صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

گشت‌های شبانه پلیس برای پیشگیری از وقوع جرم است

۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۴:۵۲
کد خبر: ۷۲۶۵۶۴
جانشین پلیس پیشگیری پایتخت گفت: حضور فیزیکی پلیس برای این است که از اتفاق افتادن جرم جلوگیری شود و در صورت وقوع جرم پیگیری‌های لازم برای یافتن سرنخ را انجام بدهند. سرکشی‌های شبانه پلیس پیشگیری و حضور فیزیکی نیروی پلیس کل محیط شهری را در بر می‌گیرد.
سرهنگ‌ناصری نژاد جانشین پلیس پیشگیری پایتخت درباره اقدامات پلیس پیشگیری در هنگام وقوع حوادثی نظیر قتل در فضا‌های عمومی به میزان گفت: اولین اقدامی که پلیس پیشگیری در موقع بروز چنین اتفاقاتی باید انجام دهد حفظ صحنه جرم است. یعنی آن واحد گشتی که خود را به محل وقوع قتل می‌رساند اولین اقدامی که باید انجام دهد حفظ صحنه است. درواقع صحنه قتل باید به همان شکلی که بوده حفظ شود. یکی از ابزار‌ها برای حفظ صحنه هم این است که مساله نوارکشی در محیط پیرامونی صحنه قتل باید انجام بگیرد. نیرو‌های پلیس پیشگیری کار نوارکشی در اطراف صحنه قتل را انجام می‌دهند و از ورود افرادی که ارتباطی با پرونده قتل ندارند به صحنه ممانعت می‌شود. کلیت کار به این نحو است.

وی در پاسخ به اینکه تجربه پلیس پیشگیری چه کمکی به مهار این نوع بحران‌ها می‌کند اظهار داشت: به طور کلی مداخله افراد غیرمرتبط به هر صحنه یا واقعه‌ای اعم از اینکه آتش سوزی، انفجار، قتل یا هر نوع بحران دیگری دست و پا گیر خواهد بود. هر حادثه‌ای که اتفاق افتاده باشد اگر با مداخله افراد بی ارتباط با آن حادثه همراه شود منجر به این می‌شود تا عواملی که در آن پرونده دخیل هستند نتوانند اقدام هایشان را به موقع و به درستی انجام بدهند. مثلا تمرکز نیروی پلیس در صحنه وقوع قتل این است که سرنخی را در رابطه با آن جرم پیدا بکند، اما در آن موقعی که دنبال یافتن سرنخ است به ناگاه با هجمه جمعیت مواجه می‌شود. خود این مساله باعث می‌شود تا پلیس نتواند به درستی اقدام‌ها و وظایفش را به انجام برساند.
 
ناصری نژاد ادامه داد: این مساله هر نوع حادثه‌ای اعم از انفجار، آتش سوزی یا قتل را شامل می‌شود. درواقع عدم حضور افراد نامربوط در صحنه حادثه می‌تواند به کشف معمای آن واقعه کمک کند. برای مثال در حادثه آتش سوزی اگر افراد نامربوط در صحنه حاضر بشوند طبیعی است که با حضورشان در کار آتش نشان برای اطفای حریق مداخله کرده اند. در چنین حادثه‌ای البته فقط یک بخش از کار به اطفا حریق بر می‌گردد. بعد از انجام اطفا حریق تازه کار پلیس شروع می‌شود و به موضوع حادثه ورود می‌کند.
 
جانشین پلیس پیشگیری پایتخت افزود: در اینجا اولین کاری که پلیس باید انجام بدهد این است که به حفظ صحنه بپردازد. برای مثال پلیس دنبال کشف معمای یک آتش سوزی عمدی است. در اینجا نیروی پلیس باید ادله‌ای را بیابد مبنی بر اینکه این آتش سوزی یک حادثه صرف بوده یا اینکه عامدانه رخ داده است؛ بنابراین حضور افراد نامرتبط می‌تواند در این کار اختلال به وجود بیاورد. یا مثلا در یک اتفاقی ممکن است مسبب حادثه در پی این باشد که ادله جرم را از بین ببرد. یا حتی باعث گمراهی افرادی بشود که در مورد این حادثه در حال تحقیق هستند. مثلا در جایی سرقتی روی داده که توام با آن سرقت قتلی هم رخ داده است. سارقی که مرتکب قتل شده تلاش می‌کند تا سناریوی سرقت را منتفی کند. مثلا اموال به سرقت رفته را به صحنه حادثه بر می‌گرداند تا بتواند سرنخ‌ها را از بین ببرد.
 
بیشتر بخوانید:
 
وی بیان کرد: این موارد همگی جزو موضوعاتی است که باعث می‌شود تا پلیس برای حفظ صحنه جرم تلاش بسیار زیادی از خود نشان دهد. این تلاش هم بسیار سخت و نفس گیر خواهد بود. با توجه به اینکه در هنگام رخ دادن حوادث بسیاری از مردم از خود کنجکاوی نشان می‌دهند و تلاش می‌کنند تا خود را به صحنه وقوع حادثه نزدیک کنند کار برای پلیس همراه با دشواری خواهد بود. تمهیدی که پلیس آلمان برای این کار در نظر گرفته این است که بر روی خودرو‌های امدادی اش کی آر کد نصب کرده که وقتی مردم بخواهند با تلفن‌های همراهشان مبادرت به تصویربرداری کنند این کد مانع از ضبط شدن تصویر می‌شود. درواقع آن داده‌ای که به آن کد داده شده به نحوی است که مانع از ضبط تصاویر می‌شود. در نتیجه در کشور آلمان هنگامی که حادثه‌ای رخ می‌دهد پلیس به راحتی می‌تواند جلوی عکس برداری مردم از صحنه حادثه را بگیرد.

جانشین پلیس پیشگیری پایتخت در پاسخ به اینکه سرکشی‌های شبانه از نقاط مختلف شهر چه کمکی به یافتن سرنخ وقوع جرم می‌کند گفت: اگر به نیرو‌های گشت شبانه خبری مبنی بر وقوع حادثه‌ای ابلاغ شود حتما در سرکشی‌ها دنبال یافتن سرنخ خواهند بود. اما سرکشی‌های شبانه پلیس به معنای جستجو برای ردیابی جرم نیست. چون وقتی پلیس از وقوع یک حادثه اطلاعی در دست نداشته باشد نمی‌داند که باید دقیقا دنبال چه چیزی بگردد.

ناصری نژاد در واکنش به اینکه آیا نیرو‌های پلیس پیشگیری در سرکشی‌های شبانه این احتمال را در نظر نمی‌گیرند که ممکن است در نقطه‌ای حادثه‌ای رخ داده باشد گفت: نه چرا پلیس باید دنبال چنین چیزی باشد. هدف از سرکشی‌های شبانه پلیس پیشگیری همانطور که از اسمش بر می‌آید پیشگیری از وقوع جرم است. یعنی حضور مشهود پلیس در فضا‌های عمومی باعث جلوگیری از وقوع جرم می‌شود.

وی تصریح کرد: حضور فیزیکی پلیس برای این است که از اتفاق افتادن جرم جلوگیری شود و در صورت وقوع جرم پیگیری‌های لازم برای یافتن سرنخ را انجام بدهند. سرکشی‌های شبانه پلیس پیشگیری و حضور فیزیکی نیروی پلیس کل محیط شهری را در بر می‌گیرد. ما آن مقدار نیرویی که برای پوشش دادن فضا‌های شهری نیاز هست را در اختیار داریم. درحال حاضر هم اقدامات مربوط به این حیطه در حال انجام است.
 

برچسب ها: پلیس پیشگیری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *