صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

واکسیناسیون جواب داد؛ از کاهش مرگ و میر کادر درمان تا عبور از پیک چهارم

۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰:۰۱
کد خبر: ۷۳۰۰۱۰
آمار‌ها نشان می‌دهد با تسریع روند واکسیناسیون در کشور، آمار مبتلایان به کرونا در حال کاهش است.
_ روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: آمار‌های رسمی درخصوص تزریق واکسن حاکی از آن است که در هفت هفته‌ای که از شروع واکسیناسیون می‌گذرد این آمار پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته است به نحوی که میانگین هفتگی این تزریق از ۲۵ هزار دز در هفته منتهی به اول اردیبهشت به رقمی نزدیک به ۱۵۹ هزار دز در هفته منتهی به ۱۲ خرداد افزایش پیدا کرده است. این در حالی است که آمار‌های تزریق واکسن تا  کنون از محل واکسن‌های وارداتی بوده و این انتظار می‌رود که در هفته‌ها و ماه‌های آتی با در دسترس قرار گرفتن واکسن‌های ایرانی، سرعت واکسیناسیون پیشرفت قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. همچنین بررسی آمار‌های مرتبط با شاخص‌های ارزیابی وضعیت کرونا نشان می‌دهد که در حال عبور از پیک چهارم کرونا قرار داریم. گرچه به دلیل شکننده بودن این آمار نباید غفلت ورزید.
 

تزریق روزانه ۱۶۲ هزار دز واکسن

با وجود اینکه بیش از یک‌سال از شیوع پاندمی کرونا در جهان و همچنین کشور ما می‌گذرد، اما موضوع تزریق واکسن به افراد جامعه به دو ماه پایانی سال گذشته می‌رسد. آمار‌های تزریق واکسن از روز ۲۵ فروردین در سایت‌های خبری منعکس شده است. بنا بر گزارش آمار‌های رسمی میزان تزریق واکسن در دز اول در تاریخ ۲۵ فروردین معادل ۳۶۱ هزار و ۹۵۱ نفر بود که در روز گذشته به میزان سه میلیون و ۹۱۲ هزار و ۸۷۹ نفر رسید. همچنین در تاریخ ۲۵ فروردین به میزان ۱۰۰ هزار و ۶۹۱ نفر دز دوم واکسن تزریق شده که در روز چهارشنبه این آمار به میزان ۵۳۰ هزار و ۱۱۷ نفر رسیده است. از این‌رو می‌توان بیان کرد که تا روز گذشته در مجموع به میزان چهار میلیون و ۴۴۲ هزار و ۹۹۶ نفر در دو دز واکسن تزریق شده است.
 
براساس تحلیل آمار‌های رسمی در هفت هفته اخیربه‌طور میانگین به میزان ۸۱ هزار و ۲۳۲ دز به طور روزانه واکسن تزریق شده است درحالی‌که میانگین هشت روز اخیر از تزریق روزانه ۱۶۲ هزار و ۱۱۷ دز حکایت دارد. این موضوع حاکی از آن است که در هشت روز گذشته حدود دو برابر هفت هفته اخیر واکسن به مردم تزریق شده است که پیشرفت قابل‌توجهی در این زمینه محسوب می‌شود. همچنین اگر فرض کنیم این سرعت تزریق واکسن حفظ شود و روزانه ۱۶۲ هزار دز واکسن تزریق شود در یک ماه حدودا به میزان ۵ میلیون تک دز یا ۵/ ۲ میلیون دز کامل واکسن به مردم تزریق خواهد شد و این انتظار می‌رود تا پایان شهریور حداقل ۱۰ میلیون نفر واکسینه شوند. البته با توجه به اینکه هنوز شرکت‌های ایرانی تولیدکننده واکسن‌های خود را ارائه نکرده‌اند و تا الان از واکسن‌های وارداتی در طرح واکسیناسیون استفاده شده است؛ این انتظار می‌رود که در ادامه سرعت واکسیناسیون بیشتر شود و تا پایان تابستان به بیشتر از ۱۰ میلیون نفر واکسن تزریق شود. در همین راستا در روز یازدهم خرداد رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به موفقیت واکسن ایرانی کووبرکت، اعلام کرد که با توجه به نتایج مطلوب در مراحل مطالعات بالینی، به‌زودی مجوز تزریق اورژانسی این واکسن صادر خواهد شد و یک میلیون دز از این واکسن در اختیار مردم قرار می‌گیرد. به گفته مخبر تا پایان خرداد حداقل ۳میلیون دز و تا شهریورماه ۵۰ میلیون دز واکسن، تحویل وزارت بهداشت می‌شود.
 

توقف مرگ کادر درمان با واکسیناسیون

چندی پیش حمید سوری، رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید-۱۹ درخصوص روند واکسیناسیون کادر درمان اعلام کرد که در ماه‌ها و هفته‌های گذشته با انجام واکسیناسیون برای کادر درمان خبر‌های خوبی به گوش رسیده که نشان می‌دهد مرگ‌ومیر در میان کادر درمان بسیار کم و حتی متوقف شده است. او در ارتباط با تاثیر واکسیناسیون بیان کرد: «واکسن کرونایی وجود ندارد که در افراد ایمنی ۱۰۰ درصد ایجاد کند. تمام واکسن‌های موجود درصدی از ایمنی را ایجاد می‌کنند. همه این‌ها در شرایطی است که هم‌اکنون هیچ‌کدام از این واکسن‌های تولیدشده، از نظر اثربخشی و ایمنی به طور کامل ارزیابی نشده‌اند. با این همه در ماه‌ها و هفته‌های گذشته با انجام واکسیناسیون برای کادر درمان خبر‌های خوبی به گوش رسیده که نشان می‌دهد مرگ‌ومیر در میان کادر درمان بسیار کم و حتی متوقف شده است.»
 
بر اساس اعلام سوری، در کنار واکسیناسیون، افزایش تجربه کادر درمان و رعایت کامل پروتکل‌ها هم در کاهش ابتلا و مرگ در میان این گروه تاثیر زیادی داشته است. همچنین بررسی‌های رسمی حاکی از آن است که واکسیناسیون کادر درمان هنوز تمام نشده و این روند تا پایان تیر ادامه دارد.
 

عبور از پیک چهارم کرونا

آمار‌های رسمی در ارتباط با شاخص‌های ارزیابی وضعیت پاندمی کرونا حاکی از آن است که مبتلایان روزانه از میزان ۷ هزار و ۲۶۰ نفر به ۲۵ هزار و ۵۸۲ هزار نفر در ۲۵ فروردین ماه رسید. بعد از این تاریخ شاهد کاهشی شدن روند مبتلایان روزانه بودیم به نحوی که در ابتدای خرداد این میزان به حدود ۸ هزار نفر رسید.
 
در ادامه این روند تا حدودی افزایشی شد، اما همچنان آمار در زیر سطح ۱۵ هزار نفر تثبیت شده است. همچنین بررسی آمار‌های مرتبط با فوتی‌های روزانه نشان می‌دهد که روند فوتی‌های روزانه از ۷۳ نفر در روز اول فروردین در ابتدای سال جاری به صورت پله‌ای افزایش یافت به نحوی که به میزان ۴۹۶ نفر در ۶ اردیبهشت رسید. از این تاریخ به بعد فوتی‌های روزانه روندی نزولی به خود گرفت به نحوی که با کاهش پله‌ای در روز گذشته به میزان ۱۶۱ نفر رسیده است. از تاریخ ۱۵ فروردین این کمترین میزان فوتی‌های روزانه بوده است. نسبت ابتلا به تست شاخص مهم دیگری است. تحلیل‌های رسمی حاکی از آن است که این شاخص از ابتدای اردیبهشت‌ماه روندی نزولی به خود گرفته است به نحوی که از هفته آخر اردیبهشت در سطح ۱۰ درصدی باقی مانده است. در شاخص وضعیت بیماران بدحال نیز وضعیت امیدوارکننده است.
 
روند نزولی این شاخص از ۱۹ اردیبهشت ماه سال جاری شروع شده و تا روز گذشته ادامه یافته است. بنا بر آمار‌های رسمی تعداد بیماران بدحال در روز ۱۲ خرداد به میزان ۴ هزار و ۵ نفر برآورد شده است. در نهایت شاخص مطرح دیگر در این خصوص  بستری شدگان مربوط به کرونا است. بنا بر آمار‌های رسمی میزان افراد بستری شده از تعداد ۶۵۷ نفر به ۳ هزار و ۹۰۱ نفر در ۳۰ فروردین رسید. از این تاریخ به بعد این شاخص به صورت پله‌ای سقوط کرد به نحوی که در روز گذشته به میزان یک هزار و ۵۲۷ نفر رسید؛ بنابراین در مجموع می‌توان از وضعیت شاخص‌های ارزیابی وضعیت پاندمی کرونا این نتیجه را گرفت که در حال عبور از پیک چهارم کرونا قرار داریم. گرچه به دلیل شکننده بودن این آمار نباید غفلت ورزید.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *