صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

ثبت دماوند نیازمند کنترل توسعه معادن است/ وجود 13 اثر ایران در در لیست یونسکو برای ثبت میراث طبیعی

۱۱ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۵:۳۱:۱۸
کد خبر: ۷۲۷۴۷
خبرگزاری میزان- مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور با اشاره به این که کوه دماوند در صدر لیست سیزده‌گانه ایران در یونسکو برای ثبت میراث طبیعی قرار دارد، تاکید کرد: نمی‌توان مدام در دماوند به توسعه معادن پرداخت و همزمان تاکید بر ثبت جهانی این اثر طبیعی داشت.
فرهاد نظری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی میزان، با اشاره به این که دماوند در فهرست موقت جمهوری اسلامی ایران برای ثبت جهانی قرار دارد، گفت: در این فهرست 13 اثر طبیعی در فهرست انتظار ایران در یونسکو برای ثبت است که دماوند به عنوان اولین اثر در این لیست قرار دارد.

نظری با اشاره به این که ارزشمند بودن یک اثر شرط لازم و نه شرط کافی برای ثبت آن است، عنوان کرد: وضعیت نگهداری و مدیریت یک اثر در سطح بین‌المللی شرط کافی برای ثبت آن است. بدون شک دماوند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور با تاکید بر این که نمی‌توان مدام در دماوند به توسعه معادن پرداخت و به دلیل مهم بودن و ارزشمند بودن آن تاکید بر ثبت جهانی این اثر طبیعی داشت، اذعان کرد: اگر یک اثر ثبت جهانی می‌شود یعنی میراث بشر است لذا باید در استانداردی بین‌المللی از آن مراقبت کرد.

وی تاکید کرد: استفاده بیش از حد از ظرفیت قابل تحمل محیط و بهره‌برداری پوکه معدنی در اطراف کوه دماوند، از مهمترین عواملی است که منجر به تخریب این اثر طبیعی ملی شده است.

نظری با اشاره به این که اثر طبیعی ملی قله دماوند با مساحتی بالغ بر ۲۹۵۰ هکتار در سال ۱۳۸۱ طی مصوبه شماره ۲۲۱ مورخ ۲۱ خرداد شورایعالی محیط زیست به مجموعه مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته‌است، عنوان کرد: همچنین در 30 تیرماه سال ۱۳۸۷ به عنوان نخستین اثر طبیعی ایران در قالب میراث طبیعی ایران در فهرست آثار ملّی ثبت شد.

مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان میراث فرهنگی کشور در پایان با تاکید ب راین که دماوند در اساطیر و ادبیات ایران جایگاه خاصی دارد، گفت: از گونه‌های مهم گیاهی این اثر طبیعی می‌توان از بومادران، پیر گیاه دماوندی، اسپرس کوهی و گون نام برد.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *