صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

«سگک» در تماشاخانه ایرانشهر/«جنگ و صلح» با حضور هنرمندان روی صحنه رفت

۰۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۷:۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۷۷۹۹
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ با دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند.

- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ بار دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند، اما باز هم با آغاز شیوع موج چهارم کرونا باز هم عرصه نمایش به تعطیلی کشیده شد، و حالا بار دیگر سالن‌های تئاتر با دسترو ستاد ملی مبارزه با کرونا بازگشایی شدند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:

آیین افتتاحیه نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» در تماشاخانه سرو برگزار شد

دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر در آیین افتتاحیه نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» با اشاره به مضمون این اثر نمایشی یادآور شد که خرمشهر، فقط شهر خرمشهری‌ها نیست بلکه شهر همه مردم ایران است.

آیین افتتاحیه نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری، همزمان با سالروز آزادسازی خرمشهر با حضور سعید جهان‌آرا برادر شهید محمد جهان آرا، سیدصالح موسوی عضو نیرو‌های مردمی عملیات آزادسازی خرمشهر، حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره تئاتر فجر، حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس، توحید معصومی مشاور مدیرعامل انجمن تئاتر دفاع مقدس، محسن سلیمانی فارسانی و هنرمندانی، چون ناصر آویژه، رضا بصیرت، سهیلا جوادی، سبا سلیمانی و الهه زحمتی شامگاه روز دوشنبه ۳ خرداد ماه ۱۴۰۰ در تماشاخانه سرو برگزار شد.

حسین مسافرآستانه دبیر جشنواره تئاتر فجر پس از تماشای اثر گفت: خیلی خوشحالم که نمایشی این‌چنینی را روی صحنه می‌بینم و‌ای کاش، تمامی سال چنین اجرا‌هایی می‌دیدیم، زیرا خرمشهر، فقط شهر خرمشهری‌ها نیست و شهر همه مردم ایران است.

در ادامه سعید جهان آرا برادر شهید محمد جهان آرا که از مهمانان مدعو شب افتتاحیه این اجرا بود، در سخنانی اظهار کرد: بسیار بسیار کار جذاب و شریفی بود. اثری بود که واقعا خاطرات آن ایام را برای ما که کمتر تصویری از آن در ذهنمان است، یادآوری کرد. به نظرم، اینگونه آثار برای معرفی مقاومت مردم خرمشهر در ۸ سال دفاع مقدس، به ویژه برای نسل جدید، بسیار مهم و با اهمیت است. همچنین جای خالی آثاری در حوزه پرتره نگاری بسیار حس می‌شود و امیدوارم، اینگونه کار‌ها بتوانند جایگاه خودشان را در عرصه دفاع مقدس پیدا کنند و بتوان فرهنگ مقاومت را با این اجرا‌ها معرفی کرد.

سپس حمید نیلی مدیرعامل انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس به پاس سالروز آزادسازی خرمشهر با اهدای هدایایی به سعید جهان آرا برادر شهید محمد جهان آرا و سیدصالح موسوی عضو نیرو‌های مردمی عملیات آزادسازی خرمشهر از دلاوری‌های این ۲ خانواده در ۸ سال دفاع مقدس تقدیر به عمل آورد.

وی در پایان صحبت هایش عنوان کرد: این اثر را من قبلا دیده بودم و این نمایش به نسبت دیگر آثار راجع به خرمشهر و دفاع مقدس، اثر متفاوتی بود. جنبه تاریخی داشت و فضای یک خانواده خرمشهری را با تمام سختی‌ها و عذاب‌های دوران جنگ به خوبی به تصویر می‌کشید از این رو، اثر خوب و موفقی به شمار می‌رود.

نمایش «آمده بودیم اینجا بمیریم» به نویسندگی و کارگردانی مریم منصوری و با بازی دریا یاسری، ندا گلرنگی، محسن پوشایی، نازنین نادرپور، پرهام روئین و پری ناز لطف الهی از ۳ تا ۲۷ خرداد ساعت ۱۹:۳۰ در تماشاخانه سرو به صحنه می‌رود.

دیگر عوامل این اثر عبارتند از طراح صحنه: سینا ییلاق بیگی، طراح نور: علیرضا میرانجمی، طراح گریم: پریسا کیومرثی، طراح لباس: مریم منصوری، طراح پوستر: میثم خاوری، روابط عمومی: ناصر ارباب، دستیار کارگردان: روهان نیکخواه و محمدرضا عباسی، عکاس: مهدی آشنا و گلدیس نمازیان.

نمایش سگک به کارگردانی رضا بهرامی که این روز‌ها در تماشاخانه ایرانشهر به روی صحنه رفته است روایت گر داستان زندگی شهید شاهرخ ضرغام معروف به «حرّ انقلاب» از لات‌های قبل از انقلاب است که به خاطر عشق و علاقه به امام خمینی (ره) به جبهه میرود و در نهایت به درجه رفیع شهادت نائل می‌آید.

در این نمایش تینو صالحی ایفا گر نقش شاهرخ ضرغام است که با مهارت گریم ماریا حاجی‌ها شباهت بسیار نزدیکی را برای این بازیگر طراحی کرده است.

«سگک» در تماشاخانه ایرانشهر 

ماجرای شهادت «شاهرخ ضرغام» این روز‌ها در یک نمایش با نام «سگک» در تماشاخانه ایرانشهر در حال اجراست.

نمایش سگک به کارگردانی رضا بهرامی و با بازی تینو صالحی، مرجان قمری، محمدرضا ایمانیان، سهیل ملکی، حسن تدینی، فهیمه معین، لبخند بدیعی، عرفان پورمحمدی و آبتین حاتمی شامگاه سه‌شنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه ساعت ۲۰ در سالن استاد سمندریان اجرای خود را آغاز کرد.

نمایش «سگک» داستان شهید شاهرخ ضرغام از لات‌های پیش از دوران انقلاب در محله نبرد خیابان پیروزی است که با شروع جنگ تحمیلی به جبهه و منطقه جنوب می‌رود و گروه پیشرو را به‌منظور مبارزه با رژیم بعث عراق تشکیل می‌دهد، اما درنهایت پس از سه ماه به شهادت می‌رسد.

«جنگ و صلح» با حضور هنرمندان روی صحنه رفت

تئاترموزیکال «جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی با حضور پرتعداد مخاطبان و تعدادی از هنرمندان شناخته شده تئاتر کشورمان از جمله بهزاد فراهانی، اسماعیل خلج و رویا بختیاری اجرا‌های عمومی خود را با برگزاری یک مراسم افتتاحیه در تالار چهارسو تئاتر شهر از سر گرفت.

اسماعیل خلج نویسنده، کارگردان و بازیگر پیشکسوت تئاتر کشورمان پیش از آغاز اجرای نمایش خطاب به تماشاگران حاضر در تالار چهارسو گفت: بسیار خوشحالم که دوباره تماشاگران تئاتر را در تالار‌های مختلف مجموعه تئاتر شهر می‌بینم. من به عنوان یک هنرمند همه شما عزیزان را دوست خوبم می‌دانم، چون همه ما دوست تئاتر هستیم.

وی افزود: متاسفانه کرونا بیشتر از هر صنفی به ما لطمه زد. لطمه‌ای که موجب تعطیلی کامل تئاتر شد و شرایط خوبی را برای ما فراهم نکرد. اما به هر حال امروز بسیار خوشحالم با تمهیداتی که اندیشیده شده شاهد به صحنه رفتن یک تئاتر موزیکال هستیم. تئاتری که امیدوارم شما تماشاگران فهیم تئاتر از تماشای آن لذت ببرید. ما امروز با اجرای این اثر نمایشی دوباره به تئاتر برگشتیم و امیدوارم دیگر کرونا کاری به کار ما نداشته باشد.

معرفی مهم‌ترین اسپانسر تئاتری‌ها در تئاتر شهر

رییس هیات مدیره انجمن بازیگران خانه تئاتر در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره دغدغه‌ها و مشکلات ناشی از کرونا که همه مردم دنیا را درگیر خود نموده، اظهار کرد: آنچه امروز مهم است اینکه با وجود تمام این مشکلات بار دیگر دور هم جمع شدیم تا با رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی بازهم از تماشای تئاتر لذت ببریم. تئاتری که از امروز با همراهی میثم یوسفی و همراهانش در تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» اجرا‌های عمومی خود را آغاز کرده و ما هم تلاش می‌کنیم به بهترین شکل ممکن تماشای یک اثر نمایشی را تجربه کنیم.

فراهانی گفت: آرزوی قلبی من این است که به واسطه حضور گرم شما تماشاگران شریف تئاتر، تماشاخانه‌های ما بار دیگر برکت گذشته را به دست بیاورند. من بر این باورم شما تماشاگران فهیم تئاتر مهم‌ترین اسپانسر اهالی تئاتر هستید چرا که تئاتر در گروی چشم زیبای شما و قلب‌های مهربان شماست که به تئاتر ایران برکت داده اید. پس با همین حس و حال خوب که شما به تئاتر ایران انتقال داده اید از تماشاگران عزیز تئاتر می‌خواهم در این روز‌های سخت که هنرمندان تئاتر در سخت‌ترین شرایط ممکن چنین آثار نمایشی را روی صحنه آورده اند، حمایت‌های لازم را دریغ نکرده و به آن‌ها انگیزه تزریق کنید.

پس از صحبت‌های فراهانی اسامی تعدادی از هنرمندان درگذشته تئاتر ایران طی ماه‌های گذشته از جمله بیژن افشار، سیامک افسایی، علیرضا موسوی، اشکان منصوری، محسن قاضی مرادی، افشین سلیمانپور، محمود فتح نیا، محمدرضا الوند، پرویز پور حسینی، محمد اسدی، ابراهیم اثباتی، کریم اکبری مبارکه، حمید حبیبی فر، ناصر ایزد فر، امیر علی سردار افخمی، رضا لنکرانی، چنگیز جلیلوند، اکبر عالمی، میلاد حاجی زاده، مسعود سمیعی، سیروس گرجستانی، محمد علی کشاورز، صدیقه کیانفر، جمشید مددی، گلزار محمدی، امیر کاووس بالازاده، ابراهیم آبادی، قاسم غریفی، حمید صفایی، میثم مطهری، عباس جوانمرد و تعدادی دیگر در تالار چهارسو قرائت و از تماشاگران خواسته شد تا به پاس تلاش هر یک از این هنرمندان فقید و ارزنده تئاتر، آن‌ها را تشویق کنند.

تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» به نویسندگی، طراحی و کارگردانی میثم یوسفی، ساعت ۱۹:۳۰، مدت زمان ۴۰ دقیقه و قیمت بلیت ۴۰ هزار تومان روی صحنه می‌رود.

شاهین اعلایی نژاد، محمد صمدی، مصطفی ایزدی، پریسا فلاح زاده، مرتضی حقی، هومن قاسم خانی، هانیه مهر افزون، زهرا دوستی گروه بازیگران و بازی دهندگان نمایش را تشکیل می‌دهند، این در حالی است که فرید نوایی آهنگساز، علی پاکدست، مریم اقبالی طراح و سازندگان ماسک و تن‌پوش، مرضیه سرمشقی و رفعت هاشمی سی سخت طراحان پوستر و بروشور، رضا خضرایی شاد طراح نور، نیلوفر عبدالعلیان طراح و سازنده عروسک‌های بخش سایه، محمد شباهنگ شاعر، یاسر بیات نوازنده تمبک و کمانچه، عرفان خزایی نوازنده تار، مرتضی برزگرزادگان برنامه ریز و دستیار کارگردان، علی رضایی دستیار کارگردان، احمد احمدی و زهرا دوستی مدیران صحنه، مهدی صالحی عکاس، حسام کلانتری ساخت تیزر، آرش بختیاری زاده وگروه نمایش صفیر روابط عمومی دیگر اعضای گروه اجرایی نمایش هستند.

در خلاصه داستان تئاتر موزیکال «جنگ و صلح» آمده است: «در مجلس بزمی دو خانواده ساز‌های سنتی (ایرانی) و کلاسیک (فرنگی) در حال اجرای موسیقی هستند که دو ساز جوان کمانچه از خانواده ساز‌های ایرانی و چنگ از خانواده ساز‌های کلاسیک رخ در رخ یکدیگر قرار گرفته و یک دل نه صد دل عاشق و واله و شیفته یکدیگر می‌شوند، اما با توجه به اختلافات بین فرهنگی و خانوادگی شان با ممنوعیت خانواده هایشان مواجه می‌شوند.»



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *