خسارات و هزینههای رژیم صهیونیستی در جنگ ۱۲ روزه غزه
رژیم صهیونیستی در حالی مدعی پیروزی در جنگ ۱۱ روزه علیه غزه است که ابعاد این شکست از مرزهای اراضی اشغالی فرارتر رفته است.
– در پی برقراری آتش بس در «نوار غزه»، پس از جنگی ۱۲ روزه، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی در تلاش برای توجیه تجاوزگری این رژیم، مدعی پیروزی و دست یافتن به اهداف از پیش تعیین شده،شد.
به گزارش «العربی الجدید»، با بررسی اجمالی آمار و دادههای موجود از میزان و حجم خسارات و آسیبهای اراضی اشغالی در جنگ اخیر در ابعاد مختلف و به ویژه به اعتراف و اذعان سران و رسانههای صهیونیستی، پوچی و بیهودگی ادعای نتانیاهو مشخص میشود.
با اطمینان میتوان گفت که مهمترین آسیبی که رژیم صهیونیستی از جنگ اخیر دید، تقویت اتحاد و انسجام مقاومت و مردم فلسطین برای ایستادگی در مقابل رژیم صهیونیستی بود.
رژیم صهیونیستی که با این تجاوز به صورت ناخواسته به مناقشات انتخاباتی فلسطین پایان داد، معادله «از بحر تا نهر؛ تحت حمایت فلسطین» را تقویت کرده و ضرورت ایجاد رهبری یکپارچه و متمرکز برای فلسطین را مورد تاکید قرار داد و از نظر نظامی متوجه از دور خارج شدن سامانه دفاعی «گنبد آهنین» شد.
ضمن اینکه این رژیم شاهد بروز بحران امنیتی داخلی در پی افزایش درگیری میان اعراب و ساکنان صهیونیست در اراضی اشغالی نیز بود.
رژیم صهیونیستی همچنین به شکل بی سابقهای از مقاومت فلسطین غافلگیر شد.
«یدیعوت آحرونوت»، رسانه صهیونیستی نیز در این رابطه نوشت «۴ هزار و ۳۰۰ موشک طی ۱۱ روز جنگ از نوار غزه به سمت اسرائیل شلیک شد که در تمامی جنگهای پیشین حتی جنگ با اعراب هم سابقه نداشته است.».
اما آنچه که واقعیت شکست رژیم صهیونیستی را آشکار میکند اذعان و اعتراف سران و رسانههای صهیونیستی در مورد پیامدها و خسارات ناشی از جنگ اخیر و شکست نتانیاهو است.
«یورام کوهن»، رییس سابق «شاباک» در گفتوگو با کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی، میگوید «سخت است بتوانیم بگوییم پیروز شدیم؛ حماس با شلیک گسترده و متوالی راکت برای مدت طولانی دستاورد بزرگی کسب کرد.»
آمارها و دادهها در مورد خسارات مالی رژیم صهیونیستی نیز موید شکست این رژیم در جنگ اخیر است.
براساس ارزیابیهای اولیه غیررسمی، خسارتهای مالی رژیم صهیونیستی در جنگ علیه نوار غزه به حدود ۲.۱۲ میلیارد دلار رسید.
اتحادیه صنعتگران رژیم صهیونیستی، اعلام کرد «بخش خصوصی روزانه ۶۰ میلیون دلار به دلیل تعطیلی ناشی از موشک باران خسارت دید؛ ۳۵ درصد نیروی کار نیز در این مدت در محل کار حاضر نشدند.»
لغو پروازها، تعطیلی مدارس، تعطیلی سکوی گازی، ... دیگر مصادیق شکست این رژیم و پیروزی مقاومت فلسطین هستند؛ البته این رژیم با موج گستردهای از انتقادها از جانب گروههای حقوق بشری و مردم کشورهای مختلف نیز مواجه شد.
«رویترز» نیز به نقل از انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی در ۱۳ می (۲۳ اردیبهشت) نوشت «تنها در روزهای ۱۱ تا ۱۳ می، خسارات اقتصادی به ۵۴۰ میلیون شیکل (۱۶۶ میلیون دلار) رسید.»
بانک مرکزی، وزارت دارایی و انجمن تولیدکنندگان رژیم صهیونیستی، میگویند که هنوز اطلاعات کامل به روزی در مورد خسارت اقتصادی ناشی از جنگ اخیر ندارند.
منابع تجاری و حمل و نقل این رژیم گفتهاند که برخی از نفتکشها به دلیل موشکباران اراضی اشغالی مجبور شدند به بنادر دیگر منتقل شوند و این امر سبب تاخیر در تحویل سوخت شد.
آخرین جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه که ۷ هفته به طول انجامیده بود، بانک مرکزی این رژیم میزان خسارات وارده را ۳.۵ میلیارد شیکل، اعلام کرده بود.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *