صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

کاهش وزن و نقش مفید نخود برای آن

۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۰:۵۰:۰۲
کد خبر: ۷۲۹۴۰۶
یک وعده نخود حاوی تقریبا 10 گرم فیبر است که این ماده می تواند به تنظیم قند خون و کاهش اشتها کمک کند، از این رو، گزینه ای خوب برای مدیریت وزن محسوب می شود.

- عصر ایران نوشت: به گفته سیدنی لاپه، متخصص تغذیه، نخود سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی مهم از جمله ویتامین‌های B، آهن، فسفر، و منیزیم است. شما می‌توانید نخود را به راحتی در دستورالعمل‌های غذایی مختلف استفاده کنید. در ادامه با نقش نخود در کاهش وزن بیشتر آشنا می‌شویم.

یک ماده غذایی سرشار از فیبر است

یک وعده نخود حاوی تقریبا ۱۰ گرم فیبر است که این ماده می‌تواند به تنظیم قند خون و کاهش اشتها کمک کند، از این رو، گزینه‌ای خوب برای مدیریت وزن محسوب می‌شود.

به طور خاص، نخود حاوی فیبر محلول است که به رشد باکتری‌های سالم در روده کمک می‌کند و ممکن است به حفظ وزن سالم کمک کند.

برخی شواهد نشان داده اند افرادی که دارای میکروبیوم روده متنوع هستند با خطر کمتر برای مواجهه با هوس‌های غذایی و چربی شکم مواجه هستند، اگرچه ارتباط بین آن‌ها کاملا روشن نیست.

ممکن است یک "اثر گرمایی" ایجاد کند

نخود منبع خوبی برای پروتئین است و مصرف مقدار کافی از این درشت مغذی عاملی کلیدی در تحقق هدف کاهش وزن محسوب می‌شود.

پروتئین به تنظیم گرسنگی و هورمون‌های مرتبط کمک می‌کند و به تقویت احساس سیری و جلوگیری از بروز هوس‌های غذایی منجر می‌شود. همچنین پروتئین به تقویت عضلات بدون چربی و متابولیسم کارآمد بدن کمک می‌کند.

پروتئین در مقایسه با کربوهیدرات‌ها و چربی دارای یک اثر گرمایی بالاتر است به این معنی که بدن برای گوارش پروتئین نسبت به دو درشت مغذی دیگر کالری بیشتری می‌سوزاند.

پروتئین گیاهی ممکن است موجب کاهش وزن بیشتر شود

ممکن است مصرف پروتئین گیاهی موجود در مواد غذایی مانند نخود، کینوا، و سویا به پیشگیری از هوس خوردن میان وعده کمک کرده و احساس سیری تا وعده غذایی بعدی را حفظ کند.

برخی مطالعات نشان داده اند که لوبیا‌ها و حبوبات سرشار از پروتئین گیاهی احساس سیری را نسبت به پروتئین‌های حیوانی، مانند گوشت گاو و گوسفند بیشتر تقویت می‌کنند.

نخود سرشار از آمیلوز است

جدا از اثرات سیرکنندگی که از پروتئین و فیبر موجود در نخود سرچشمه می‌گیرند، این ماده غذایی حاوی آمیلوز نیز است که یک نشاسته مقاوم است و بدن آن را به آرامی گوارش می‌کند. این به ویژه به افراد مبتلا به دیابت برای کاهش وزن کمک می‌کند، زیرا نشاسته مقاوم از افزایش ناگهانی سطوح قند خون پیشگیری می‌کند.

نخود حجم بیشتری به وعده‌های غذایی می‌بخشد

اگر فقط یک کاسه سبزیجات برگدار را برای ناهار مصرف کنید، این احتمال وجود دارد که طی دو ساعت پس از وعده غذایی خود با احساس گرسنگی مواجه شوید. از آنجایی که نخود حاوی فیبر و پروتئین است، حجم بیشتری به وعده غذایی می‌بخشد بدون این که افزایش چشمگیری در کالری مصرفی شما ایجاد کند.

غذا‌های سرشار از فیبر نشان داده اند که سطوح چربی‌های خون را بهبود می‌بخشند، احساس سیری را تقویت کرده و به همزمان روند گوارش را آهسته‌تر می‌کنند.

افزودن نخود به یک رژیم غذایی متعادل می‌تواند به مدیریت وزن، کنترل سطوح قند خون، بهبود چربی‌های خون، کمک کند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *