صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

آزمایش‌هایی که کرونایی‌ها بعد از بهبود باید انجام دهند

۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۵:۰۲
کد خبر: ۷۲۶۳۲۰
متخصصان می‌گویند مراقبت‌های بعد از ابتلا به کرونا بسیار اهمیت دارد و بیماران بهبود یافته باید آزمایش‌هایی مانند گلوکز، کلسترول و تست قفسه سینه را انجام دهند.
_ باشگاه خبرنگاران به نقل از العربیه نوشت: همچنان که روند ابتلا به عفونت کرونا بدون توقف ادامه دارد، متخصصان به بیماران بهبود یافته توصیه می‌کنند که به محض دسترسی واکسن دریافت کنند و از همه مهم‌تر مراقبت‌های لازم را انجام دهند؛ زیرا مراقبت‌های بعد از کرونا از اهمیت بالایی برخوردار است.
 
کارشناسان توضیح می‌دهند دلیل این امر این است که اگر ابتلای به ویروس کرونا از نوع متوسط و شدید باشد، می‌تواند صدمات زیادی به بدن وارد کند، زیرا ویروس می‌تواند بر سیستم تنفسی تأثیر منفی بگذارد.
 
کارشناسان تأکید می‌کنند که حتی بیمارانی که در معرض عفونت خفیف قرار گرفته اند باید در مرحله پس از عفونت هوشیار باشند، زیرا علائم سایر مشکلات سلامتی ناشی از ویروس کرونا می‌تواند در این مرحله ظاهر شود.
 
بیماران بهبودیافته از کرونا باید با انجام آزمایشات زیر بر سلامت خود نظارت داشته و از خطر نگرانی‌های اضافی جلوگیری کنند:
 

۱- آزمایش گلوکز و کلسترول

برای فردی که از کرونا بهبود یافته است، یک آزمایش کلسترول و گلوکز کامل می‌تواند هرگونه التهاب، لخته شدن و اختلالات سلامتی را استنباط کند.
 
در صورت ابتلای فرد به بیماری‌های قبلی مانند دیابت نوع ۱ و نوع ۲ و سطح کلسترول بالا و یا اینکه فرد در معرض ابتلا به عوارض قلبی است، انجام این آزمایش بسیار مهم است.
 

۲- تست عملکرد عصبی

بیماران Covid-۱۹ هفته‌ها و ماه‌ها پس از بهبود، علائم عصبی- روانپزشکی را گزارش کرده اند. زنان بالای ۴۰ سال بیشتر در معرض این خطرات قرار دارند؛ به گونه‌ای که علائمی مانند مغز مه آلود، اضطراب، لرزش، سرگیجه و خستگی را نشان می‌دهند. انجام آزمایش‌های عملکرد عصبی، مانند EEG، MRI، آزمایش‌های الکترودیاگنوتیک یا سایر آزمایش‌های تجویز شده توسط پزشک، می‌تواند به تشخیص هرگونه مشکل عصبی که بر عملکرد روزانه فرد تأثیر می‌گذار، کمک کند.
 

۳- تست قفسه سینه

پزشکان اسکن HRCT یا سی تی اسکن با وضوح بالا را توصیه می‌کنند. در حالی که پزشکان می‌گویند ریه اکثر بیماران پس از عفونت به خوبی بهبود می‌یابد، سطح بالای عفونت و عفونت ویروسی می‌تواند بسیاری را به اکسیژن خارجی و پشتیبانی تنفسی وابسته کند. معاینات سینه می‌تواند به تشخیص هرگونه عارضه کمک کند.
 

۴- ویتامین D

ویتامین D یک ماده مغذی ضروری برای سلامت استخوان‌ها، دندان‌ها و عملکرد سیستم ایمنی بدن است. یک آزمایش واقعی مانند آزمایش ویتامین D باید در صورت نیاز به رفع کمبود کمک کند؛ زیرا مطالعات نشان داده است که مکمل ویتامین D می‌تواند در دوران نقاهت بسیار مهم باشد و به تسریع بهبود کمک کند.
 

۵- آزمایش کامل خون (CBC)

این یک گروه از آزمایشات است که سلول‌های گردش خون، از جمله گلبول‌های قرمز و سفید خون و پلاکت‌ها را ارزیابی می‌کند. انجام آزمایش CBC می‌تواند به درک چگونگی پاسخ بدن به عفونت کرونا و در درک اینکه آیا فرد بهبودیافته پس از بهبودی به کمک‌های بهداشتی دیگری نیاز دارد یا خیر، کمک می‌کند.
 

۶- آزمایش آنتی بادی IgG

آزمایش‌های آنتی بادی یا آزمایشات سرولوژی به دنبال آنتی بادی در خون است تا مشخص شود آیا قبلاً عفونت با ویروس عامل کرونا بوده است یا نه. همچنین سطح آنتی بادی‌هایی را نشان می‌دهد که می‌توانند به ایجاد تصویر بهتر از سیستم ایمنی بدن و واجد شرایط بودن فرد برای اهدای پلاسما کمک کنند. در صورت اهدای پلاسما، باید یک ماه پس از بهبودی، آزمایش آنتی بادی انجام شود.
 

۷- آزمایشات قلبی

برخی از رایج‌ترین مشکلات بهبودی پس از کرونا که گزارش شده است، التهاب در سراسر بدن است که منجر به ضعف و آسیب دیدگی عضلات قلب و آریتمی و در نتیجه باعث عوارضی مانند میوکاردیت یکی از رایج‌ترین علائم بهبودی پس از کرونا می‌شود؛ بنابراین، افرادی که از درد قفسه سینه به عنوان یکی از علائم کرونا شکایت دارند، باید اقدامات احتیاطی ویژه‌ای انجام دهند و تحت معاینه قلب و عکس برداری با اشعه ایکس قرار گیرند.

برچسب ها: کرونا بیماری

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *