صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

برخورد با ترک فعل‌ها در زمینه پیشگیری از اعتیاد/ درمان معتادان متجاهر نیازمند تحول و اصلاح است

۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۷:۰۶
کد خبر: ۷۲۶۴۶۹
دسته بندی‌: حقوق و قضا ، قضایی
رئیس سازمان بازرسی کل کشور گفت: سازمان بازرسی کل کشور آمادگی دارد کوتاهی و قصور دستگاه‌ها در انجام وظایف خود در خصوص مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از اعتیاد را به عنوان ترک فعل‌های مهم به‌طورجدی پیگیری کند.
- حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان، رئیس سازمان بازرسی کل کشور در نشست تخصصی مسئولان ستاد و دبیران شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان‌های سراسر کشور که با عنوان برنامه تحول راهبردی ستاد مبارزه با مواد مخدر در سال ۱۴۰۰ به صورت ویدئوکنفرانسی برگزار شد، گفت: مبارزه با این بلا و نجات افراد مبتلا به بیماری اعتیاد یا پیشگیری که از مبارزه مهم‌تر است، یک اقدام ضروری و یک امر واجب محسوب می‌شود.

وی گفت: همانطور که در سیاست‌های کلی مبارزه با مواد مخدر آمده، راهی به‌جز مبارزه فراگیر، قاطع و مستمر علیه فعالیت‌ها و اقدامات غیرقانونی مرتبط با مواد مخدر و روان‌گردان‌ها نیست و حتماً یکی از مهم‌ترین بخش‌های این مبارزه، اقدامات پیشگیرانه است که هم در سیاست‌های کلی آمده است و هم مورد تأکید مکرر مقام معظم رهبری و مسئولان عالی کشور در خصوص تقویت باور‌های دینی، ترویج اقدامات فرهنگی و ورزشی و بهره‌گیری از همه ظرفیت‌های کشور است.
 
بیشتر بخوانید:
وی ادامه داد: البته لازم است همه دستگاه‌ها و عموم مردم نیز در این حوزه همکاری و کمک کنند و این حساسیت را باید علی‌الدوام به مسئولین و مردم یادآوری کرد و به نقطه‌ای برسیم که شاهد هیچ ابتلایی به مواد مخدر در کشور نباشیم. به‌ویژه که امروز متأسفانه آمار مبتلایان به مواد مخدر در نسل جوان، دانشجویان و دانش آموزان بیشتر شده که پیام بدی دارد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با اشاره به روز ملی جمعیت گفت: متأسفانه طی سال‌های اخیر ازیک‌طرف جمعیت کشور کاهش شدیدی پیداکرده و از طرف دیگر ۲۵ درصد جمعیت کشور مسن اعلام شده که خطر بسیار بزرگی برای کشور است. این در حالی است که آن دسته از جوانان که مبتلا به مواد مخدر و مواد روان گران هستند نیز جزء جمعیت مطلوب کشور محسوب نمی‌شوند، چون کار آیی ندارند و هزینه‌هایی نیز بر کشور تحمیل می‌کنند؛ بنابراین حتماً باید روی پیشگیری که در سند و برنامه تحولی ستاد مبارزه با مواد مخدر آمده، تمرکز کرد و تحقق آن را پیگیری کرد.

عضو شورای عالی قوه قضاییه بر زمان‌بندی جهت اجرای مفاد سند و برنامه تحولی ستاد مبارزه با مواد مخدر تأکید کرد.

وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: سازمان بازرسی کل کشور در این امر خطیر آمادگی کامل دارد که همکاری لازم را با ستاد مبارزه با مواد مخدر داشته باشد و از دستگاه‌های ذی‌ربطی که در این خصوص وظیفه و تکالیفی بر عهده دارند مطالبه گر باشد و اگر کوتاهی و قصوری در انجام وظایف خود دارند به کمک شما بیاید و انجام این وظایف را دنبال کند و به عنوان ترک فعل‌های مهم در انجام وظایف دستگاه‌ها به‌طورجدی پیگیری کند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین درویشیان با تأکید بر استفاده از فضای مجازی در پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر گفت: امروز فضای مجازی رسانه غالب کشور است و بیش از ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور در فضای مجازی فعال هستند؛ به‌ویژه در مدتی که کشور به کرونا مبتلا شده است، بیشتر فعالیت‌ها در فضای مجازی است و باید از این بستر که کم‌هزینه‌تر هم هست، استفاده کرد و به نظر می‌رسد جای کار و آموزش در این زمینه وجود دارد. حتماً باید با دستگاه‌هایی مانند آموزش‌وپرورش و دانشگاه ارتباط تنگاتنگ داشته باشید و بتوانید این خطر را در نطفه بخشکانید.

وی گفت: پیشگیری در این بیماری به منزله واکسن است و اقدامات پیشگیرانه در بحث ورود مواد مخدر و چه در زمینه آموزش و درمان و چه مراحل پس از درمان ضروری است.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با آسیب‌شناسی جمع‌آوری و نگهداری معتادین متجاهر گفت: به‌رغم هزینه‌هایی که در بحث درمان معتادان متجاهر در مراکز نگهداری و اردوگاه‌های صورت می‌گیرد، اما به علت کوتاه بودن مدت زمان نگهداری، تکمیل نشدن فرآیند درمان و عدم توانمندسازی معتادین حین درمان، تمام این تلاش‌ها بی‌اثر می‌شود و هزینه‌های گزافی را تحمیل می‌کند که ضروری است تحولی در این زمینه صورت گیرد.
 
انتهای پیام/ 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *