صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

پشت پرده تغییرات در راس سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی؛ دلایل برکناری «کوهن» چیست؟

۱۲ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۵:۰۲
کد خبر: ۷۲۹۳۹۸
بنیامین نتانیاهو به تازگی و در میانه آینده سیاسی پر ابهام خود، رییس موساد را تغییر داد و دیوید بارنع را به عنوان رییس این نهاد جاسوسی منصوب کرد.
جایگزینی «دیوید بارنع»، به جای «یوسی کوهن»، رییس موساد رژیم صهیونیستی، سبب شده تا گمانه زنی‌های مختلفی در مورد برکناری «کوهن» و تغییر رویکرد موساد، صورت بگیرد.
 
به گزارش «جروزالم پست، میدل ایست ای، اسراییل هیوم و ریپابلیک ورد»، «یوسی کوهن»، سیاستمدار ۶۰ ساله، دوست و هم حزبی «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی پس از ۳۰ سال عضویت در آژانس جاسوسی رژیم صهیونیستی که از سال ۲۰۱۶ ریاستش را برعهده داشت، در روز‌های اخیر جای خود را به «دیوید بارنع»، داد.

رییس جدید موساد کیست؟

«بارنع» ۵۶ ساله که سابقه کار در ارتش و بانک سرمایه گذاری رژیم صهیونیستی را دارد، در سال ۱۹۹۶ به موساد پیوست.
 
او در سال ۲۰۱۹ به عنوان معاون موساد انتخاب شد؛ «بارنع» در روز‌های اخیر جایگزین مافوق خود یعنی «یوسی کوهن»، شد.
 
«بارنع» از سال ۲۰۱۹ تاکنون با «کوهن» در تمام عملیات‌های آژانس جاسوسی رژیم صهیونیستی همکاری کرده است.

دلایل برکناری کوهن چیست؟

دلایل متعددی در تصمیم نتانیاهو برای برکناری کوهن وجود دارند اما مهم‌ترین و نزدیک‌ترین دلیل از منظر زمانی، شکست رژیم صهیونیستی از شکست در جنگ علیه غزه و آشکار شدن ضعف‌های امنیتی این رژیم است.
 
از دیگر دلایل تصمیم نتانیاهو برای برکناری «کوهن» می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
 
- دریافت اطلاعات یکپارچه و حرفه ای: یکی از وظایف اصلی بارنع، ارائه اطلاعات دقیق به نتانیاهو خواهد بود.
- افزایش تنش میان آمریکا و رژیم صهیونیستی: رییس جدید موساد باید سخت تلاش کند در دوره ریاست جمهوری «جو بایدن»، رابطه موساد و سیا را بهبود بخشیده و تنش‌های ایجاد شده توسط نتانیاهو بر سر احیای برجام را متوقف کند.
- تقویت ارتباط با جهان عرب: رییس جدید موساد همچنین باید راهی برای ایفای نقش خود به عنوان پل ارتباط با جهان عرب بیابد.
- حملات سایبری: گستردگی حملات سایبری علیه نهاد‌ها و سازمان‌های صهیونیستی در سال‌های اخیر به چالشی جدی برای کابینه نتانیاهو تبدیل شد و اکنون او قصد دارد با ایجاد تغییرات در موساد در برابر این حملات پر هزینه بایستد.
- در ملاء عام بودن فعالیت‌های موساد: کوهن فعالیت‌های موساد را از پشت پرده خارج کرده و به ملاءعام آورد؛ امری که چندان برای نتانیاهو خوشایند نبود.
- احیای برجام: تحلیلگران صهیونیست بر این باورند که دولت بایدن در هفته‌ها یا ماه‌های آینده به برجام بازمی گردد؛ این موضوع سبب نگرانی عمده رژیم صهیونیستی شده است.
- انتقاد از توافق موسوم به آبراهام: در پی جنگ اخیر غزه، کشور‌های عربی به شدت به دلیل امضای توافق موسوم به «آبراهام» مورد انتقاد قرار گرفتند؛ این توافق که دستاورد «کوهن» در موساد بود اکنون با خطر جدی مواجه شده است.

اولویت‌های موساد چه تغییری خواهند کرد؟

اگرچه رسانه‌های صهیونیستی تلاش دارند تا این ایده را که در دوره ریاست «بارنع»، ترور‌های کمتری توسط موساد انجام می‌شود، به عنوان یکی از مهم‌ترین تغییرات این سازمان معرفی کنند، اما آنچه مشخص است، موساد در دوره ریاست «بارنع» شاهد تغییرات مهم و گسترده‌ای خواهد یود.
 
از مهم‌ترین و محتمل‌ترین تغییرات پیش روی موساد می‌توان به تغییر در ماموریت‌های خارجی البته نه در ماهیت ماموریت‌ها اشاره کرد.
 
از این منظر اولویت بندی ماموریت‌های موساد و سبک اجرای ماموریت‌ها در دوره ریاست «بارنع» تغییر می‌کند.
 
«بارنع» قصد دارد تا موساد را مجددا به عنوان سازمانی مخفی –ویژگی‌ که موساد در دوره ریاست ۵ و نیم ساله کوهن از آن‌ها فاصله گرفته بود – مطرح کند.
 
در این چارچوب «بارنع» تلاش می‌کند با وجود نزدیکی بیشتر به نتانیاهو، این سازمان را کمتر وارد بازی‌های سیاسی کند.
 
در واقع در دوره ریاست «بارنع»، موساد همان آژانس جاسوسی خواهد بود که ماموریت اصلی اش جمع آوری اطلاعات از طرق مختلف به ویژه با استفاده فزاینده از تکنولوژی و حمله سایبری است؛ البته این تغییر اولویت سبب تغییر ماهیت موساد به عنوان «ماشین کشتار» نخواهد بود.
 
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *