صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

روزی که به نام روبان نارنجی نام گرفت

۰۹ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۲۸۶۸۱
«ام اس» بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلین سلول‌های عصبی در مغز و نخاع آسیب می‌بینند. در تقویم جهانی سی ماه مه با هدف آشنایی بیشتر با این بیماری به نام روز «ام اس» نامگذاری شده است.
_ روزنامه همشهری نوشت: امروز سی‌ام ماه مه روز جهانی بیماری ام‌اس است و مطابق گزارش فدراسیون جهانی ام‌اس برنامه‌های خاصی در بیش از ۵۱ کشور جهان اجرا خواهد شد. نام اصلی این بیماری مالتیپل اسکلروزیس (Multiple Sclerosis) است. بیماری ام‌اس یک بیماری التهابی است که در آن غلاف‌های میلین سلول‌های عصبی در مغز و ستون فقرات آسیب می‌بینند. این آسیب‌دیدگی در توانایی بخش‌هایی از سیستم عصبی که مسئول ارتباط هستند، اختلال ایجاد می‌کند و باعث به‌وجود آمدن علائم و نشانه‌های زیادی، ازجمله مشکلات فیزیکی و گاهی روانی می‌شود. بیماری ام‌اس، اختلال در سیستم ایمنی خودکار بدن است که در سیستم ایمنی بدن به سیستم اعصاب مرکزی خود حمله می‌کند.
 
براساس این گزارش، احتمال ابتلا به این بیماری در زنان شایع‌تر است. نرخ ابتلا به این بیماری بین ۲ تا ۱۵۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است. هرچند علت قطعی بروز این بیماری هنوز مشخص نشده است، اما کمبود ویتامین دی، استرس طولانی‌مدت و عوامل ژنتیک از عواملی هستند که در ایجاد آن نقشی اساسی دارند. نماد این بیماری یک روبان نارنجی است که برای آگاه‌سازی جامعه از عوارض و جوانب گوناگون آن استفاده می‌شود. مراسم و کمپین‌هایی که به مناسبت این روز برگزار می‌شود، تاب‌آوری افراد مبتلا به ام‌اس را به جهانیان یادآوری می‌کند و به آن‌ها نشان می‌دهد که این افراد با چه شرایطی سر و کار دارند.
 
از دیگر اهداف این روز، جلب توجه به پژوهش‌های در جریان درباره این بیماری، ازجمله آخرین روش‌های تشخیص و درمان است. همچنین، برنامه‌های این روز سوء‌برداشت‌ها و اطلاعات غلطی را که درباره ام‌اس وجود دارد به چالش می‌کشد و به مردم کمک می‌کند تا شرایطی را که جزئی از این بیماری است، اما سایر مردم چندان از آن مطلع نیستند، درک کنند.

برچسب ها: بیماری ام اس

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *