سریال رسواییهای «بی بی سی»؛ شبکه سلطنتی انگلیس تعطیل میشود؟
شبکه تلویزیونی بی بی سی در جنجال اخیر پیرامون مصاحبه با یکی از اعضای خانواده سلطنتی با تشدید بحران بی اعتمادی مواجه شده است.
– شبکه تلویزیونی «بی بی سی» انگلیس با الزام ضرورت تغییرات گسترده در ساختار خود در پی جنجال مصاحبه «مارتین بشیر» با «دیانا»، عروس «الیزابت» در سال ۱۹۹۵، مواجه شده است.
«بی بی سی» در آستانه صدمین سال تاسیس خود با بحران بزرگی در زمینه اعتماد عمومی مواجه شده است.
این بحران در پی آن رقم خورد که بررسیهای جدید در مورد مصاحبه جنجالی سال ۱۹۹۵ «بشیر»، مجری سابق بی بی سی با «دیانا»، اعلام کرد که مجری مذکور برای انجام این مصاحبه دست به جعل سند زده و بی بی سی در تحقیقات ۱۹۹۶ در این مورد، وی را تبرئه کرده است.
بسیاری در انگلیس از جمله «هری» و «ویلیام» فرزندان «دیانا»، مصاحبه مذکور را عامل اصلی جدایی مادرشان و در نهایت مرگ وی میدانند؛ «دیانا» در سال ۱۹۹۷ در سن ۳۶ سالگی در سانحه مشکوک تصادف در «پاریس» کشته شد.
این افشاگری در حالی صورت گرفت که انتقادها در مورد عملکرد بی بی سی به شدت بالا گرفته بود.
یکی از مهمترین موارد در رشته رسواییهای شرم آور بی بی سی عدم رسیدگی به ادعاهای سوءاستفاده جنسی درازمدت توسط مقامهای ارشد رادیو و تلویزیون بی بی سی، بود.
آخرین انتقاد از بی بی سی به ماجرای مرگ «فیلیپ»، همسر الیزابت باز می گردد که حجم بالای برنامههای اختصاص داده شده و قطع برنامههای روزمره سبب شد تا بی بی سی شاهد رکوردشکنی در شکایتهای مخاطبین باشد.
عمده انتقادهای عمومی از بی بی سی به عملکرد این شبکه تلویزیونی به تامین بودجه آن بازمی گردد که توسط مالیات مردمی جهت هزینه سالانه مجوز تلویزیون فراهم میشود.
ضمن اینکه اساسنامه بی بی سی نیز با رضایت خانواده سلطنتی انگلیس تایید شده و همین امر سبب شده تا این شبکه به شکل ویژهای به مسائل مربوط به خانواده سلطنتی بپردازد.
اکنون بی بی سی که مدعی رعایت «استانداردهای اخلاقی» و «شفافیت بالای کاری» بود، با حجم گسترده انتقاد و اعتراضهای فزاینده عمومی مواجه شده است.
شدت انتقادات به حدی بوده که بی بی سی علاوه بر عذرخواهی رسمی، اعلام کرده به افشاگر این رسوایی غرامت پرداخت میکند.
ضمن اینکه ناچار شده ورود دولت انگلیس به موضوع تغییر ساختار و حتی تغییر ترکیب تحریریه را بپذیرد.
پلیس «متروپولیتن» نیز اعلام کرد، موضوع تاثیر این مصاحبه بر مرگ «دیانا» از طریق جعل سند و دامن زدن به پارانویای وی را مورد بررسی قرار میدهد.
البته این نخستین بار نیست که بی بی سی با چنین وضعیت بحرانی مواجه میشود.
این شبکه تلویزیونی در سال ۱۹۸۲ از سوی «مارگارت تاچر»، نخست وزیر وقت به نداشتن حس میهن پرستی با وجود تامین مالی از طریق وجوه عمومی متهم شده بود.
در عین حال بی بی سی در سالهای اخیر با ظهور رقبای توانمند و موفق از «نتفلیکس» گرفته تا «اپل تی وی پلاس» که توانسته اند اقشار مختلف انگلیسی را به سمت خود جلب کنند، با کاهش مخاطب مواجه شده است.
این امر به موازات همه گیر شدن استفاده از رسانههای اجتماعی تا جایی پیش رفته که برخی از سیاستمداران انگلیسی بر این باورند که دیگر نیازی به ادامه فعالیت بی بی سی نیست.
بسیاری از کارکنان بی بی سی از شرایط جاری در این شبکه تلویزیونی به شدت ناراضی هستند و میگویند که وضعیت کارکنان و خبرنگاران این شبکه به شدت بد شده و تصمیم گیرندگان افراد پشت میزی هستند که هرگز کار واقعی نکرده و تجربهای در این زمینه ندارند.
بی بی سی در سال ۱۹۲۲ تاسیس شد و قوانین حاکم بر عملکرد آن در منشور سلطنتی تعیین شده است.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *