازی به کندی صورت می‌گیرد و وزیر نفت باید در این زمینه پاسخگو باشند.

این نماینده مجلس اظهارداشت: چرا باید مردم برای دریافت گاز مایع در صف‌های طولانی انتظار بکشند. چه کسی جوابگوی این بی مدیریتی است؟ آ یاتولید کم داریم؟ وزارت نفت اهمیتی به تامین گاز و سوخت مناطق محروم نمی‌دهد. استفاده از سوخت پاک و ارزان به اقتصاد خانوار‌ها کمک می‌کند، اما مسئولین به این مسئله اهمیتی نمی‌دهند.

محمودزاده ادامه داد: وزرات نفت در ایجاد تامین سوخت مناطق محروم سهل انگار‌ی می‌کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: چرا باید برخی از استان‌ها کمتر برخوردار از کمترین انرژی سوخت برخوردار داشته باشند. علی رغم تولید سالیانه و چندین برابری تولید گاز، چرا باید برخی از مناطق از انرژی گاز محروم باشند. چرا به اندازه کافی سوخت و گاز مایع در اختیار کشاورزان قرار نمی‌گیرد.

محمودزاده بیان داشت: سالیانه ده میلیون تن گاز مایع در کشور تولید می‌شود و باید مشخص شود مابقی استفاده کشور کجا می‌رود.

این نماینده مجلس تاکید کرد: اگر اجازه دهید دولت و بخش خصوصی اقدام به جایگاه گاز مایع کند به جای مصرف بنزین کند هم صف‌های طولانی از بین می‌رود و هم سالیانه ۲۰ هزار میلیارد درآمد در این زمینه صرفه جویی خواهد شد.
 
بیژن زنگنه، وزیر نفت در پاسخ به اظهارات این نماینده گفت: بیش از ۹۵ درصد از جمعیت کشور تحت پوشش شبکه‌های گاز رسانی قراردارند. پوشش گازرسانی در شهر و روستای و آذربایجان غربی به ۹۳ درصد رسیده است.

وزیر نفت ادامه داد: در حال حاضر ۴ و نیم میلیون نفر هستند که از نعمت شبکه گاز طبیعی استفاده نمی‌کنند.

زنگنه تاکید کرد: گاز مایع قاچاق نمی‌شود و ما موظفیم نیاز داخل را تامین کنیم. از نظر ما در سبد سوخت اولویت با مصرف «سی ان جی» است.
 
وی بیان داشت: روند گازرسانی در کشور کند نیست. شهرهای آذربایجان غربی از نظر پوشش وضعیت بهتری پیدا کرده‌اند.
 
در ادامه نماینده سوال‌کننده از اظهارات وزیر نفت پیرو سوال مطرح شده قانع شد.
 
انتهای پیام/


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *