ترفندهایی برای تیز کردن چاقو
- بیتوته نوشت: چاقوهای خود را مرتباً تیز کنید. حتی بهترین چاقوها نیز با استفاده منظم به مرور زمان کند میشوند.
چاقوی تیز چاقوی ایمن است. تیز نگه داشتن چاقوها بسیار مهم است تا آنها مواد غذایی را با آسیب کمتری قطع کنند.
استفاده از چاقوی تیز طعم غذای شما را بهتر میکند. تکههای نازک یا قطعات ریز غذا را به صورت یک شکل و اندازه برش بدهید. این کار را میتوانید به وسیله تخته و چاقوی تیز انجام بدهید. برشهای یکنواخت و یک اندازه خرد شده باعث یکنواخت پخته شدن مواد غذایی و در نتیجه یک غذای خوشمزه تهیه میشود.
تفاوت بین تیز کردن و صاف کردن چاقو
احتمالاً دیده اید که کسی از چاقو تیزکنهای میلهای استیل برای «تیز کردن» چاقو استفاده میکند. اما این میلههای فولادی چاقوی شما را تیز نمیکنند - فقط لبه برش تیغه را صاف میکند تا برشهای نرم و راحت تری ایجاد شود. از طرف دیگر، تیز کردن چاقو، واقعاً خوب، آن را تیز میکند؛ بنابراین بله، شما باید هر دو را انجام دهید. چاقوی خود را هفتگی روی این میلهها بکشید - در صورت تمایل هر بار که از چاقو استفاده میکنید - و چاقو خود را هر چند ماه یکبار یا حداقل هر سال تیز کنید (بسته به اینکه چند بار از آن استفاده میکنید)
روشهای تیز کردن چاقو:
۱. نحوه تیز کردن با سنگ آسیاب (سنگ چاقو تیز کن)
روش مورد علاقه ما برای تیز کردن تیغه استفاده از سنگ آسیاب است - یک بلوک مستطیل شکل که تقریباً مانند کاغذ سنباده کار میکند، به شما کمک میکند تا لبه برش تیغه را همزمان با کشیدن چاقو از روی آن صاف و صاف کنید. بیشتر سنگهای آسیابی (سنگهای چاقو تیز کن) طوری ساخته شده اند که قبل از هر بار استفاده در آب خیسانده میشوند، بنابراین برای اطمینان از دستورالعملهای سازنده استفاده کنید. (واقعیت جالب: در واقع از سنگهای حجیم به این دلیل استفاده نمیشود که بیشتر از آنها به صورت مرطوب استفاده میشود).
اگر سنگ آسیاب شما نیاز به خیساندن دارد، آن را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در آب غوطه ور کنید تا کاملاً اشباع شود و هیچ حبابی از آن خارج نشود. برای استفاده از آن، چاقو را با زاویهی ۱۵ تا ۲۰ درجه در برابر سنگ آسیاب نگه دارید (زاویهی چاقوها با توجه به لبههای آن متفاوت است) و هر طرف چاقو را به آرامی چند بار به سمت آن بکشید. (مانند مسیر برف پاک کن) اکثر سنگهای چاقو تیز کن هم دارای یک "طرف دانههای درشت" و "یک طرف دانههای ریز" هستند - اگر چاقوی شما کند است با دانههای درشت شروع کنید، سپس این کار را در قسمت دانههای ریز تکرار کنید.
اگر قبلاً چاقوی خود را سالانه تیز کرده و مرتباً آنرا استفاده میکنید، میتوانید مستقیماً به سمت ریز خرد شوید. اگر به نظر میرسد سنگ چاقو تیز کن شما هنگام استفاده از آن، خشک میشود، فقط مقداری آب بیشتر روی آن بمالید و ادامه دهید.
۲. نحوه تیز کردن چاقو با چاقو تیز کن
این ابزار یک راه حل سریع برای تیز کردن یک چاقوی کند است - فقط تیغه چاقو را به سمت درشت فشار دهید، چند بار به سمت خود بکشید و سپس به سمت ریز بروید. یادگیری نحوه استفاده از چاقو تیز کن ممکن است مفید واقع شود، اما بهترین راه حل ممکن نیست.
نگرانی واقعی این است که این ابزارهای تیزکردن ممکن است برای چاقوی شما عالی نباشد - بنابراین این روش را برای تیز کردن چاقوهای کم قیمت در نظر بگیرید. در هنگام تیز کردن چاقوی سرآشپز ژاپنی فانتزی خود به استفاده از سنگ چاقو تیز کن پایبند باشید.
۳. نحوه نگهداری لبه چاقو با میلههای فولادی (استیل) تیز کن
اکنون که چاقو خود را تیز کرده اید، به صورت هفتگی از فولاد تیز کن استفاده کنید تا لبه چاقو کاملاً صاف باشد (نگران آسیب دیدن تیغه خود با تیز کردن مکرر نباشید - این کار مانند تیز کردن باعث از بین رفتن چاقو نمیشود).
به جای اینکه میلههای فولادی را در هوا نگه دارید و چاقو را بر روی آن بکشید، آن را به صورت عمودی روی صفحهای نگه دارید، در حالی که نوک آن بر روی یک سطح کار قرار گرفته و دستهی آن، در یک دست محکم گرفته شده است. پایین تیغه چاقو (ضخیمترین قسمت) را بر روی فولاد لبه دار فشار دهید و در زاویه ۱۵-۲۰ درجه کار کنید، چاقو را به سمت پایین و به سمت خود بکشید. تا به نوک تیغه برسید. با نگه داشتن چاقو در همان دست، حرکت را در سمت دیگر چاقو تکرار کنید و زاویه تیغه را در برابر میلهی فولادی برگردانید.
چاقوها را درست نگه داری کنید
پس از این که چاقوهای خود را تیز و صاف کردید، حتماً آنها را نگهداری کنید تا بهتر بمانند. ما ایدههای زیادی برای نگهداری داریم، از بلوکهای چاقو گرفته تا نوارهای دیواری و پایههای کشو، تا اطمینان حاصل کنیم که تلاش برای تیز کردن بی فایده نیست.