محمدرضا ورزی: آرزوی ساخت فیلم سینمایی سه ساعته از زندگی «امام خمینی (ره)» را دارم
محمدرضا ورزی در گفتوگو با خبرگزای میزان پیرامون انتخاب شکرخدا گودرزی برای ایفای نقش «امام خمینی (ره)» در سریال «معمای شاه» گفت: در سال ۱۳۹۱ امیر دژاکام نمایشی با نام «ساقی» را روی صحنه برده بود و شکرخدا گودرزی در این نمایش در نقش شاعری که در مدح «امام علی (ع)» شعر میسرود بازی میکرد. به دعوت دژاکام به این نمایش رفتم و میدیدم گودرزی وقتی نام «حضرت علی (ع)» را میگوید دگرگون و منقلب میشود و حالت خاصی پیدا میکند. در آن زمان در اواخر پیشتولید «معمای شاه» بودیم و به دنبال بازیگری برای اینکه شخصیت «امام(ره)» را بازی کند. از دژاکام خواستم یک بار دیگر به نمایش بروم و او پذیرفت و این بار در سمت راست و نزدیک سن نشستم تا بتوانم تنها بر نقش گودرزی متمرکز شوم. برای بار سوم هم نمایش ساقی را دیدم و این بار سمت چپ سن نشسته بودم و وقتی نمایش تمام شد به دستیارم گفتم امام را پیدا کرد.
وی با اشاره به اینکه ۵ نفر برای ایفای نقش «امام خمینی(ره)» تست شدند و پنجمین نفر شکرخدا گودرزی بود افزود: شخصیت «امام خمینی(ره)» ویژه و سیر و سلوک ایشان برای همه و من جذابیت بالایی دارد. طبعا حساسیت بسیار زیادی هم برای نشان دادن ایشان وجود دارد و سعی کردم همه نکات را برای این نقش در نظر بگیرم. ساعتها با بازیگر نقش «امام خمینی(ره)» حرف زدم و اول جهان بینی خودش را مورد بررسی قرار دادم. واقعیت امر این بود کسی که میخواهد چنین نقشی را بازی کند باید به شخصیت «امام خمینی(ره)» اعتقاد داشته باشد. شکرخدا گودرزی ضمن اینکه بازیگر و نویسنده و کارگردان تئاتر خیلی خوبی است شخصیت و مرام و منش والایی دارد و فردی فرهیخته و با سواد است.
وی در همین راستا اضافه کرد: گودرزی روزی ۴ ساعت زیر گریم بود و این سنگینترین گریمی است که تا به حال تجربه کرده بود. دو سکانس تصویربرداری شد و در طول یک سال درباره تمامی آن سکانس تحقیق و مطالعه و بحث کردیم و سعی داشتیم خطاهای آن را از همه منظر رفع کنیم. در طی این بازبینیها هم به این نتیجه رسیدیم که صدای «امام خمینی(ره)» را باید بسازیم تا شبیه صدای ایشان باشد. با وجود آنکه گودرزی دوست داشت صدای خودش باشد ولی من مخالفت کردم و در نهایت مرحوم بیژن علیمحمدی صدای «امام خمینی(ره)» را گفت. پس از این زمان و بازبینیهای مکرر فیلمبرداری سکانسهای «امام خمینی(ره)» آغاز شد.
ورزی با اشاره به سادهزیستی و بزرگمنشی «امام خمینی(ره)» به جوانان پیشنهاد کرد تا از منزل ایشان بازدید کنند و اضافه کرد: من به شخصه به زندگی و شخصیت حضرت امام دلبستگی زیادی دارم و یکی از آرزوهای من این است که فیلم سینمایی ۳ ساعته از زندگی ایشان بسازم. به باور من زندگی «امام خمینی(ره)» بسیار دراماتیک است و جای کار بسیار زیادی دارد. حضرت امام فیلسوف، عارف، فقیه و روشنفکر عصر خود بودند. ایشان اجازه ندادند فضای رادیکال در بحبوحه انقلاب بر جامعه حاکم شود.
کارگردان فیلم سینمایی «ابراهیم خلیلالله» تصریح کرد: به تمامی دانشجویان، محققان، استادان و علاقمندان توصیه میکنم فرصت این روزها را از دست ندهند و از حسینه جماران محل اقامت «امام خمینی(ره)»، دفتر کار ایشان و محل سخنرانیهای ایشان بازدید کنند. امام فارغ از هرگونه جناح بندی شخصیتی فوقالعاده جذاب و کاریزماتیک دارند. خدا را شاکرم عنایت الهی نصیب من شد تا بخشی از دینم را به ایشان ادا کنم و امیدوارم از این مهم برآمده باشم.
وی با تاکید بر اینکه ساخت سریال «معمای شاه» باعث انگیزه وی در ساخت فیلمی سینمایی از زندگی «امام خمینی(ره)» شد بیان کرد: من میخواهم مثل فیلمی که درباره عمرمختار ساخته شد در مورد زندگی «امام خمینی(ره)» برای سینما فیلمی بسازم. قطعا ساخت آن مورد توجه جوامع بینالمللی هم قرار میگیرد به این خاطر که آنها توجه ویژهای به انقلاب اسلامی دارند، من که سالها درباره زندگی، نوشتهها، سخنرانیهای «امام خمینی(ره)» پژوهش کردهام باید بتوانم این فیلم را بسازم که متاسفانه با وجود وعده و وعیدهای داده شده سرمایهگذاری در این باره نمیشود و خلف وعدهها ادامه دارد. حیف است از سرمایههای به دست آمده استفاده نکرد و به زبان و بیان سینمایی آن را نشان نداد. متاسفانه این امکان تا کنون فراهم نشده است.
وی در همین راستا افزود: دلیل ساخته نشدن اینگونه فیلمها هم کجاندیشیها و دغدغه نداشتن مسئولین و ارگانهای فرهنگی ما است. حتی یک بار به یکی از دوستان گفتم لااقل بگذارید کس دیگری فیلمی راجع به حضرت امام بسازد، چون کشورهای دیگر قطعا فیلمی از این شخصیت تاریخی و مهم ما و البته با نگاه و دید خودشان خواهند ساخت. زندگی امام ده برابر عمر مختار دراماتیکتر است و قابلیت پرداخت بسیار زیادی دارد.