صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارات مهرعلیزاده در نخسین مناظره انتخاباتی

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۸:۵۹:۱۰
کد خبر: ۷۳۰۴۰۸
مهرعلیزاده گفت: آمار‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۵۰ درصد از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند و این در خور ملت ایران نیست که ۷ میلیون سرپرست خانوار در آمد ثابتی نداشته و به کمک‌های معیشتی مستقیم نیاز دارند.

- «محسن مهرعلیزاده» نامزد ریاست جمهوری، در اولین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جواب به سوالی در خصوص این که برنامه شما برای جلوگیری از فرار مالیاتی ور روند‌های موجود چیست، گفت: ایرانیان سرافراز خدمت همه شما عزیزان سلام عرض می‌کنم. با توجه به اینکه برنامه مدونی را از دو سال پیش روی این کار کردم و برنامه‌های نظری و اجرایی شامل همه راهکار‌ها در همه زمینه‌ها درآن وجود دارد و شامل سه پیوست است که پیوست‌های متفاوتی در خصوص اهداف کمی و کیفی دارد و امشب آن را در سایت خود بارگذاری می‌کنم. از این فرصت استفاده کرده و دو مطلب اساسی عرض می‌کنم، اینک به هر دلیل از جمله شائبه مهندسی انتخابات با حذف تعدادی از افراد صالح در فرآیند انتخابات روبرو هستیم و تا جایی که از کنار فرمایش رهبری در جایگاه ولایت فقیه مبنی بر لزوم جبران جفا و ظلمی که بر برخی از آنان روا رفته است به راحتی عبور می‌کنند، پرسش این است این امر چگونه از سوی طراحان وضع موجود توجیه می‌شود.

این کاندیدای ریاست جمهوری در ادامه صحبت‌هایش اظهار کرد: آیا حمایت از یک فرد خاص در دستور کار قرار گرفته است. هموطنان عزیز شما می‌دانید با ظرفیت‌های فراوان و تلاش‌های فراوانی که شده است، ایران امروز مشکلات فراوانی دارد. من اگر بخواهم فهرستی از مشکلات را بیان کنم می‌توانم به موارد زیادی اشاره کنم. مشکلاتی که بعضا رخنه در جان و مال مردم دارد و زندگی ما را تحت تاثیر قرار داده است.

مهرعلیزاده افزود: هموطنان شما با عزت و سربلندی تاریخی تان امروز، روزگار سختی را می‌گذرانید آمار‌ها نشان می‌دهد نزدیک به ۵۰ درصد از مردم زیر خط فقر زندگی می‌کنند و این در خور ملت ایران نیست که ۷ میلیون سرپرست خانوار در آمد ثابتی نداشته و به کمک‌های معیشتی مستقیم نیاز دارند.

وی همچنین گفت: آقای رئیسی شما حاضر هستید خانواده خود را در جاده چالوس دست یک راننده‌ای که مومن و متدین است، ولی گواهینامه ندارد و به چالوس برساند. من سوالم از آقای رئیسی این است که شما که از نظر کارایی کلاسیک و تحصیلات ۶ کلاس سواد دارید البته من به سواد حوزوی حضرت‌عالی احترام می‌گذارم، ولی با این سواد نمی‌شود اقتصاد را اداره کرد.

مهر علیزاده در ادامه خطاب به آیت الله رئیسی گفت: مطلبی که دارم بیشتر مربوط به جناب آقای رئیسی است ببینید آقای رئیسی سید هستند و ما به جد بزرگوارشان احترام قائلیم، ولی من یک سوال دارم از جناب آقای رئیسی که آقای رئیسی شما که در راه حل‌هایی را برای رفع موانع تولید داده اید واقعاً خودتان چقدر با مسئله تولید آشنایی دارید ممکن است چند کارشناس دور هم جمع شوند و چیز‌هایی بگویند و آدم حفظ کند و بیاید این جا و مطالبی را عنوان کند، ولی این موارد به درد مردم نمی‌خورد مردم الان مشکل دارند ۴۲ سال از انقلاب گذشته و مردم مشکل تولید دارندف مشکل صادرات دارند، بیش از ۷۰ درصد ظرفیت‌های تولیدیمان در کشور معطل است. من از آقای رئیسی این سوال را می‌کنم که آیا واقعاً شما خودتان می‌توانید یک سوال اقتصادی مطرح کنید و بدون کمک مشاورانتان خودتان به آن پاسخ دهید.

وی ادامه داد: اشاره شد که جناب آقای رئیسی تشریف می‌برند به کارخانه‌ها و کلی هزینه می‌شود و هر سفری حداقل ۴۰ تا ۵۰ میلیارد تومان هزینه دارد و آخرش کارخانه‌ای که بانک توقیف کرده بود و بر اساس حکم دادستان آزاد می‌شود و ده تا ۱۵ نفر مشغول به کار می‌شوند سوال من این است که چند تا از این کارخانه‌ها باز شدند یکی ۲ تا ۳ تا ۱۰ تا ۱۵ تا خب جناب آقای رئیسی چند تا از این کارخانه‌ها بسته بودند و بسته شدند یکی ۲ تا ۳ تا ۱۰۰ تا ۱۰۰۰ تا هزار و ۵۰۰ تا این همه کارخانه به این دلیل بسته شدند و چه کسی این کارخانه‌ها را بسته است کسی که از خارج نیامده این کارخانه‌ها را ببندد اسرائیل که نبسته است آمریکا که نبسته است همان قاضی شما این کارخانه را بسته است جناب آقای رئیسی بخش عمده مشکلات تولید در همان جا است همان جا را مدیریت بفرمایید مسئله حل می‌شود.

مهرعلیزاده اضافه کرد: یکی از ارکان توسعه اقتصادی دادرسی عادلانه است شما اگر دلتان برای اقتصاد سوخته است جناب آقای رئیسی همان قوه قضاییه را که هنوز هم به شیوه قجری اداره می‌شود را اصلاح کنید شما که از ۱۶ سالگی در این کار بوده اید و هستید. خیلی عذرخواهی می‌کنم بعضی موارد من می‌شنوم و خیلی هم راضی نیستم که چنین سوالاتی از من پرسیده شود و به هر حال این مطلب در خصوص جنابعالی گفته شود که جناب آقای رئیسی سندروم پست بی قرار شدید دارند از دادستانی به آستان قدس تشریف می‌برند از آستان قدس برای کاندیداتوری ریاست جمهوری تشریف می‌آورند از کاندیداتوری ریاست جمهوری به قوه قضاییه می‌آیند از ریاست قوه قضاییه ۵ سال شما فرصت دارید که بر اساس نظر و دستور مقام معظم رهبری در حساس‌ترین جا؛ در دنیا نیز اتفاقاً جای مبارزه با فساد در همان سیستم قضا است و شما در آن جا هوس ریاست جمهوری می‌کنید چه تضمینی است که فردا ریاست جمهوری را فردا به سودای مقام بالاتر رها نکنید مردم نگرانند مردم واقعاً نمی‌توانند به این موارد اعتماد کنند بنابراین من خواهشم این است که دوستان دیگر نیز این مطلب را مدنظر داشته باشند و دوست عزیزمان آقای زاکانی که فرمودند انشاء نوشتند نه انشاء نمی‌نویسیم حرف حق قل و دل است با منطق و اصول از روی کاغذ هم خوانده می‌شود و اگر بتوانیم به این تهمت بزنیم خیلی راحت می‌توانیم حرف بزنیم و حرف هایمان هیچ ترمزی نداشته باشد من مهندس اقتصادم من مدیریت اقتصاد خوانده ام مدیریت مالی خوانده ام.

محسن مهرعلیزاده در ادامه مناظره در پاسخ به سوالی در خصوص این که درباره اداره اقتصادی در دولت خودتان صحبت کنید، گفت: به نظر من یکی از مشکلات کشور در ۴۲ سال که مواجه بودیم این بود که هیچ‌وقت یک الگوی صحیحی علمی تجربه شده توسعه به ویژه توسعه اقتصادی در کشور حاکم نبود. هر دولتی که آمد هر وزیری که آمد هر جمع اقتصادی در دولت‌های مختلف که آمدند، حسب فکر و ایده خود کار‌هایی انجام دادند. یکی به نئولیبرالیستی اعتقاد داشت، یکی به سوسیالیستی اعتقاد داشت مجموعه ملغمه‌ای از کار‌ها تا کنون هیچ‌وقت نبوده، من، چون دکترای مهندسی اقتصاد خوانده‌ام و در حقیقت مهندسی اقتصاد میکنم و در حقیقت اقتصاد را مهندسی کنم به این نتیجه رسیده‌ام که روشی به نام الگوی حکمرانی اقتصاد اجتماعی که سوشیال مارکت اکونومی گفته می‌شود الان در کشور‌های اروپایی به ویژه در آلمان به عنوان یک کشور پیشرفت اقتصادی در آنجا حاکم است در نظر بگیرید که آلمان با حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت ما هم همینطور، ما با درآمد‌های نفتی و ... همه ممکن است ۵۰، ۶۰ میلیارد دلار در سال حداکثر درآمد ارزی داشته باشیم یا فروش داشته باشیم.

وی در ادامه افزود: آلمان هزار و ۶۰۰ و خرده‌ای میلیارد دلار درآمد دارد. همان جمعیت و همان آدم‌ها این برای این است که الگوی صحیحی به کار گرفته است، در الگویی که من به کار گرفته‌ام و در این کتاب عرض کردم و به شما نشان دادم و کاملاً دیده شده و بومی شده با فرهنگ ایران و اطلاعات ارقام ایران و وضعیت موجود ایران، در آن جا ما مانع‌زدایی را به عنوان یک اصل گذاشته‌ایم، مانع‌زدایی از تولید، تسهیل تولید و صادرات یک اصل گذاشتیم معافیت‌های مالیاتی برای تولید را اصل گذاشته‌ایم، ارائه تسهیلات مالی با نرخ پایین برای تولید را اصل گذاشته‌ایم، هدایت نقدینگی به تولید را بخش مولد اقتصاد را ایجاد کار، تلاش، گردشگری، محیط زیست شدیدا مد نظر قرار داده‌ایم؛ افزایش تولید و افزایش درآمد سرانه و ایجاد زمینه‌های مالیات و جلوگیری از فرار مالیات برای اینکه بتوانیم درآمد دولت را افزایش دهیم و در اختیار بانک‌هایی قرار دهیم که مستقیماً به تولید تزریق کنند با نرخ ارزان‌تر و برنامه‌های دیگر.

این کاندیدای ریاست جمهوری اظهار داشت: من عرض می‌کنم به مردم عزیز ایران که من مهندس مکانیک هستم و از ۲۵ سالگی از کف کارخانه آچار به دست کار را شروع کردم، برنامه‌ریز بودم و تولید کردم؛ معاون صنایع سنگین در ۲۹ سالگی شده‌ام و ۵، ۶ سال معاون وزیر صنایع سنگین بوده‌ام و کیش را از صفر به عنوان منطقه آزاد طراحی کرده‌ام، ایجاد کرده‌ام و شرکت‌های سرمایه‌گذاری شاهد برای فرزندان شهدا ایجاد کردم، هلدینگ‌های بزرگ را هلدینگ‌داری کردم و بعداً به عنوان استاندار بزرگترین استان خراسان بزرگ که سه استان باهم بودند که همه مسائل سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، توسعه و عمرانی داشت را در آنجا مسئولیت داشتم و بعدا دکترای مهندسی خودم را در دانشگاه هلند خواندم. دکترای مدیریت مالی را در دانشگاه تهران خواندم و عملاً آنچه را که در دانشگاه خوانده‌ام در عمل هم تجربه کرده ام و به این ترتیب اطلاع دارم بایستی با مدیریت منطقی برنامه محور و عملگرایانه بر اساس علم روز دنیا، اقتصاد محور و تولیدگرا و کارآفرین با سیاست‌های رفاهی و حمایتی مناسب با حوزه کاروخصوصا یارانه را ترتیب دهم که اسم آن را گذاشتم دولت زندگی.

محسن مهرعلیزاده در بخش دوم مناظره در پاسخ به این سوال که اولویت سرمایه‌گذاری برای توسعه صنعتی و اقتصادی؛ از نظر شما بخش‌های صنعتی دارای اولویت برای سرمایه‌گذاری دولت در راستای توسعه اقتصادی کشور که مدتیست از همه توان و ظرفیت‌ها استفاده نمی‌شود چیست؟ منابع لازم برای سرمایه‌گذاری را چگونه تامین خواهد کرد، گفت: انجام طرح‌های بزرگ اقتصادی، اعم از اینکه دولت بخواهد سرمایه‌گذاری کند یا مردم نیاز به پول دارد، نیاز به سرمایه دارد، سرمایه یا بایستی از داخل تهیه شود یا از خارج.

وی افزود: در داخل که وضعیت بودجه مشخص است؛ ماه عسل کسری بودجه داریم امسال هم در بودجه سال ۱۴۰۰، از هزار و ۲۸۰ هزار میلیارد تومان، مدرس می‌گوید که ۱۵۰ هزار میلیارد تومان و کارشناسان می‌گویند ۵۰۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری افزود: در حال حاضر هم بیش از ۹۰ درصد بودجه در مسیر اجرا و جاری هزینه می‌شود و عملاً کمتر از ۱۰ درصد در مسیر عمران و سرمایه‌گذاری هزینه می‌شود. اصولاً دولت نباید سرمایه گذاری کند؛ دولت باید راه را برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باز کند.

وی همچنین بیان داشت: برای اینکه پول بتواند وارد کشور شود ما باید راه‌های خاصی را باز کنیم؛ اول امنیت سرمایه‌گذاری است. سرمایه‌گذار باید اطمینان کند که راه باز است می‌تواند سرمایه‌گذاری کند و مزاحم ندارد. وگرنه سرمایه فرار است. اصطلاحی وجود دارد که می‌گویند اگر به قصد یک گنجشک سنگی را پرتاب کنیم همه گنجشک‌های روی درخت فرار می‌کند؛ سرمایه هم همینطور فرار است.

مهر علیزاده در ادامه صحبت هایش اضافه کرد: روان بودن کار بروکراسی یکی از شروط اصلی کار است. نبود رانت و فساد یکی از شروط اصلی کار است. مهم‌تر از همه این‌ها نداشتن تنش در سطح بین‌المللی و در داخل است؛ به ویژه در کشور‌های همسایه و رفاقت و همزیستی مسالمت‌آمیز با همسایه‌ها.

کاندیدای ریاست جمهوری گفت: ما در منطقه‌ای قرار داریم که خوشبختانه سطح دانش علمی، فنی، کارخانه، صنعت و تجربیات صنعتی‌مان در مقایسه با اغلب کشور‌های همسایه به مقدار خیلی زیادی بالاتر است. پس بنابراین ما باید روی یک بازار ۵۰۰ میلیون نفری در منطقه حساب کنیم؛ نه فقط بازار ۸۰ میلیونی ایران.

وی عنوان کرد: من اینجا عذرخواهی می‌کنم از جناب آقای رئیسی، باید اشاره کنم به ایشان. ببینید، واقعاً در همین جهت عرض می‌کنم که همین شورای حفاظت از حقوق بیت‌المال که اشاره کردم در زمانی که من استاندار اصفهان بودم، مسئول ستاد رفع موانع تولید بودم. می‌نشستیم در جهت مانع‌زدایی کار می‌کردیم که یک مطلب یک سرمایه‌گذار را حل کنیم.

مهرعلیزاده افزود: با همه چارچوب‌ها و قوانین جلو می‌رفتیم. یک نفر بیرون از این قضیه خوشش نمی‌آمد؛ یک یادداشتی می‌نوشت به قوه قضاییه که اینجا بیت‌المال حفظ نشده است. استاپ می‌کردیم و می‌رفت تا یک سال یا دو سال بعد از بررسی در آنجا و این یعنی دخالت مستقیم در امور اجرایی و کندکننده.

محسن مهرعلیزاده در ادامه مناظره انتخاباتی در پاسخ به سوالی در این خصوص که تغییر کاربری و تخریب محیط زیست طبیعی و جانوری در بسیاری از استان‌ها موجب برهم خوردن اکوسیستم‌ها و تبدیل حوادث طبیعی به بلایای طبیعی و خسارت عدیده جانی و مالی به مردمان این مناطق شده است که برای مثال می‌توان به حوادث تاسف بار دو سال گذشته ناشی از بارش‌های آسمانی اشاره کرد برنامه عملیاتی و قابل تحقق جنابعالی برای برگرداندن این مسیر به ریل صحیح خود و جلوگیری از پیامد‌های مشابه درآینده چیست، گفت: تغییر کاربری یا برای ایجاد صنایع است یا برای ایجاد و احداث ساخت آن‌ها و مراکز مسکونی است که با توجه به اینکه هرکدام از این‌ها در یک جای متفاوتی تصمیم گیری می‌شود بایستی تصمیمات مشخص آن بخش را در نظر بگیریم.

وی افزود: ما متاسفانه محیط زیستمان بسیار الان در خطر است یکی از دلایل عمده این موضوع این است که با تشکیل شورا‌های اسلامی، در مراکز روستا‌ها و معین نبودن دقیق اختیارات آن‌ها در مقایسه با اختیاراتی که سایر ارگان‌ها در ارتباط با مساله زمین و ارتباط آن‌ها با شهرداری‌ها باعث شده که بعضا اعمال نفوذ‌هایی در منطقه شود و این تغییر کاربری‌ها فراتر از آنچه که قانون اجازه می‌دهد، صورت گیرد.

این کاندیدای ریاسن جمهوری اظهار داشت: در خصوص مساله صنایع و اجازه صنعت هم معمولا آن نظامی که ما در بودجه نویسی داریم و نظامی که در تدوین بودجه داریم در آن نظام علی القاعده یک نگاه آینده نگرانه و عمیق وجود دارد در طراحی، اما در عمل که می‌آید در مجلس مورد بررسی قرار می‌گیرد منطقه گرایی و یا نگاه ویژه نمایندگان به حوزه مدیریت‌شان باعث می‌شود فشار‌های زیادی را بیاورند در ایجاد صنایع یا در توسعه‌های دیگر در مناطق خودشان که این‌ها متاسفانه عمدتا تصمیمات مخرب محیط زیست را می‌گیرند.

مهرعلیزاده گفت: به نظر من یکی از راه اساسی آن، تقویت سازمان محیط زیست است. یکی از راه‌های آن این است که نهاد‌های عمومی ناظر بر محیط زیست را بگذاریم به عنوان نظارت عمل کنند، من متاسفم از اینکه به هر دلیل در همین چند سال گذشته ما شاهد این بودیم جزو این مسایلی که ما معمولا به آن انتقاد داریم و از آن ناراحت هستیم اینکه تحت عنوان محیط زیستی‌ها و این‌ها عده‌ای را مشکل برایشان ایجاد کردند معاون جوانی در محیط زیست آمد و کار کرد و بعد مشخص شد مشکل نبوده و هزارتا اسم جاسوس و این حرفا برایش گذاشتند، آقای کاوه مدنی فردی بود که حضورش مغتنم بود در مساله محیط زیست و نگاه دقیق محیط زیستی و حفظ آینده؛ ما در شرایط فعلی اگر به این مسایل کم توجهی کنیم در آینده ما با بحران شکست مواجه می‌شویم.

 

تکمیل می‌شود



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *