رد برجام در کنگره آمریکا محتمل است/ کشورهای دیگر ۱+۵ در تحریم ایران، دنبالهروی آمریکا نیستند
خبرگزاری میزان-رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آمریکاییها در برجام زورگویی کردند، رد برجام در کنگره آمریکا را محتمل دانست و گفت: کشورهای دیگر ۱+۵ ، دیگر در موضوع تحریم ایران، دنباله روی آمریکا نیستند و این تحریمهای ظالمانه عملا ادامه نخواهد یافت.
وی افزود : اینکه آمریکاییها اکنون به این نتیجه رسیده اند که بهتر است راه مذاکره را در پیش بگیرند دستاورد مهمی است.
لاریجانی تصریح کرد: البته آمریکاییها در برجام هم زورگویی کردند اما جمهوری اسلامی ایران توانست خواستههای خود را در این سند بگنجاند.
وی خاطرنشان کرد: انتقاداتی وجود دارد و ما البته به همه خواستههایمان نرسیدیم اما برخی خواستههای ما محقق شد و به این توافق شخصا خوشبین هستم.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآورشد: هرچند اشکالاتی وجود دارد مثلا هنگامی که ما ان پی تی را پذیرفته ایم، نظارتهای سختگیرانه بیدلیل است همچنین زمانبندی طولانی برای رفع تحریم، لازم نبود و این موارد زورگویی بی منطق غربیهاست اما مهم است که این پرونده به نتیجه رسید.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار المانیتور درباره اضافه شدن علی اکبر صالحی به تیم مذاکرهکننده تاکید کرد: ایشان فردی متخصص است و اضافه شدن ایشان برای پیشبرد مذاکرات تصمیم سنجیده ای بود و ایشان به حل ابعاد فنی پرونده هسته ای کمک کردند.
رئیس مجلس همچنین در پاسخ به سوال خبرنگار المانیتور درباره نقش اوباما در حل پرونده هسته ای افزود: ما نباید فراموش کنیم که بخشی از سختگیرانهترین تحریمها در زمان آقای اوباما وضع شد و همچنین البته دولت آمریکا سرانجام متوجه شد که تحریمهای ظالمانه راه حل مشکل نیست و سبب خرسندی است که هیات حاکمه آمریکا به این نتیجه رسید که مسیر تحریم ها قابل تداوم نیست.
لاریجانی عنوان کرد: البته تحریمها به ملت ما ضرباتی زد اما به برنامه هستهای ما ضرری نرساند و معتقدم همین موضوع سبب شد آمریکاییها متوجه شوند بهتر است راه مذاکره را در پیش بگیرند.
رئیس قوه مقننه افزود : رد برجام از سوی آمریکا، سبب می شود در دنیا نقش این ظلم به ملت ایران مشخصتر شود و ایران هم نسبت به ادامه توافق هسته ای خود را متعهد نداند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به نگاه غلوآمیز در آمریکا به برنامه هسته ای ایران تاکید کرد: سیاست منطقهای ایران تغییر نخواهد کرد ایران با جریانات تروریستی و افراطی در منطقه مقابله میکند و جای تاسف است که هم پیمانان منطقهای آمریکا تنها کمک کنندگان به داعش و تروریست ها در خاورمیانه هستند و ایران از اساس همیشه به دنبال ثبات در منطقه بوده است.
وی یادآور شد: ایران در دویست سال گذشته به هیچ کشوری از همسایگانش حمله نکرده است، اما هنگام تهاجم عراق به ایران متاسفانه بسیاری از اعراب و غربیها حامی صدام بودند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور افزود: ما با برادران سعودی مشکلی نداریم هرچند برخی رفتارهای عربستان در منطقه قابل فهم نیست مثلا حمله به یمن و حمایت از برخی جریانات تروریستی در منطقه، منطق درستی ندارد.
وی اظهارکرد: این استدلال که یمن را به بهانه احتمال ایجاد مشکل برای عربستان ویران کنیم خطای بزرگ و بی منطقی است که ما آن را قبول نداریم.
رئیس مجلس در پاسخ به سوال خبرنگار المانیتور در مورد حمایت ایران از حوثی ها در یمن بیان کرد: این افراد از قبل با علی عبدالله صالح مشکلات و اختلافاتی داشتند و ایران توصیه می کرد این اختلافات حل شود.
وی با بیان خاطره ای از سفر چند سال قبل خود به یمن در زمان حکومت علی عبدالله صالح یادآور شد: در آن وقت رئیس جمهور یمن از من خواست که از حوثی ها بخواهم مشکلات با دولت حل شود و ما هم این کار را کردیم.
لاریجانی با بیان اینکه ایران تنها در یمن، عراق و سوریه تاکید دارد که باید رای مردم محترم شناخته شود و نباید کشورهای خارجی دخالت کنند، افزود: مداخله آمریکا و برخی کشورهای منطقه ای سبب مشکلات عدیده شده است و با این شیوه موضوعات منطقه حل نمیشود.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *