صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد‌های انتخاباتی، تخلف است

۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵:۴۶
کد خبر: ۷۲۸۸۳۹
رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد‌های انتخاباتی، تخلف انتخاباتی تلقی می‌شود.
- بنا به اعلام پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، جمال عرف گفت: همه مقدمات اعم از اقدامات پشتیبانی، لجستیکی و انسانی برای برگزاری انتخابات در ۲۸ خرداد ماه فراهم شده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این موضوع که امسال با توجه به وضعیت بیماری کرونایی، شرایط متفاوت تری را نسبت به دوره‌های قبل برگزاری انتخابات خواهیم داشت؛ گفت: رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی به عنوان تنها راهکار در دسترس برای حفظ ایمنی و سلامت عمومی ضرورتی جدی است.

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان این مساله که وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی هنوز به درجه مطلوب نرسیده است؛ گفت: برای رسیدن به شرایط پر ثبات و قابل اعتماد، مردم باید رعایت پروتکل‌ها را به بالای ۸۰ و۷۰ درصد برسانند.

رئیس ستاد انتخابات کشور گفت: نادیده گرفتن پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد‌های انتخاباتی، تخلف انتخاباتی تلقی می‌شود.

وی در این خصوص گفت: مهمترین بخشی که پس از ورود به ایام تبلیغات نامزد‌های ریاست جمهوری داریم، رعایت پروتکل‌ها است که به این منظور با همکاری وزارت بهداشت دستورالعملی تهیه و به ستاد ملی ارسال شد.

عرف تصریح کرد: این دستورالعمل در یک خرداد ماه، مصوب و ابلاغ گردید و امروز دستورالعمل بهداشتی برای هفت نامزد انتخاباتی ابلاغ و ارسال شده است.

معاون وزیر کشور خاطر نشان کرد برای اولین بار، رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی نوعی تخلف انتخاباتی تلقی می‌شود و مانند دیگر تخلفات انتخاباتی، رسیدگی و مورد پیگرد قرار می‌گیرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص شرایط تبلیغات و تجمعات هم گفت: به شکل کلی چند شاخص اصلی برای دستورالعمل بهداشتی ابلاغی وزارت بهداشت در نظر گرفته شده، اول اینکه دیگر تجمعات نخواهیم داشت حتی تعداد نفرات حاضر در ستاد‌های انتخاباتی به تناسب رنگ بندی شهر‌ها متفاوت خواهد بود برای مثال اگر شهری قرمز رنگ باشد تعداد نفرات حاضر در ستاد انتخاباتی ۱۵ نفر، برای شهر‌های نارنجی ۲۰ نفر و برای شهر‌های زرد رنگ ۳۰ نفر تعیین گردیده شده است.

رئیس ستاد انتخابات کشور دومین اولویت و شاخص یاد شده در دستورالعمل بهداشتی وزارت بهداشت را شرایط مکان‌های روباز ستاد انتخابات عنوان کرد و گفت: در مکان‌های رو باز مبنا بر این است که از حداقل ظرفیت استفاده شود یعنی اگر کسی از استادیوم آزادی برای برنامه‌های انتخاباتی خود استفاده کرد باید از ۳۰ درصد ظرفیت استادیوم، استفاده کند.

وی گفت: حتی برای جلوگیری از تجمعات باید ورود و خروج محل‌ها و ستاد‌های انتخاباتی هم مورد کنترل قرار گیرد تا تجمعی شکل نگیرد حتی همین ۳۰ درصد ظرفیت انسانی هم باید تمامی پروتکل‌های بهداشتی اعم از فاصله فیزیکی و ماسک را رعایت نمایند.
معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص برنامه‌های سفر نامزد‌های انتخاباتی جهت سخنرانی و تبلیغات هم گفت: در انتخابات امسال به خاطر موضوع کرونا کارناوال‌های تبلیغاتی ممنوع خواهد بود در عوض، مراکز رادیو و تلویزیون هر استان، برای پوشش برنامه‌های تبلیغاتی هر نامزد آماده ارائه خدمات هستند و نامزد‌های انتخاباتی از طریق رادیو و تلویزیون هر استان با مردم صحبت خواهند کرد.

وی در ادامه گفت: البته اگر لزومی به ملاقات چهره به چهره نامزد‌های انتخاباتی با مردم بود امکان این امر در فضا‌های روباز با رعایت پروتکل‌های بهداشتی وجود دارد.

رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به ظرفیت‌های موحود در کشور در خصوص پوشش دادن برنامه تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی گفت: وزارتخانه‌های ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و آموزش عالی و ... امکانات و ابزار‌هایی دارند که در راستای ارائه فضای مناسب، خدمات دهی می‌نمایند.

عرف با اشاره موردی به شهر اصفهان گفت: به فرض مثال اگر نامزد انتخاباتی قصد سفر به استان اصفهان را داشته باشد، دستگاه مربوطه‌ای که فضای لازم مانند مدارس، دانشگاه‌ها و یا مکان‌های روباز دارد موظف است که اماکن خود را با هماهنگی استانداری به نامزد انتخاباتی معرفی و در صورت تایید، فضای مورد نظر را به ستاد انتخاباتی هر نامزد ارائه نماید.

رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص تمهیدات اندیشیده شده برای برگزاری امن و ایمن انتخابات هم گفت: فرض ستاد انتخابات کشور بر این است که در شرایط کرونایی قرار داریم و انتخابات در شرایط کرونایی برگزار می‌شود پس همه پروتکل‌هایی که در دنیا رعایت شده را در نظر خواهیم گرفت.

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به تجربیات جهانی در زمینه برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی هم گفت: طی یک سال اخیر بسیاری از کشور‌ها در شرایط کرونایی اقدام به برگزاری انتخابات نمودند بخشی از آن‌ها اقدام به انتخابات یک روزه کردند بعضی هم ایام انتخابات را بیشتر کردند، برخی هم اشکال ثبت رای حضوری و غیر حضوری را در کنار یکدیگر عملیاتی کردند.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان این موضوع که با همکاری وزارت امور خارجه کشورمان، پروتکل‌های بهداشتی دیگر کشور‌ها در حین انتخابات، مورد بررسی قرار گرفته است؛ خاطر نشان کرد: اعمال دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور‌های برگزار کننده انتخابات با قوانین کشورمان مورد بررسی قرار گرفت و درنهایت در چارچوب قوانین و مقررات کشور استفاده خواهد شد.

وی در این خصوص گفت: ساعت ۷ صبح ۲۸ خرداد ماه، زمان شروع رای گیری و با اختیارات وزیر کشور، امکان تمدید رای گیری تا دو بامداد روز بعد وجود خواهد داشت پس مردم می‌توانند در بازه زمانی بیشتری رای دهند از طرف دیگری همچنین تعداد شعب اخذ آراء هم افزایش یافته و به این ترتیب تعداد شعب آرایی که در انتخابات چهار سال گذشته ۶۲ هزار محل بود با ۱۰ هزار شعبه بیشتر به ۷۲ هزار شعبه در سراسر کشور افزایش یافته است.

عرف در خصوص ایجاد امنیت برای کارگزاران و دست اندرکاران انتخابات هم گفت: طی پیگیری متعدد وزیر کشور قرار شد کارگزاران انتخاباتی هم تحت واکسیناسیون قرار گیرند این واکسیناسیون از طریق واردات بخش خصوصی و واکسن‌های ایرانی اجرا خواهد شد.

رئیس ستاد انتخابات کشور در خصوص ثبت اثر انگشت در مراحل رای گیری گفت: با هماهنگی شورای نگهبان از سال ۹۸ به بعد اثر انگشت را حذف کردیم برای جایگزین این موضوع از دستگاه احراز هویت استفاده می‌شود که این دستگاه به صورت آنلاین کد ملی هر فرد را چک می‌کند که آیا دارنده کد ملی، زنده است یا فوت کرده و یا اینکه رای داده یا خیر، اگر این دو استعلام درست بود به شخص اجازه ثبت رای داده می‌شود.

وی در این خصوص گفت: آن چه برای ما و دستگاه احراز هویت اهمیت دارد فقط کد ملی است لذا اولین چیزی که از هر فرد خواسته می‌شود کد ملی خواهد بود در این مدت افرادی که کارت ملی یا شناسنامه ندارند می‌توانند به ثبت احوال‌های مربوط مراجعه و کدملی یا کارت ملی یا شناسنامه جدید دریافت نمایند ادارات ثبت احوال هم موظفند اقدام به خدمات رسانی کنند.

رئیس ستاد انتخابات کشور در بخش دیگری از صحبت هایش با بیان اینکه وظیفه اصلی وزارت کشور برگزاری انتخاباتی سالم و امن در کشور است؛ گفت: در انتخابات پیش رو در ۶ حوزه به گونه‌ای است که انتخابات مجلس هم صورت می‌گیرد و در چهار حوزه انتخابات خبرگان هم برگزار می‌شود در مابقی حوزه‌ها فقط دو انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌ها برگزار می‌شود.

معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص این موضوع که مرجع رسمی اعلام نتایج انتخابات برابر با ماده ۶۰ قانون انتخابات ریاست جمهوری، وزارت کشور است؛ گفت: قانون به وزارت کشور دو روز وقت داده که نتیجه بررسی صلاحیت‌ها را اعلام کند و وزارت کشور در کمتر از ۲۴ ساعت اسامی نهایی تایید صلاحیت‌ها را در پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور اعلام کرد.

رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اسامی تایید صلاحیت‌ها از سوی یکی از خبرگزار‌های به نقل از منابع آگاه و نیمه آگاه هم گفت: این کار قطعا تخلف است و وزارت کشور پیگیری حقوقی این موضوع را در دستور کار قرار داده است.

معاون سیاسی وزیر کشور با اشاره به مساله بهداشت و بیماری کرونا بهتر است که هر فرد خودکار شخصی همراه داشته باشد؛ گفت: هر فرد در انتخابات ریاست جمهوری فقط یک اسم ثبت می‌نماید، ولی در انتخابات شورا‌ها افراد بیشتری مرقوم می‌شوند پس اگر فرد از قبل انتخابی نکرده باشد انتخاب نامزد‌های مورد نظر از میان لیستی چند صد نفری کار دشواری خواهد بود پس بهتر است افراد، کاندیدا‌های منتخب خود را از پیش یادداشت کرده و در زمان ثبت رای آن‌ها را روی تعرفه رای منتقل نمایند تا با کمترین زمان بتواند به کاندیدای مورد نظرش رای دهد.

عرف با بیان این که امسال اپلیکیشنی برای یافتن نزدیک‌ترین شعب اخذ رای در گوشی‌های همراه پیش بینی شده است؛ گفت: کمیته فناوری ستاد انتخابات کشور، مقدمات این امر را فراهم کرده در دستورالعمل بهداشتی ستاد، این اقدام به وزارت فناوری و اطلاعات سپرده شده و در حال حاضر کمیته فناوری انتخابات با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال آماده سازی این اپلیکیشن هستند این بستر باید بر روی نرم افزار‌های داخلی سوار و پیاده سازی شود.

وی اضافه کرد: کاربرد این اپلیکیشن به گونه‌ای است که مردم از تعداد صندوق‌های موجود در اطراف محل سکونت یا استقرار خود مطلع و همچنین از خلوت‌ترین شعبه اخذ رای آگاه می‌شود.

موضوع انتقال تعرفه‌های اخذ رای به استان‌ها از دیگر موضوعات مورد اشاره رئیس ستاد انتخابات کشور بود و در این خصوص گفت: بخش عمده دستگاه‌های صندوق الکترونیکی که در شورا‌ها مورد استفاده قرار خواهد گرفت به استان‌های مقصد ارسال شده و بخشی دیگر هم در حال ارسال است.

وی گفت: دستگاه‌های احراز هویت هم به صورت عمده ارسال شد و تا ۱۵ خرداد ماه همه اقدامات انتخابات باید انجام گردد و در زمان یک هفته مانده به انتخابات همه اقلام از جمله تعرفه‌ها و دستگاه‌ها به مقاصد تحویل داده خواهد شد.

عرف در خصوص این موضوع که اخذ رای از افراد مبتلا به بیماری کرونا هم جزء تمهیدات در نظر گرفته از سوی ستاد انتخابات کشور است؛ گفت: در دستورالعمل‌های بهداشتی آمده که وزارت کشور با همکاری وزارت بهداشت اقداماتی را فراهم کند تا واحد سیاری فقط برای بیماران کرونایی آماده شود.

وی همچنین گفت: هفته آخر معطوف به انتخابات، آخرین لیست افراد کرونایی را از وزارت بهداشت دریافت و این لیست را به همه فرمانداری‌ها ابلاغ می‌کنیم و می‌گوییم که در این هفته این تعداد افراد با چه آدرسی در قرنطینه خانگی و یا بیمارستان‌ها هستند تا در صورت علاقه مندی افراد مبتلا، اخذ رای انجام شود.

معاون سیاسی وزیر کشور در خصوص برگزاری و اخذ رای از ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز گفت: در این دوره از انتخابات مشابه دوره‌های قبل، ستادی با تمام ساز و کار‌های ستاد انتخاباتی داخل کشور، در خارج از کشور تشکیل می‌شود.

عرف با اشاره به این امر که آقای ادیب مدیرکل کنسولی با حکم وزیر کشور مسئول ستاد انتخابات خارج از کشور شده است؛ گفت: این ستاد هم مانند ستاد انتخابات داخلی، شعب و هیات اجرایی و نظارت خود را مشخص می‌کنند و همین فرآیندی که در داخل کشور انجام می‌شود در خارج کشور با شمایلی کوچکتر برپا می‌شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان صحبت هایش با اشاره به این امر که حدود یک میلیون نفر برای برگزاری انتخابات در انتخابات ۲۸ خرداد بسیج شده اند؛ گفت: برای ۷۲ هزار شعبه اخذ رای حدوداً ۵۰۰ هزار نفر پرسنل اجرایی، ۲۵۰ هزار نفر ناظر و تعدادی هم محافظین صندوق‌ها هستند که روی هم رفته حدوداً یک میلیون نفر در روز رای گیری در شعب اخذ رای مشغول هستند که امید داریم با حضور پرشور مردم انتخاباتی در شأن مردم عزیز ایران برگزار کنیم.

 

 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *