صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آیا مواردی از قارچ سیاه در ایران دیده شده است؟

۱۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۰۱۸۹
به گفته یک متخصص بیماری‌های عفونی قارچ موکور در حال حاضر در ایران وجود دارد و در گذشته هم در کشور بوده است و بیماری جدید و عجیبی نیست و هم اکنون به دلیل افزایش مصرف کورتون بیشتر دیده می‌شود.
- چند وقتی است که علاوه بر کرونا و جهش‌های متعدد این ویروس در نقاط مختلف جهان، شیوع بیماری قارچ سیاه در کشور هند نگرانی‌های فراوانی به وجود آورده است و بسیاری از مردم دنیا از این جهت نگران هستند که مبادا به غیر از کووید ۱۹ گرفتار پاندمی دیگری شوند و همچنین نزدیکی ایران با هند به لحاظ جغرافیایی این نگرانی‌ها در مردم ایران بیشتر کرده است و بسیاری از افراد در حال حاضر با این پرسش مواجه هستند که آیا قارچ سیاه در ایران هم وجود دارد؟
 
قارچ سیاه چیست؟

موکورمایکوزیس یا همان قارچ سیاه یک عفونت قارچی جدی، اما نادر است که از  کپک‌هایی به نام موکورمیسِت‌ها ناشی می‌شود. این قارچ‌ها در محیط زندگی انسان، به ویژه در خاک و در مواد آلی پوسیده، مانند برگ، توده‌های کمپوست نظیر: پسماند آلی تجزیه شده که برای کود در کشاورزی استفاده می‌شود و کود‌های حیوانی یا چوب پوسیده وجود دارند. افراد با قرارگیری در معرض انواع اسپور‌های این قارچ در محیط، دچار این بیماری می‌شوند.

آیا قارچ سیاه در ایران هم وجود دارد؟

حسین کیوانی، متخصص ویروس شناسی در گفت‌وگو با میزان در مورد بیماری قارچ موکور یا همان قارچ سیاه اظهار کرد: قارچ موکور بیماری جدیدی نیست و در گذشته هم وجود داشته است و بیشتر در مناطق مرطوب دیده می‌شود و هنگامی که محیطی آلوده باشد، ابتلا به موکورمایکوزیس یا همان قارچ سیاه رخ می‌دهد.

وی ضمن اشاره به اینکه این قارچ در ایران هم وجود دارد و اگر مکانی توسط این قارچ آلوده شده باشد، می‌تواند به طرق مختلف سبب بیماری زایی شود، ادامه داد: اگر هوا، هواساز و یا وینتیلاتور آلوده باشد، این قارچ می‌تواند به داخل ریه و بدن سرایت کند و موجب بیماری زایی گردد.

این ویروس شناس با بیان اینکه قارچ موکور در همه دنیا وجود دارد و نکته مهم در خصوص آن، این است که بیماری زایی داشته باشد، افزود: تا جایی که من مطلع هستم این بیماری بعد از شیوع کرونا در کشور دیده نشده است.

ارتباطی بین کووید ۱۹ و قارچ موکور

این استاد دانشگاه در خصوص ارتباط بین کرونا و این قارچ گفت: ارتباطی بین کووید ۱۹ و قارچ موکور وجود ندارد و دلیل افزایش این بیماری بعد از شیوع کرونا در هند این است که قارچ موکور در این کشور زیاداست و به علاوه از موکورمایکوزیس هم مانند کووید یک بیماری ریوی است.

آیا مواردی از قارچ سیاه در کشور دیده شده است؟

پیام طبرسی، متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با میزان در پاسخ به این سوال که آیا مواردی از قارچ سیاه در کشور دیده شده است؟ گفت: این قارچ در حال حاضر در ایران وجود دارد و در گذشته هم در کشور بوده است و بیماری جدید و عجیبی نیست و هم اکنون به دلیل افزایش مصرف کورتون بیشتر دیده می‌شود.

 قارچ سیاه در همه کشور‌ها وجود دارد؟

عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره شیوع قارچ سیاه توضیح داد: بیماری قارچ سیاه یا موکورمایکوزیس از هند نیامده و همواره وجود داشته است و ربطی به کووید ندارد و در همه کشور‌ها وجود دارد. بیماران دچار نقص ایمنی و به ویژه مبتلایان به دیابت کنترل نشده در معرض خطر قارچ سیاه هستند. این بیماری قارچی در ریه، سینوس یا چشم فرد دچار نقص سیستم ایمنی، کسانی که مدت طولانی کورتون مصرف کرده اند و دیابتی‌های کنترل نشده گسترش می‌یابد که علائم و درمان مشخص خود را دارد. باید بدانیم ارائه کورتون بی رویه در درمان کرونا اصلا لازم نیست و این موضوع را در ویرایش دهم اصلاح کردیم و توصیه کردیم مصرف دارو‌هایی که سیستم ایمنی را تحلیل می‌دهد به حداقل برسانیم.

 



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *