آغاز واکسیناسیون عمومی در تابستان
- بنابر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سعید نمکی، در بیست و هفتمین آیین پویش ره سلامت که با افتتاح همزمان پروژههای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی دزفول همراه بود، اظهار کرد: بسیار خرسندم که امروز زیارت خاک مطهر خوزستان نصیبم شد.
وی افزود: جای خرسندی است که امروز خاک مقدس خوزستان را که به خونهای پاک و منزهی آغشته شده، را دوباره میبویم و سجده میکنم. دزفول پایگاه مقاومت و ایستادگی بود. مردمان بزرگوار دزفول، لحظهای شهر را ترک نکردند و مانند کوه ایستادند و دشمن را عصبانی و مایوس کردند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: بزرگترین حقارت برای دشمن این است که هر چه فشار را بیشتر میکند، میبیند طرفی که فشار را تحمل میکند، مقاوم تر، شادتر و محکمتر میشود. مردم دزفول با مقاومت شان ثابت کردند که عشاق بی بدیل پروردگار هستند و این در سابقه این سرزمین ماندگار شد و برای ایجاد یاس و ناامیدی در دل دشمن، الگو و مدل شد و این شیوهای بود که بعد از سالهای جنگ تحمیلی هم تجربه کردیم.
وزیر بهداشت گفت: در اوج تحریمهای ظالمانه، موج بیماری کرونا به ایران رسید و باز هم بسیجیها در طرح سردار رشید اسلام حاج قاسم سلیمانی، کمکهای زیادی کردند و دستاوردهای بزرگی برای ایران کسب شد. تجربه ما در مدیریت بیماری در این اقلیم گسترده و پراکنده، گرانسنگ است. خداوند به ما آموخت که از آموزههای دفاع مقدس بهره بگیریم و در کنار یکدیگر با شیوهای جهادی و بسیجی و با همدلی و وفاق کار را دنبال کنیم.
نمکی خاطرنشان کرد: دفاع مقدس و دفاع از سلامت مردم ایران، تفاوتهایی داشت. گرچه در دوران دفاع مقدس سربازان و سرداران زیادی را از دست دادیم، اما در دفاع از سلامت مردم ایران، سردار بیشتر از سرباز از دست دادیم، در حالیکه در دفاع مقدس، سرباز و بسیجی بیشتر از سرداران رشید را از دست دادیم. یکی از دردناکترین لحظاتی که در این ایام سپری میکردم، زمانی بود که سردارانی در دفاع از سلامت را از دست دادیم که هیچ کس هیچ وقت جای آنها را پر نخواهد کرد.
وی یادآور شد: مقاومت مردم خوزستان و دفاع مقدس برای ایران تبدیل به یک فرهنگ شد که آن فرهنگ چاشنی توفیق ما در مبارزه با کرونا شد. همدلی، وفاق، حضور و مشارکت نیروهای نظامی، جهادی، طلبه ها، سازمانهای مردم نهاد و روحانیت، کارهای کمی نبود. در اوج کرونا و در اوج تحریم، هم مبارزه کردیم و هم ساختیم. سردار سلیمانی میگفت، "ما ملت امام حسینیم" یعنی هم میجنگیم و هم تاریخ میسازیم.
وزیر بهداشت گفت: امسال و سال گذشته پربارترین دوران ساخت و ساز زیرساختهای نظام سلامت بود. در ایام کرونا، حدود ۳ هزار تخت آی سی یو اضافه کردیم، در حالیکه در طول تاریخ کشور حدود ۷ هزار و ۵۰۰ تخت آی سی یو ایجاد شده بود، اما در طول یکسال، سه هزار تخت اضافه کردیم. ۴۶۰ اکسیژن ساز به بیمارستانهای کشور رساندیم. در پیک چهارم بیماری، ۶۶ دستگاه اکسیژن ساز به بیمارستانهای کشور ارسال کردیم تا نفسی تنگ نشود. این افتخار بود که حتی یک بیمار در پیک چهارم با ویروس انگلیسی، بیرون از بیمارستانها سرگردان نشد.
نمکی خاطرنشان کرد: امسال و سال گذشته هر ماه حدود هزار و ۳۰۰ تخت بیمارستانی راه اندازی کردیم. ۱۳ هزار تخت در طول یکسال به ظرفیت بیمارستانها اضافه میشود. هزار و ۴۰۰ پروژه بهداشتی اعم از خانه بهداشت، مرکز بهداشتی و درمانی افتتاح میشود که در تاریخ کشور نظیر ندارد و چنین رکوردی وجود ندارد. بیشترین تختی که در یک سال راه اندازی میشد، حدود ۴ هزار تخت بوده و اینها در حالی بود که ما در سال گرفتاری در باتلاق کرونا، این اقدامات را انجام دادیم.
وزیر بهداشت گفت: همانگونه که مقام معظم رهبری و رییس جمهور فرمودند، در میدان و دیپلماسی اگر پا به پای همدیگر نرویم، زبان چانه زنی در عرصه دیپلماسی نخواهیم داشت. نمیتوان با دنیای قلدر با زبان نرم حرف زد، اول باید مشت پر داشته باشی، بعد با زبان نرم حرف بزنی، با مشت خالی جز زبان خشونت، نمیشنوی.
نمکی ادامه داد: در سازمان برنامه و بودجه، یک ردیف برای تقویت بنیه دفاعی و موشک قرار دادیم و به عزیزان گفتم هر چه نقطه زن داشته باشید، منابع آن را تامین میکنیم. گفتم هنوز داغ شیون مردمان خوزستان، دزفول و ایلام و سایر مناطق در دوران جنگ، در گوشم میپیچد و همه تلاشم را خواهم کرد تا این کار را پیش ببریم.
وی بیان کرد: خدا را شکر میکنیم که امروز هزاران پایگاه شلیک موشک داریم، البته با هیچ کشوری در دنیا، دعوا نداریم. قرار نیست به جایی تجاوز کنیم، چون مرام ما، تجاوزگری نیست، اما امروز هم نمینشینیم تا برای ما موشک پرتاب کنند و بی جواب بگذاریم. امروز با همت رزمندگان بسیجی مانده از دفاع مقدس و آنهایی که بعدا پیوستند، دیگر کسی نمیتواند دزفول و گوشهای از سرزمین ما را دچار آشوب کند.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: تردید ندارم که به زودی بر بیماری کووید ۱۹ فائق خواهیم آمد و به آبروی همه مقربین و شهدا، واکسن ایرانی را با صدای بلند و با عزت و سربلندی به دنیا معرفی خواهیم کرد. در خرداد، اولین تزریقهای واکسن ایرانی را در کنار واکسنهای وارداتی خواهیم داشت.
نمکی در پایان تاکید کرد: برنامه ما این است که تا پایان خرداد، گروههای آسیب پذیر شامل افراد بالای ۶۰ سال و بیماران صعب العلاج و خاص را واکسینه کنیم، در تابستان واکسیناسیون عمومی را در فازهای بعدی شروع کنیم و برآورد ما این است که زودتر از آنچه که در سند ملی واکسیناسیون کووید ۱۹ اشاره کردیم، بتوانیم واکسیناسیون را به پایان برسانیم.