تلسکوپ چینی ۲۰۰ «تپ اختر» شناسایی کرد
ستارههای نوترونی یا تپ اخترها در حقیقت بقایای هسته ستاره منفجر شدهای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند. ستاره شناسان چینی با استفاده از رادیو تلسکوپ ۵۰۰ متری دیافراگم موفق به شناسایی برخی از آنها شده اند.
_ فارس به نقل از سی جی تی ان نوشت: تپ اخترها ستارههای نوترونی چرخانی هستند که با سرعت بسیار زیادی دوران میکنند و پالسهای مداومی از انرژی تابشی به همراه خطوط میدان مغناطیسی قوی را از خود منتشر میکنند. برخی از تپاخترها نیز پرتوهای ایکس تابش میکنند. ستارههای نوترونی در حقیقت بقایای هستهٔ ستارهٔ منفجر شدهای هستند که حجم کوچک و چگالی بسیار بالایی دارند. برای نمونه تپاختری به قطر ۲۰ کیلومتر ۱٫۵ برابر جرم خورشید را در خود جای دادهاست. تپاخترها هنگام تولد دمایی در حدود چند میلیون درجه سلسیوس دارند و بلافاصله شروع به سرد شدن میکنند. نحوه و سرعت سرد شدن نیز به مواد تشکیل دهنده و چگالی آنها بستگی دارد.
تپ اخترها میدانهای مغناطیسی قدرتمندی دارند و مطالعه بر روی آنها دانش بشر در حوزه فیزیک را ارتقا میدهد. اولین تپ اختر در سال ۱۹۶۸ کشف شد و از آن زمان ۳۰۰۰ تپ اختر شناسایی شده اند که ۲۰۱ مورد از آنها توسط چینیها کشف شده است.
برنامه ریزی چین برای شناسایی تپ اخترها در سال ۲۰۲۰ آغاز شد و تا ماه مارس سال جاری میلادی ۵ درصد از بخش برنامه ریزی شده از آسمان مورد بررسی قرار گرفت و ۲۰۱ تپ اختر شناسایی شد. انتظار میرود این بررسی در ماههای آینده نیز ادامه یابد.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *