صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

"افغانستان" و ایران کوه های استوار ادبیات فارسی

۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۳:۵۴:۰۲
کد خبر: ۷۲۶۳۹
خبرگزاری میزان - در هفته فرهنگی مهاجران "افغانستانی" در ایران از فعالان عرصه فرهنگ و هنر مهاجران افغانستانی در خانه اندیشمندان علوم انسانی تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
به گزارش گروه فضای مجازی به نقل از خبرگزاری فارس؛ در هفته فرهنگی مهاجران افغانستانی در ایران که بعدازظهر سه شنبه دهم شهریور ماه در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، از فعالان عرصه فرهنگ و هنر مهاجران افغانستانی تجلیل و تقدیر به عمل آمد.
 
در این مراسم از "سید ابوطالب مظفری" شاعر، "محمد مهدی میرزایی" خوشنویس، "داوود سرخوش" خواننده و آهنگساز افغانستان، «محمدرضا وصفی» رئیس سابق مجمع تشکل‌های بین المللی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به پاس خدمات و تلاش‌های ارزنده تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
 

روی دیگر سکه از مهاجرت
 
علی‌مدد رضوانی دبیر هفته فرهنگی مهاجران افغانستانی در ابتدای این مراسم گفت: هدف ما از برپایی هفته فرهنگی مهاجران افغانستانی نشان دادن روی دیگری از چهره مهاجرت است و سعی داریم که فرهیختگان مهاجر افغانستانی را معرفی کنیم.
 
وی با بیان اینکه شاعران، هنرمندان و خوشنویسان افغانستانی تاثیرگذاری در ایران حضور دارند، بیان کرد: مهدی میرزایی از خوشنویسان برجسته افغانستانی است که سایر خوشنویسان از ایران هم از ایشان تاثیر می گیرند.
 
افغانستان قله ادبیات و فرهنگ فارسی
 
در بخشی از این مراسم نیکخواه از اعضای خانه اندیشمندان علوم انسانی، جغرافیای ادب فارسی را کوه بزرگ و استواری تشبیه کرد و گفت: افغانستان، ایران و تاجیکستان نماد این کوه سترگ هستند و قله آن کشور افغانستان است.
 
وی افزود: خانه اندیشمندان علوم انسانی پایگاهی برای تبادل افکار و اندیشه و حضور فعال در عرصه اجتماع است و برنامه های بسیاری در آن برگزار شده است، خانه اندیشمندان علوم انسانی مکانی برای تبادل عرصه فرهنگ و ادب و به ویژه برای اندیشمندان افغانستانی آمادگی لازم را دارد.
 

 
احداث کتابخانه در کابل
 
حجت الاسلام سید عبدالله حسینی مشاور شهردار تهران و عضو کمیسیون ایران و افغانستان در وزارت کشور در ادامه این مراسم گفت: امروز شاهد باوری درخت تنومند ادبیات افغانستان هستیم و این باعث مباهات است، ساخت کتابخانه در کابل و قرارداد بین کابل و تهران توسط شهرداری در دستور کار است و امیدوار هستیم که شاهد برگزاری این جشنواره در کابل باشیم.
 
عضو کمیسیون ایران و افغانستان با اشاره به خاطره سفر خود به کشور افغانستان گفت: در سفری که به افغانستان داشتم خاطره خوبی را با شهید مصباح داشتم، محصول این سفر کتاب «سفرنامه قندهار» است که توسط سازمان اکو شب شعری برگزار شد و من شعری را در آنجا در وصف افغانستان خواندم.
 
خط نستعلیق سرآمد خط در جهان اسلام
 
در ادامه مراسم «حمید عجمی» خوشنویس ایرانی و استاد دانشگاه گفت: من سی و پنج سال است که خوشنویس هستم و در ایران خوشنویسی رواج بسیاری دارد، در عالم خوشنویسی بیست خط و بیست مکتب وجود دارد و خط نستعلیق سرآمد خط های جهان اسلام است، ایران در این زمینه جایگاه ویژه ای در جهان اسلام داشته است و منظور از ایران جغرافیایی بدون مرز و کشور افغانستان نیز است.
 
خوشنویس ایرانی گفت: خط نستعلیق خطی است که نمی‌توان آن را انتخاب کرد، بلکه خودش کاتبش را انتخاب می کند و شخصی که با خون خودش ارتباط با این خط نداشته باشد، نمی‌تواند با آن ارتباط پیدا کند، مردم کشور افغانستان تنها افرادی هستندکه می‌توانند خط نستعلیق را کامل و زیبا بنویسد و این جای مباهات و تفاخر دارد.
 
تفاوت جغرافیایی بین ایران و افغانستان نیست
 
وی بیان کرد: درست است ما از نظر مرز تفاوتی داریم اما ما یکدل و یکرنگ با یکدیگر در عرصه هنر کار کرده ایم، آقای میرزایی عشق به قرآن دارد و به خوبی آن را قرائت می کند.
 
عجمی افزود: آقای میرزای خوشنویس با تجربه ای هستند و این انگیزه در خانواده ایشان هم وجود دارد، همسر ایشان خانم شکیلا عالمی از تذهیب‌کاران بزرگ هستند و این خاک هنر پرور هستند.است.
 
در ادامه این مراسم استاد کاظمی شاعر معاصر افغانستان در تجلیل از سید ابوطالب مظفری شاعر افغانستانی گفت: استعداد یکی از ضرورت های بزرگ است اما برخی افراد تلاش لازم ندارند و افرادی که به مدارج بالا می‌رسند اندک هستند.
 
مساعد ساختن شرایط برای جوانان
 
وی افزود: سید ابوطالب مظفری از جمله معدود افرادی است که توانسته است مدارج بالا را کسب کند و با بهره گیری از استعداد و تلاش به موفقیت دست یابد، وظیفه ما نیز مساعد ساختن شرایط برای جوانان است.
 
شاعر افغانستانی گفت: سید ابوطالب مظفری در چهار زمینه از جمله شعر، تحقیق و پژوهش و نگارش کتاب «پایتخت پری ها» و همچنین عرصه روزنامه نگاری و سردبیری دور دری مشغول به فعالیت هستند و در تمامی این عرصه ها درخشیده اند.
 
اندیشه اصلی ما "فرهنگ" است
 
سید ابوطالب مظفری در بخشی از این برنامه در تجلیل محمد ابراهیم شریعتی فعال عرصه کتاب و کتابخوانی گفت: ما در دوره مارکسیست ها تئوری ما اقتصاد محور، در دوره لیبرال ها سیاست محور بودیم و هر دو با شکست مواجه شدیم، لذا تئوری ما نباید سیاست و اقتصاد باشد و تئوری اصلی ما در توجه فرهنگ است.
 
وی افزود: این تئوری مورد توجه بزرگان است و تا احساس و باور از درون اصلاح نشود از بیرون نیز اصلاح نخواهد شد و این مصداق این آیه از قرآن کریم است که می‌فرماید خدا حال ملتی را تغییر نمی دهد مگر ملتی که در خودش تغییری در خود ایجاد کند.
 
شریعتی به انتشارات مدرن افغانستان خدمت کرد
 
شاعر معاصر افغانستانی بیان کرد: شریعتی به نشر مدرن افغانستان خدمت کرد، تاریخ نشر مدرن افغانستان بیش از صد سال است اما هیچ وقت ما خصوصیات نشر و انتشارات دنیای مدرن را نداشتیم و چاپ را نباید با نشر همسو گرفت.
 
مظفری در ادامه صحبت‌های خود، شریعتی را مبدع نشر مدرن افغانستان دانست و گفت: ایشان پیشگام در این عرصه بودند و با سرمایه شخصی خود کاری را انجام دادند که یک دولت باید آن انجام می داد، این یک اغراق نیست و شریعتی در نشر مدرن افغانستان پیشگام بوده است و آیین‌نامه و نشر افغانستان را به خارج کشور معرفی کرد.
 
حمایت از نویسندگان و شاعران جوان افغانستان
 
وی با اشاره به حمایت شریعتی از ناشران جوان افغانستان، مطرح کرد: شریعتی حمایت از نویسندگان و شاعران داشت، در حالی که ناشران دیگر کتاب های یک شاعر جوان را چاپ نمی‌کردند او تا کنون 100 عنوان کتاب از ناشران جوان چاپ کرده است.
 
محمد ابراهیم شریعتی در ادامه این برنامه با تجلیل از محمدرضا وصفی رئیس سابق مجمع تشکل های بین المللی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: جامعه مهاجر افغانستانی مشکلات مخصوص خود را دارد و درک وضعیت یک مهاجر افغانستانی مهم است.


 
بدون وطن نمی توان زندگی کرد
 
وی افزود: نان، کار و اقامت تنها درک وضعیت مهاجران توسط میزبان نیست بلکه همدلی‌های سختی‌ها را برای یک مهاجر افغانستانی آسان می کند، چرا که بدون وطن نمی‌توان زندگی کرد.
 
این فعال عرصه نشر و انتشارات گفت: محمد رضا وصفی نگاه هاش بیش از آنکه قانونی باشد اخلاقی بود، شرایط مهاجران را درک می کرد.
 
نیاز مهاجر افغانستانی به برپایی محافل فرهنگی
 
شریعتی با اشاره به اشتراکات فرهنگی بین دو کشور ایران و افغانستان، اظهار داشت: محمدرضا وصفی به امور فرهنگی و نیاز های مهاجر افغانستانی واقف بودند و برای برپایی محافل فرهنگی بخش نامه های سنگینی را در دستور کار قرار نمی داند.
 
وی با بیان اینکه نمونه بارز تلاش‌های محمدرضا وصفی در بیست و هفتمین نمایشگاه کتاب تهران بود، بیان کرد:  افغانستان در هفته نمایشگاه کتاب برنامه های مفیدی را با حمایت های ایشان در نمایشگاه کتاب تهران ارائه داد، امیدوارم ایشان مزد نگاه انسانی خود را نسبت به ملت افغانستان از خدا دریافت کنند.
 
شایان ذکر است که مراسم شعر خوانی توسط شاعران معاصر افغانستانی و اجرای موسیقی سنتی افغانستان از دیگر برنامه‌های بود که در افتتاحیه هفته فرهنگی افغانستان اجرا و با استقبال تماشاگران مواجه شد.
 
/انتهای پیام/
: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *