افزایش ۳۰۰ درصدی حقوق محیطبانان / استفاده از ظرفیت دانشگاهها برای پایش صنایع
- عیسی کلانتری امروز در نشستی خبری که در سازمان حفاظت محیط زیست به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، گفت: درحال حاضر تمامی مردم دنیا بیتوجهی سران کشورها به موضوع محیط زیست را لمس کردهاند. از این رو نیاز است که تمامی کشورهای جهان در زمینه حفاظت از محیط زیست و کره زمین تجدید نظر کنند.
وی ادامه داد: متاسفانه در کشور ما مسئولان و سیاستگذاران به موضوع محیط زیست بهعنوان یک مسئله فانتزی و ثانوی نگاه میکنند. باید به این موضوع توجه کرد که تحمل کره زمین کم شده است. از سوی دیگر در کشور ما نیز محیط زیست در لبه آسیبپذیری حرکت میکند.
کلانتری با بیان اینکه طی چند سال اخیر در حوزه محیط زیست برخلاف تبلیغاتی که علیه دولت میشود، دستاوردهای خوبی داشتهایم، گفتیم: در حوزه محیط زیست با وجود اینکه به دلیل تحریمها منابع مالی دولت کاهش یافته بود، با حمایتهای رییس جمهوری از محیط زیست دستاوردهایی داشتهایم.
وی ادامه داد: برای مثال طی سالهای اخیر ۴۵۰ میلیون دلار برای مهار گرد و غبارها در کشور تخصیص و طی چهار سال اخیر برای حفاظت از مناطق چهارگانه حدود ۱۰۲۰ نفر محیطبان به مجموع محیطبانان اضافه شده است.
افزایش ۳۰۰ درصدی حقوق محیطبانان
معاون رییس جمهوری در ادامه گفت: چهار سال گذشته متوسط حقوق محیطبانان یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که جزو پایینترین حقوقهای دولت و در حد حقوق یک افسر وظیفه بود. در چنین شرایطی با کمک رییس جمهوری و سازمان برنامه و بودجه حقوق محیطبانان بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافته و از متوسط پرداختیهای دولت بیشتر شده است.
به گفته وی بهطور کلی در مناطق چهارگانه محیط زیستی حدود ۳۰ درصد به پرسنل محیطبانان افزوده شده است و سعی کردهایم که انگیزههای لازم را به محیطبانان برای حفاظت از مناطق دهیم.
استفاده از ظرفیت دانشگاهها برای پایش صنایع
کلانتری در بخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به کمبود نیروی فنی در ادارات کل استانی تصریح کرد: سعی کردیم کمبودها در این بخش را با استفاده از ظرفیت دانشگاههای کشور جبران کنیم. درحال حاضر دانشگاهها در بخش محیط زیست انسانی برای پایش صنایع همکاران ما هستند حتی قرار شده است که بخشی از پایشها را به دانشگاهها واگذار کنیم.
وی با اشاره به اینکه در سایر بخشها ازجمله پایشهای دریایی، آموزشهای عمومی، ارتباط با سمنها و... کارهای خوبی طی سالهای اخیر انجام شده است، گفت: البته محدودیتهایی در ارتباط با سمنها بهویژه در دوران شیوع ویروس کرونا وجود دارد. ما حتی بهدنبال آن هستیم که اختیارات جدیدی را در بعد نظارتی به سمنها واگذار کنیم.