صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

شکرریز: رای کمیته انضباطی برای بازی پیکان و سایپا شجاعانه بود

۰۴ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۱۳:۵۲
کد خبر: ۷۲۷۳۴۳
دسته بندی‌: ورزشی ، فوتبال
کارشناس حقوقی فوتبال گفت: مطابق با بند یک ماده ۲۲ آیین‌نامه انضباطی قانون فیفا، آخرین تعویض پیکان، بازیکن فاقد صلاحیت و نتیجه باید تغییر می‌کرد که این اتفاق انجام شد.

آرش شکرریز در گفت‌وگو با میزان، در خصوص آرای انضباطی بازی پیکان و سایپا و تغییر نتیجه این دیدار، اظهار داشت: رای صادره، شجاعت کمیته انضباطی را نشان داد و با وجود اینکه بعضی از جوانب مختلف به فدراسیون فوتبال فشار وارد می‌کردند، اما قانون به نفع مصلحت صادرنکردند. طبق بند ب ماده ۵ و ماده ۱۱۳ آیین‌نامه انضباطی ایران، وقتی قانون در مواری سکوت کرده است باید به قوانین فرادستی استناد شود.

وی افزود: در مفاهیم حقوقی کلمات معنی حصری پیدا می‌کنند. وقتی به بازیکنی غیر مجاز می‌گوییم معنایش این است که این بازیکن یا محروم انضباطی بوده، یا چهار کارته بوده است و بازیکن فاقد صلاحیت بیش از تعویض‌های قانونی وارد میدان شده است. در ماده ۳۶ آیین‌نامه انضباطی سابق فدراسیون فوتبال به این مسئله اشاره شده بود، اما با به‌روز شدن آیین‌نامه ما این مسئله در آن ذکر نشده است.

شکرریز تصریح کرد: در قوانین بازی آمده است تیم می‌تواند حداکثر ۱۱ بازیکن و حداقل هفت بازیکن در میدان داشته باشد. اکنون به خاطر شرایط کرونایی هم پنج تعویض در نظر گرفته شده و تعویض ششم باید بعد از وقت رسمی مسابقه و در ۱۲۰ دقیقه انجام شود. اینکه بگوییم آیین‌نامه انضباطی ما در این مورد سکوت کرده درست نیست، زیرا طبق بنده دو ماده ۵ و ۱۱۹ آیین‌نامه انضباطی ایران  باید در این موارد به آیین‌نامه انضباطی فیفا مراجعه شود.

کارشناس حقوقی فوتبال درباره تفاوت بازیکن غیرمجاز و فاقد صلاحیت گفت: در این مسابقه تیم پیکان مجاز به انجام ۵ تعویض بود و یک بازیکن بیش از حد مجاز وارد زمین شده است. مطابق با بند یک ماده ۲۲ آیین‌نامه انضباطی قانون فیفا، آخرین تعویض پیکان، بازیکن فاقد صلاحیت و نتیجه باید تغییر می‌کرد. ضمن اینکه تا حداکثر ۵ هزار فرانک سوییس هم جریمه شود. حالا به خاطر احترام به وجه رایج کشورها، نهایتاً مبلغ جریمه به ریال تبدیل شود. مبلغ جریمه بر حسب تخلف و صلاحدید مقام قضایی تعیین می‌شود.

وی درباره جرایم مشابه تصریح کرد: نمونه حکم تغییر نتیجه برای تیم المیپک ایران بود که با وجود پیروزی ایران، نتیجه تغییر کرد. در آن بازی کمال کامیابی‌نیا به مسئولان گفته بوده که به خاطر اخطارهایش نمی‌تواند به میدان برود؛ اما بنابر هر دلیلی مسئولان وقت به این موضوع بی‌توجهی کردند و موجب شکست تیم شدند. در واقع اصل مسئولیت تعویض‌ها برعهده سرپرست تیم‌ها است.

شکرریز درباره تهمت تبانی در خصوص این بازی عنوان کرد: الفاظ داری معانی هستند. تیمی که دنبال حقش است و نمی‌خواهد در منطقه سقوط قرار بگیرد. اما بعضی با اظهارنظرهایشان و بیان تهمت تبانی، موجب تشویش اذهان عمومی می‌شوند. کدام تیمی برای سقوط از لیگ‌برتر تبانی می‌کند و خودش را در منطقه خطر قرار می‌دهد؟



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *