صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

انتقاد آخوندی از کم کاری بانک ها در پرداخت وام بافت فرسوده

۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۸۱۹
دسته بندی‌: اقتصاد ، انرژی
خبرگزاری میزان - وزير راه و شهرسازي در چهارمين جلسه ستاد ملي بازآفريني پايدار محدوده‌ها و محله‌هاي هدف گفت: در حوزه مسكن به عنوان اقتصاد خانواده و اقتصاد خرد بايد از نظام تأمين مالي بانكي استفاده كرد نه اوراق مشاركت گفت: سيستم بانكي ما بسيار كليشه‌اي است و هنوز هم از راه‌حل‌هاي قديمي استفاده مي‌كند.
به گزارش ، عباس آخوندي در نشست ستاد ملي بازآفريني پايدار محدوده‌ها و محله‌هاي هدف برنامه‌هاي احيا، بهسازي و نوسازي شهري كه ۱۰ شهريور با محوريت بافت‌هاي ناكارآمد آذربايجان شرقي در محل اين وزارت برگزار شد، گفت: مهم‌ترين مسئله در حوزه بهسازي و توانمندسازي بافت‌هاي ناكارآمد شهري، رعايت اين اصل قانون اساسي است كه همه امور به مردم واگذار شود.

وزير راه و شهرسازي ادامه داد: متأسفانه هنوز هم بسياري از ما دولتي‌ها خود را متولي مردم مي‌دانيم و آنها را افرادي مهجور كه توانايي انديشيدن و تصميم‌گيري ندارند، فرض مي‌كنيم و مي‌خواهيم خودمان برايشان تصميم بگيريم. تا زماني كه رابطه اينگونه باشد مردم نيز تلاش مي‌كنند تا آنجايي كه مي‌شود از دولت چيزي بگيرند.

وي با انتقاد از اينكه هنوز نظام حكمروايي شهري را ايجاد و امور را به مردم واگذار نكرده‌ايم، افزود: متأسفانه وزارت كشور هنوز خود را متولي شهرداري‌ها مي‌داند و اجازه نمي‌دهد فعاليت‌هاي شهري به مردم واگذار شود.

آخوندي تاكيد كرد: تا زماني كه نپذيريم مردم اصلي‌ترين سلول جامعه هستند و معتقد باشيم كه دولت بايد در همه امور دخالت كند، نابساماني شهرها چه از نظر سياسي و چه از نظر اجتماعي و محله‌اي به همين وضعيت باقي مي‌ماند.

وي به موضوع بازسازي مناطق جنگ‌زده، سيل‌زده و زلزله‌زده در طول سال‌هاي پس از انقلاب اشاره و اظهار كرد: زماني كه در وزارت كشور مسئوليت بازسازي مناطق زلزله‌زده را بر عهده داشتم، يكي از اقدامات مهم ما اين بود تا جلوي افرادي را كه مي‌خواستند به بهانه كمك‌رساني در زندگي زلزله‌زده‌ها مداخله كنند بگيريم؛ با اينكه نيتشان خير بود و مي‌خواستند كمك كنند ولي چون فكر مي‌كردند زلزله‌زده‌ها افرادي مهجورند در كوچك‌ترين مسائل آنها دخالت مي‌كردند، حال آنكه بي‌شك آنها نيز افرادي عاقل و بالغند.

وزير راه و شهرسازي اظهار كرد: ما در زمان بازسازي مناطق زلزله‌زده رودبار و منجيل به دليل واگذاري كارها به خود مردم و مشاركت دادن شهروندان رودبار و منجيل ۲۲۰ هزار واحد تخريب شده را در طول پنج سال بازسازي كرديم ولي در بازسازي مناطق جنگ‌زده چون دولت ورود كرد و كارها به مردم واگذار نشد ۷۵ هزار واحد مسكوني تخريب شده در طول ۱۵ سال بازسازي شد؛ در بحث بازسازي ورزقان پس از زلزله، باز هم دولت براي حل مسئله به طور مستقيم ورود كرد و آخر كار بازسازي آنگونه كه بايد انجام نشد.

وي افزود: تا زماني كه نظام حكمروايي شهري اصلاح نشود و مردم متوجه نشوند كه بايد خودشان درباره شهرها تصميم‌گيري كنند و اگر تصميم اشتباه بگيرند، ضرر آن متوجه خودشان خواهد بود، وضع نابسامان موجود ادامه مي‌يابد.

بررسي سكونتگاه‌ها و بافت ناكارآمد تبريز و شهرهاي آذربايجان شرقي
عضو كابينه دولت تدبير و اميد با اشاره به نتايج مثبت تشكيل جلسات ستاد ملي بازآفريني پايدار شهري گفت: آنچه از برگزاري اين جلسات و دريافت وضعيت سكونتگاه‌هاي استان‌هاي مختلف متوجه مي‌شويم وجود مشكلات فراوان در سكونتگاه‌ها و محلات شهرهاي كشور علي‌رغم سرمايه‌گذاري هزاران ميليارد توماني، طراحي انواع طرح‌هاي جامع و تفصيلي، توزيع زمين با اسم‌هاي مختلف، ايجاد شهرهاي جديد و اين اواخر راه‌اندازي طرح مسكن مهر و مواردي از اين دست در شهرها و كلانشهرهاست كه هيچ نقشي در ارتقاي كيفيت زندگي مردم نداشته‌اند.

وي با اشاره به حاشيه‌نشيني يك‌سوم جمعيت شهري ايران و اسكان در وضع نامناسب سكونتي اظهار كرد: بايد در حوزه شهري و مسكن، نگاه محله‌اي داشته باشيم و برنامه‌ريزي‌ها به سمتي برود كه محله‌محور باشد تا از موازي‌كاري دستگاه‌هاي مختلف جلوگيري شود.

آخوندي پيشنهاد داد: بهتر است حال كه طرح‌هاي جامع و تفصيلي تبريز در حال بازنگري هستند، يك شرح خدمات مكمل نيز به آن بيفزاييم و آن را به «طرح جامع بازآفريني تبريز» تبديل كنيم؛ اگر كل شهر تبريز بازآفريني شود، مسائل مربوط به حاشيه‌نشيني آن نيز حل خواهد شد. اين موضوع درباره مراغه، ميانه، مرند و ديگر شهرهاي آذربايجان شرقي نيز كه «بدمسكني» در آنها زياد است، صدق مي‌كند. بايد در اعمال بحث بازآفريني تبريز همه مسائل اعم از خدمات شهري، حمل و نقل، مسكن و حوزه نفوذ شهرداري و دستگاه‌هاي مرتبط لحاظ شود اما تدوين موضوع كلانشهر بودن تبريز نيازمند برنامه‌اي متفاوت و مجزاست.

محور قرار دادن شهروندان
وي ادامه داد: نكته مهمي كه در بحث بازآفريني شهرهاي كشور بايد لحاظ شود، محور قرار دادن مردم و شهروندان است؛ ايجاد دفاتر تسهيل‌گري يا اسكان پايا در تبريز مدلي از اين نوع دخالت دادن مردم در تصميم‌سازي‌هاست؛ بايد تجربه‌هاي مختلف را بتوانيم نظام‌واره و الگويي كنيم تا به جايي برسيم كه مردم خودشان در بازسازي شهرها وارد كار شوند.

عضو هيئت علمي دانشگاه تهران با انتقاد از روحيه دولتي‌ها كه به مردم از بالا به پايين نگاه مي‌كنند گفت: وضعيت نابسامان فعلي شهرها نتيجه اين نوع نگاه برخي دولتي‌هاست و اينكه مي‌خواهيم امور را به خود مردم بدهيم، لطف و عنايت به آنها نيست؛ بلكه اين حق شهروندان است و بايد به يك رويه و چارچوب قانوني تبديل شود.

اهميت حمل و نقل حومه‌اي براي كلانشهرها
وي با تأكيد بر لزوم بازسازي ساختار شبكه حمل و نقل حومه‌اي كشور به خصوص در كلانشهرها گفت: ايجاد راه‌آهن حومه‌اي در تبريز بسيار مهم است و اين شهر را از ناكارآمدي در رفت و آمد اهالي اطراف آن به تبريز خارج مي‌كند. اگر براي مناطق حومه‌اي ۴۰ تا ۵۰ كيلومتري اطراف تبريز سيستم حمل و نقل سريع اعم از جاده‌اي و راه‌آهن ايجاد شود، از حجم گسترده مهاجرت به داخل تبريز كاسته مي‌شود. براي من اتصال حمل و نقل حومه‌اي، جاده‌اي و ريلي به مترو در كلانشهرها اهميت زيادي دارد.

كاهلي بانك‌ها در پرداخت وام بازسازي 
آخوندي با بيان اينكه از بانك مركزي مي‌خواهم بحث كاهلي بانك‌ها در پرداخت وام‌هاي مصوب به بازسازي بافت ناكارآمد شهري را پيگيري كند، افزود: در تبريز بايد ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار واحد مسكوني بازسازي شوند؛ اگر اين اتفاق نيفتد، وضعيت مسكن در آينده نزديك با مسكن مهري كه نظام اقتصادي كشور را كن فيكون كرده گره خواهد خورد.

وي با بيان اينكه در حوزه مسكن به عنوان اقتصاد خانواده و اقتصاد خرد بايد از نظام تأمين مالي بانكي استفاده كرد، نه اوراق مشاركت و مانند آن ادامه داد: توزيع اوراق مشاركت براي بازسازي بافت‌هاي ناكارآمد كار شهرداري‌هاست و مردم بايد براي بازسازي واحدهاي خود از بانك وام بگيرند. بنابراين بهتر است خود بانك‌ها با همكاري و همفكري يكديگر بررسي ميداني درباره بازسازي بافت ناكارآمد شهري انجام دهند تا به راه حلي در اين خصوص دست يابند.

وزير راه و شهرسازي با تأكيد بر اينكه بهترين بانك براي ورود به حوزه بررسي مشكلات بازسازي واحدهاي مسكوني فرسوده، بانك مسكن است، خاطرنشان كرد: سيستم بانكي ما بسيار كليشه‌اي است و هنوز هم از راه‌حل‌هاي قديمي استفاده مي‌كند؛‌ بايد در ايران نيز مانند محمود يونس كه بانكداري بنگلادش را متحول كرد، به استفاه از برنامه‌ها و طرح‌هاي شناور و منطقه‌اي به جاي برنامه‌هاي ثابت كشوري روي بياوريم و تنوع در روش‌هاي تأمين مالي را عملياتي كنيم.




نظرات بینندگان
علی باجلانی
|
|
۲۲:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
سلام کجا برم کجا وام بافت فرسوده میدن کی جواب گویه ساختمانم در محدوده بافت فرسوده است جواز ساخت دارم کمکم کنید به کجا سر بزنم
محمد
|
|
۱۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
باسلام خواهشایک خبری دررابطه بانحوه پرداخت وام فرسوده تهیه نمایئدآیاقراربودپس یکساله واندی نوبت آخربیادوام 24درصددریافت دارداین حق است
محمد
|
|
۰۹:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۵
خداوکیلی کاری کنیدماهیچ کدوم توان بازپرداختشونداریم ازاین طرف اگه نگیریم خونه روخراب کردیم وخونه خراب شدیم خدایی نگذاریدچاره نداری ازاین بدتربشیم
مجید
|
|
۱۲:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۴
با عرض سلام بخدای احدو واحد منم به این درد گرفتارم وام را گرفتم الان باید با سود 24 درصد پس بدم اقساطسم بالاست توان مالی منم کمه نمیدونم چیکار کنم کسی هم پاسخ گو نیست
فرسوده
|
|
۰۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۲
سلام خدمت وزیرمحترم آخه وام 24درصدچه به دردمردم می خورددرصورتیکه دولت وام یارانه ای داده ولی بانکهامی گویندچون دولت به تعهدات خوددرقبال وام فرسوده عمل نمی کندماوام کمتر24درصدنمیدیم خدایی فکری کنیدچون بانکهابامردم که ناچاراین وام رامی گیرند قرارداد24درصدمی بندندوهمه ناراضی هستنددرضمن باتوجه به مصوبه دولت وام ودیعه مسکن که اصلاپرداخت نمی شود
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *