صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

اظهارات قاضی‌زاده هاشمی در نخستین مناظره انتخاباتی

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۹:۰۴:۴۲
کد خبر: ۷۳۰۴۰۶
قاضی‌زاده هاشمی گفت: وقتی داریم از کنترل تورم و ارزش پول ملی صحبت می‌کنیم، موضوعمان گسترش تولید، تقویت تولید، هدایت نقدینگی به سمت تولید است وقتی داریم از مسئله تورم صحبت می‌کنیم، کنترل‌ها قیمت‌ها در سطح بازار صحبت می‌کنیم.

- «امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» نامزد ریاست جمهوری، در اولین مناظره سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در جواب به سوالی در خصوص این که موضوع سوال جناب‌عالی تقویت ارزش پول ملی است. در سال‌های گذشته حجم عظیمی از منابع ارزی و ذخایر استراتژیک کشور به اقتصاد تزریق شده است که بسیاری معتقدند نه تنها اهداف آن از جمله کنترل نرخ ارز و تقویت پول ملی محقق نگردیده بلکه ضرر‌های هنگفتی به پشتوانه اقتصادی کشور وارد کرده است؛ راهکار‌های جناب‌عالی برای تقویت پول ملی و تامین قدرت خرید مردم چیست، گفت: در مورد ارزش پول ملی در چند سطح می‌شود بحث کرد. وقتی ما از حفاظت از ارزش پول ملی صحبت می‌کنیم، آن طرف سکه کنترل تورم است. اگر ما بتوانیم تورم را به عنوان ام‌المصائب در جامعه کنترل کنیم، می‌توانیم ارزش پول ملی را هم حفظ کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری اظهار کرد: البته مسئله بعدی ما بحث حکمرانی ریال است. متاسفانه در کشور ما مسئولین مربوطه به جای این که مسئول حفاظت از ارزش پول ملی باشند، مسئول حفاظت از ارز خارجی شده‌اند.

وی در ادامه افزود: هنر ما این است که به یک نحوی از انحاء اگر بخواهیم مشخصات ممیزات یا وجه صحیحی از حکمرانی پول ملی تعریف کنیم، این است که مسئول مشخصی در کشور ندارد و مسئولینی هم که به طور مستقیم یا غیرمستقیم وظیفه پاسخگویی دارند، مسئولیت خودشان را به گردن دیگران می‌اندازند. رئیس بانک مرکزی ما، خودش را مسئول حفظ ریال بداند تا دلار.

قاضی زاده هاشمی اضافه کرد: اما در بحث گرانی و تورم اینطور عرض کنم که ما یک بسته مفصلی در دولت سلام تهیه کردیم که مبنی بر ۲۱۳ پروژه است که ۵۱ پروژه آن مستقیماً به مسئله کنترل قیمت‌ها و تورم برمی‌گردد.

وی همچنین در ادامه گفت: وقتی ما داریم از مسئله تورم صحبت می‌کنیم، از نقدینگی و پول پرقدرتی که وارد بازار می‌شود صحبت می‌کنیم، از اصلاحات ساختاری بانک مرکزی و طبیعتاً بانک‌ها باید صحبت کنیم. از اصلاح ساختاری بودجه باید صحبت کنیم.

این کاندیدای ریاست جمهوری اظهار کرد: در سوالات شما بود و‌ای کاش در این مورد بیشتر توضیح داده می‌شد. بخش عمده‌ای از کسری بودجه کشور متاسفانه با خلق تورم در حال تامین است. تورم یک مالیات دائمی از سمت مردم پابرهنه به سمت دولت به سمت طبقه مرفه است؛ و این در طی ۵۰-۶۰ سال گذشته ادامه داشته است.

وی ادامه داد: وقتی داریم از کنترل تورم و ارزش پول ملی صحبت می‌کنیم، موضوعمان گسترش تولید، تقویت تولید، هدایت نقدینگی به سمت تولید است وقتی داریم از مسئله تورم صحبت می‌کنیم، کنترل‌ها قیمت‌ها در سطح بازار صحبت می‌کنیم.

 سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی در بخش دوم مناظره در نقد نسبت به صحبت‌های نامزد‌های دیگر گفت: من گفت‌وگوی دوستان را که نگاه می‌کردم، داشتم با خود فکر می‌کردم که مردم که پای گیرنده‌ها هستند انتظار بیان چه مطالبی از کاندیدا‌های ریاست جمهوری دارند؟ احتمالا انتظار آن‌ها این است که وقتی تا خرخره در مشکلات غرق هستند برای مشکلات امروزشان و آینده فرزندانشان چه برنامه‌هایی داریم؟

وی افزود: اینکه بحث از مناظره اقتصادی به انحراف برده می‌شود این نشاندهنده این است که برخی از دوستان که در طول این سال‌ها برنامه‌ای برای اداره کشور نداشتند الان هم برنامه ندارند و با ایجاد دوقطبی کاذب و جوسازی‌های کاذب و تهمت که شما پوششی هستید، می‌خواهند بی برنامگی خود را نشان دهند. دو سه سالی برنامه‌هایی را با کمک جوانان انقلابی و متخصص کشور تحت عنوان دولت سلام تدوین کردیم و می‌توانم به قوانین تولید و بحث عدم بازگشت بدهی‌ها و بدهکاران بانکی و مالیات بپردازم.

این کاندیدای ریاست جمهوری اضافه کرد: اما یک نکته عرض می‌کنم مساله ما مدیریت است، اما آنچه مهمتر است وجود سازوکار‌هایی استضعاف گر است اینکه اگر ما واقعا می‌خواهیم واقعا اصلاح اقتصادی کرده و با فساد مبارزه کنیمف ابتدائا باید سراغ اصلاح ساختار‌ها باید برویم. برای روشن شدن این موضوع سراغ آمار‌ها و اعداد می‌روم، در ۸ سال گذشته نقدینگی که اضافه شده است و به ازای سرانه هر نفر ۴۰۰ میلیون تومان به هر نفر می‌رسد، اما توزیع منابع بانکی چطور است؟

قاضی زاده هاشمی در ادامه مناظره در مدت زمان چهار دقیقه‌ای که وی داده شد تا در مورد دیدگاه‌های اقتصادی خود توضیح دهید، گفت: ما مثل اینکه هر چقدر توصیه می‌کنیم به رفقا فایده ندارد و بهتر است حرف خودمان را بزنیم. در چهار دقیقه نمی‌شود همه برنامه‌های اقتصادی را گفت و عرض اولیه من این بود که ما مدل حکمرانیمان یعنی روش اداره کشور یک روش فرسوده و صدساله است و قانون تجارت، بیمه و بانک‌ها باید اصلاح نهادی شود.

وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی که آمد حضرت امام (ره) که امروز هم روز پاسداشت حرکت امام است یکسری نهاد انقلابی ایجاد کرد، اما معماری سازمانی دستگاه‌های مختلف با انقلاب تغییر پیدا نکرد و الان هم فرسوده و مانع شده. حالا اگر فرصت شد فردا شب گفتگوی ویژه خبری بیشتر در این زمینه توضیح خواهم داد.

این کاندیدا بیان داشت: الان مساله این است که زانوی دولت بر گردن مردم است و کاری که باید دولت کند این است که زانوی خود را از گردن مردم بردارد. دولت وظیفه دارد استیفای حقوق مردم از دولت کند نه استیفای حقوق دولت از مردم؛ مثل کاری که در بورس شد مثل کاری که در بانک‌ها می‌شود، مثل کاری که در مالیات و جا‌های مختلف می‌شود.

وی افزود: ما یک نظام تحولی طراحی کردیم برای اینکه مجموعه اکوسیستم کشور تغییر پیدا کند و معتقدیم باید یک دگردیسی اتفاق بیفتد و معتقدیم باید یک انقلاب ساز و کاری اتفاق بیفتد تا مشکلات حل شود. دیگر با پروژه و برنامه مسائل حل نمی‌شود.

قاضی زاده هاشمی همچنین اضافه کرد: منتهی این را گام بندی کردیم و ۲۰ مساله و ۲۰ راهکار. یکی از مسائل اصلی ما بحث تورم و گرانی است. ما طراحی کردیم برای اینکه در عرض چهار سال تورم نه تنها تک رقمی شود بلکه زیر پنج درصد برسد. چون وقت نیست من مجبورم تیتر‌ها را عرض کنم انشالله در گفت‌وگوی ویژه خبری دانه دانه بیشتر توضیح می‌دهم.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: برای اینکه مساله اشتغال و ازدواج جوانان برطرف شود طراحی کردیم و یک وزارت خانواده ایجاد خواهیم کرد و سه چهار کارکرد در مناظره فرهنگی و اجتماعی خواهم گفت. منتهی یک صندوق اعتبار خانواده پیش بینی کردیم تا پشتیبان این باشد و ۵۰۰ میلیون تومان اعتبار برای زوج‌های جوان برای موضوع ازدواجشان، خرید جهیزیه و مساله مسکن و اشتغال بتواند حمایت و کمک کند.

وی اظهار داشت: ما الان یک عددی نزدیک به هفت میلیون یا بیکار و یا با شغل ناقص داریم و نرخ بیکاری بالا را از این هفت میلیون پیش بینی می‌کنیم و به طور موقت در طی سه سال اول بتوانیم چهار و نیم تا پنج میلیون نفرشان را مشاغلی ببریم که بتوانند حداقل معیشت خود را برخوردار شوند.

قاضی زاده هاشمی گفت: مساله بعدی که دنبال آن هستیم؛ حل و فصل مساله بورس است؛ بورس یک موضوع حاد و ساختاری دارد و مسائل ساختاری آن الان در مجلس قانون بازار سرمایه در حال اصلاح است و قانون سهامداران حقیقی به همین ترتیب. مساله حاد آن را همان طور که عرض کردم با سه دستورالعمل که در طی سه چهار روز اول دولت اتفاق می‌افتد، به سمت بهبود بازار سرمایه و رشد و ارتقا بازار سرمایه خواهیم رفت.

وی همچنین افزود: به طور کلی رفتیم روی بحث هزینه خانوار ایستادیم و هزینه خانوار شامل خوراک که بسته‌های ۳۰۰ هزار تومانی پیش بینی کردیم و علاوه بر کالری، ریزمغذی‌ها و پروتیین و امثال این‌ها را در نظر گرفته و روی هزینه حمل و نقل و بهداشت و درمان و مسکن آن‌ها ایستادیم و برای تک تک آن‌ها پروژه طراحی کردیم.

سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی در بخش دوم مناظره در پاسخ به این سوال که در صورتی که گشایش‌های ارزی و ریالی در دولت شما حاصل شد چه راهکار‌های مشخصی برای جلوگیری از واردات بی‌رویه به کشور که از عوامل ضربه به تولید است اتخاذ خواهید کرد، گفت: ما در حال حاضر شاهد یک مافیای بزرگ در هم تنیده‌ی واردات هستیم که با برخورداری از رانت‌های مختلف از جمله رانت دریافت مجوز، رانت دریافت ارز ارزان قیمت، رانت انحصار واردات و امثال این‌ها تولید و نهاده‌های تولید را تهدید می‌کنند. یک دولت مسئول خوب باید هدف اصلی و اولش حمایت از تولید داخل و اشتغال داخلی باشد. مکانیزیم‌های مختلفی هم برای این وجود دارد، مکانیزیم تعرفه‌گذاری را قانون‌گذار در اختیار دولت گذاشته است، اما به طور عملی راه‌های مختلفی به وجود آمده که در اجرا واردات کار خود را انجام می‌دهد و تولید را تهدید می‌کند.

وی اضافه کرد: یک مسیر، مسیر قاچاق است که این قاچاقی که عرض می‌کنم قاچاق از مبادی رسمی و مناطق آزاد و ویژه است که متأسفانه اتفاق می‌افتد و همچنین یک راه هم اینکه آمده‌ایم ارز ارزان قیمت را در مقابل تولید داخلی در اختیار واردکننده قرار می‌دهیم یعنی از یک طرف به طور مثال در کشور نیاز به برنج داریم، اما همزمان در فصل تولید برنج که برنجکار ما تازه محصولش را آماده کرده اجازه واردات حجم بالایی برنج به کشور می‌دهیم. دولت مسئول از یک طرف نباید بازار را دچار کمبود کالا کند، از یک طرف نیز از یک بخش اندکی از واردات باید استفاده کند، باید برای تنظیم قیمت بازار استفاده کند، البته این واردات همیشه باید کمتر از صادرات باشد یعنی باید محور حرکت دولت به سمت صادرات محور باشد از یک طرف هم نباید بگذارد تولید و اشتغال داخلی دچار مشکل شود.

این کاندیدای ریاست جمهوری افزود: مسئله‌ای که در حال حاضر برای مدیریت وجود دارد مدیریت تأمین است و، چون بخش‌های مختلف اقتصادی به صورت مجزا خودشان تأمین منابع مالی می‌کنند و خودشان وارداتشان را تأمین می‌کنند ما طراحی را انجام داده ایم که تولید ارزش را در کشور به مدیران بزرگ زنجیره تأمین بسپاریم و از تأمین ماده اولیه از طریق معادن، از طریق کشت کشاورز یا تولید بذر یا واردات اتفاق می‌افتد، سفره و مصرف مردم و صادرات را یک مجموعه مدیریت کند و آن مجموعه در مقابل دولت مرکزی و اختیاراتی که به آن تفویض می‌شود باید پاسخگو باشد. اینکه این اختیار را دریافت کند، ولی باز هم بخشی از قاچاق را خودش سازماندهی کند مثل اتفاقی که متأسفانه در حال حاضر رخ می‌دهد یعنی مجوز‌هایی برای واردات و تولید صادر شده، اما همان صاحب مجوز بخشی از قاچاق را انجام می‌دهد که نمونه بارز آن قاچاق سیگار است.

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه یکی از چالش‌های اصلی در حوزه توسعه توسعه روستایی و کشاورزی بحث بیکاری و مهاجرت قشر جوان و فعال کشور از مناطق روستایی و شهر‌های بزرگ است مهمترین برنامه‌های جناب‌عالی جهت توسعه فرصت‌های شغلی در روستا‌ها و ماندگاری جمعیت جوان در مناطق روستایی چیست، گفت: من وقتی می‌گویم ساختار‌ها استضعاف گر هستند و منابع مالی را نادرست توزیع می‌کنند؛ نتیجه آن می‌شود مهاجرت گسترده روستائیان و متاسفانه از بین رفتن مشاغل کشاورزی. ۶۰ سال پیش امریکایی‌ها برای ما یک طراحی تحت عنوان اصلاحات ارضی داشتن؛ اصل چهار ترومن. بر اساس نظریات الیو تافلری آمدند و برای ما نظام برنامه ریزی درست کردند و هدفشان توسعه شهرنشینی بود. درآمد‌های نفتی و هزینه درآمد‌های نفتی هم در شهر‌ها به خصوص کلانشهر‌ها باعث شد تا سطح رفاه اجتماعی در شهر‌ها افزایش پیدا کند و شغل و درآمد‌های شغلی افزایش پیدا کند؛ بنابراین تمایل به مهاجرت تسریع شود، ما یکی از سریعترین جابجایی‌های جمعیت از روستا به شهر در جهان را داریم.

وی اظهار داشت: در طی ۵۰ سال گذشته ترکیب جمعیتی ۷۰ به ۳۰ ما - روستا به شهر- درست برعکس شده و ۸۰ به ۲۰ شده است یعنی در حال حاضر ۸۰ درصد شهری و ۲۰ درصد روستایی شده است. عمده‌ترین مسئله در این زمینه هم باز توزیع نامناسب منابع است. در حال حاضر در کشور‌های دنیا ما بیشترین مالیات بر تولید را داریم. ما وقتی سپرده‌های بانکی را نگاه می‌کنیم می‌بینیم که دهک اول بیشترین سپرده را دارند و دهک‌های پایین تقریباً صفر هستند.

این نامزد انتخابات ریاست جمهوری اظهار داشت: در حال حاضر جوانان روستایی علاقه‌ای برای ماندن به روستا ندارد چرا که درآمد کافی برای اداره زندگیشان ندارند و آن رفاهی که می‌خواهند در شهر بینند، نیست. اگر ما باز منابع را طوری توزیع کنیم که بیشترین سرمایه‌گذاری‌ها به سمت روستا برود؛ یعنی منابع بانکی به سمت روستا رود، بحث اشتغال مولد شود و همچنین اختیارات کافی باشد و یعنی شبکه توزیع اختیارات را جوری انجام دهیم که هر شهرستانی بتواند پایتخت باشد، مشکلات حل خواهد شد.

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در جمع بندی اظهارات خود در اولین مناظره انتخاباتی گفت: از آنجایی که ظاهراً در جمع حاضر، من جوانترین هستم، باید بگویم ما جوان‌ها آرمان‌های بلند‌ای داریم و دلمان می‌خواهد تحولات عمیقی اتفاق بیفتد. مردم از ما سوال می‌کنند که چرا هر انتخاباتی می‌گذرد حرف‌ها تکرار می‌شود؟ مشکل گرانی، مشکل بیکاری، مشکل معیشت مردم، مشکل مرغ و تخم‌مرغ و مشکلاتی به این سادگی چرا حل نمی‌شود؟

وی افزود: حقیقتاً ما با یک جمعی از دوستان‌مان چند سالی هست به خصوص بعد از زمانی که بیانیه گام دوم انقلاب داده شد به این جمع‌بندی رسیدیم که نحوه اداره کشور مشکلاتی دارد این مشکلات قدیمی و زیرساختی است.

این کاندیدای ریاست جمهوری بیان داشت: من یک پزشکم؛ یک جراحم. ما یک بیماری مزمن و یک بیماری خطرناک را با مسکن درمان نمی‌کنیم وقتی سرطانی را نفس بیماری را گرفته است، باید جراحی شود.

قاضی زاده هاشمی افزود: وقتی ما ۵۰ سال تورم دو رقمی داریم، وقتی نرخ بیکاری بالا داریم، وقتی که برنامه‌ریزی‌های ما آثار موقت دارد، آثار کوتاه مدت دارد به ما می‌گوید که باید برویم کار‌های اساسی تری انجام بدهیم بله برای موضوعات اضطراری باید حتماً دستورالعمل داشته باشیم برنامه داشته باشیم که داریم.

این کاندیدای ریاست جمهوری گفت: ما این برنامه‌ها را در مجموعه کتاب‌هایی فرستادیم برای همکاران و دیدند و حتی این را ارائه کردیم به جامعه نخبگانی دولت سلام. در دولت اعتماد آمده‌ایم برنامه اجرای دقیق را ذکر کردیم حتی ۲۱۳ پروژه اجرایی را هم ذکر کردیم؛ اما حرف ما بالاتر از اینهاست.

وی تاکید کرد: ما نیاز است رویکرد‌ها را تغییر دهیم، نگاه‌ها را تغییر دهیم، نگاه‌ها را به مردم تغییر دهیم. دولت سلام آمده که حاکمیت مردم را تعمیق بدهد آمده است؛ مردم سالاری را نهادینه کند.

قاضی زاده هاشمی اظهار داشت: قانون اساسی ما قائل به حاکمیت مردم است. دولت باید به مردم پاسخگو باشد. مردم باید بر آن نظارت داشته باشند. جایی که خطا می‌کند بتوانند با او برخورد کنند. اما سطح نگاه ما به مردم این است که بیایند پای صندوق‌های رای بدهند و بروند.

وی بیان کرد: وقتی ما سراغ مسئله سربازی می‌رویم، می‌گوییم به خاطر اینکه این مانع توسعه استارت‌آپ‌هاست. وقتی سراغ مدیریت غلط کرونا می‌رویم به خاطر اینکه مدیریت چند پارچه‌ای در مدیریت دولتی این بلا را سر کشور آورده و امروز شما می‌بینید که همه مردم گرفتار آن هستند.

این نامزد انتخابات در ادامه صحبت های خود گفت: تلاش ما باید به این سمت برود که ما مسائل ۵۰ ساله و ۱۰۰ ساله را حل و فصل کنیم. الان شما نگاه کنید نقدینگی ۷۰ هزار برابر شده است؛ چه کسی عامل خلق این نقدینگی است؟ آیا نقدینگی آن هم خلق نقدینگی به این عظمت مربوط به خارج از کشور ماست؟

وی تاکید کرد:  متاسفانه ما دنبال ایجاد ساختار‌های مولد فقریم. در انحصار و تبعیض یک اقتصاد درست شده است؛ رانتی - غارتی. یعنی از یک انحصار فوق‌العاده ایجاد شده است. این انحصار‌ها را طبقه مرفه درست می‌کند. این طبقه مرفه کنار منافع دولت قرار گرفته است صحبت از خصوصی‌سازی که می‌کنیم، می‌شود اختصاصی‌سازی. از یک جیب دولت می‌رود به جیب دیگر دولت.

قاضی زاده هاشمی گفت: کل هنر ما این است که مدیریت صندوق‌ها را جابجا کنیم. اگر الان بخواهیم منابع کشور را همینطوری بین مردم تقسیم کنیم، منابع طبیعی کشور را، به هر نفر ۳ میلیون تومان می‌رسد. باید سوال کرد که این منابع کجا رفته است؟



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *