صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

دسترسی به اطلاعات ژنتیکی والدین شهدا/ 60 درصد والدین شهدا در قید حیات نیستند

۱۳ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵:۰۲
کد خبر: ۷۲۸۹۶
خبرگزاری میزان- رئیس انجمن علمی ژنتیک ایران با بیان اینکه برای شناسایی شهدای تازه تفحص شده تنها 40 درصد اطلاعات ژنتیکی والدین شهدا را در دست داریم، گفت: با توجه به اینکه بسیاری از اولیاء شهدا در قید حیات نیستند، تا کنون 80 درصد از خواهر و برادران شهدا برای شناسایی ژنتیک اقدام کرده‌اند.

محمود تولایی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی میزان درباره شناسایی شهدای تازه تفحص شده، اظهار کرد: با بررسی‌های صورت گرفته و بانک اطلاعاتی که از خانواده شهدا در دستمان است، بیش از 60 درصد از والدین شهدا در قید حیات نیستند.

وی با بیان این مطلب که پیکرهای گمنام و فاقد مشخصات به مرکز تحقیقات ژنتیکی "نور" می‌آیند و بعد از بررسی آناتومیک و پیکره‌نگاری، مشخصات شهید تعیین می‌شود، تصریح کرد: تمام اطلاعات ژنتیکی شهدا و خانواده‌های شهدا وارد یک سیستم نرم‌افزاری می‌شود.

رئیس انجمن علمی ژنتیک ایران با اشاره به اینکه از سوی دیگر اطلاعات ژنتیکی خانواده‌هایی که فرزند مفقودالاثر دارند را نمونه‌گیری کرده تا پروفایل ژنتیکی آنها نیز مشخص شود، مطرح کرد: اطلاعات ژنتیکی شهدا و خانواده‌های شهدا وارد یک سیستم نرم‌افزاری می‌شود، که این اطلاعات از سال 1381 وراد این سیستم شده است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله اعظم(عج) با تاکید بر اینکه که شهدای تازه تفحص شده با بانک اطلاعاتی و خون گیری‌هایی که اخیرا صورت گرفته تطبیق داده می‌شوند، افزود: به منظور تطبیق اطلاعات به دست آمده از شهدا با خانواده‌های مفقودین دو بانک اطلاعاتی معلوم متعلق به خانواده‌ها و بانک اطلاعاتی مجهول متعلق به افراد مفقود ایجاد می‌شود که در نهایت موارد مشابه منجر به شناسایی خواهند شد.

رئیس مرکز ژنتیک نور، با اشاره به اینکه تحقیقات در زمینه شناسایی شهدا از سال 1381 به صورت پژوهشی آغاز شده است، بیان کرد: از سال ۱۳۹۱ که نرم‌افزار جستجوی اطلاعات ژنتیکی به منظور کشف تشابه و انطباق بین اطلاعات ژنتیکی روی کار آمد، از این طریق به کار خود ادامه دادیم و بانک اطلاعاتی ژن اولیاء شهدا به دلیل در قید حیات نبودن والدین شهداء کامل نشده است.

وی ادامه داد: برخی از این خانواده‌ها در قید حیات نیستند و یا اینکه برخی شهدا قبل از سال ۱۳۸۱ دفن شده‌اند. همچنین ممکن است برخی از شهدا هنوز در مراحل تفحص برون‌مرزی باشند.

تولایی با بیان این مطلب که تنها 40 درصد از والدین شهدا در بانک اطلاعاتی ما ثبت شده‌اند، عنوان کرد: با توجه به اینکه خواهر و برادر تفاوت ژنتیکی دارند و هر فرزندی 50 درصد به پدر و 50 درصد به مادر تشابه دارد، برای مشخص شدن هویت شهدا به طور دقیق نمی‌توان تنها به ژن برادر و خواهر اکتفا کرد.

رئیس انجمن علمی ژنتیک ایران در ادامه خبر داد: تا کنون 80 درصد از خواهر و برادران شهدا برای شناسایی عمل زنتیک اقدام کرده‌اند که برای شناسایی شهدای غواص و تازه تفحص شده نیاز به زمان بیشتری داریم.

رئیس مرکز ژنتیک نور در خاتمه درباره احساس خود در موقع مشخص شدن هویت شهدا، گفت: وقتی کوهنوردی یک مسیر پر پیچ و خم را طی می‌کند تا کوهی را فتح کند در مرحله فتح کوه، احساس رضایت دارد و ما همانند یک کوهنورد حاصل زحماتمان موجب انجام خدمت به خانواده شهدای است که با خوشحالی و اتمام چشم انتظاری خانواده شهدا احساس رضایت می‌کنیم.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *