صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

به ظرفیت‌های تاریخی کشور بی توجهی می‌شود/ حتی یک موزه ملی در تراز دیگر کشور‌ها نداریم

۰۱ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۷:۴۲:۴۴
کد خبر: ۷۲۶۳۰۸
مدیر پایگاه تاریخی الموت گفت: ما با از بین بردن آثار تاریخی در واقع عوامل و ریشه‌های توسعه جامعه را از بین می‌بریم. میراث‌های فرهنگی خودشان جزو بهترین منابع اقتصادی، فرهنگی و هویتی ما هستند و در مدیریت کشور می‌توانند اثرگذاری قابل اعتنایی داشته باشند.
حمیده چوبک دانشیار پیشین پژوهشگاه میراث فرهنگی و مدیر پایگاه تاریخی الموت در خصوص امکان‌هایی که ظرفیت‌های میراث فرهنگی می‌تواند برای توسعه در کشور فراهم کند به میزان گفت: گاه می‌بینیم که گفته می‌شود فلان اثر تاریخی بر سر راه عبور و مرور قرار گرفته بنابراین اگر مورد تخریب قرار بگیرد اشکالی نخواهد داشت. متاسفانه عده‌ای تصور می‌کنند میراث فرهنگی و آثار تاریخی جلوی توسعه را می‌گیرد. در صورتی که خود میراث فرهنگی را باید به عنوان گونه‌ای از توسعه مورد شناسایی قرار بدهیم.
 
وی ادامه داد: درواقع آنچه که در این زمینه باید مورد توجه قرار بگیرد این است که میراث فرهنگی خود نوعی توسعه سرزمینی محسوب می‌شود. ما با از بین بردن آثار تاریخی در واقع عوامل و ریشه‌های توسعه جامعه را از بین می‌بریم. میراث‌های فرهنگی خودشان جزو بهترین منابع اقتصادی، فرهنگی و هویتی ما هستند و در مدیریت کشور می‌توانند اثرگذاری قابل اعتنایی داشته باشند.
 
چوبک با بیان اینکه متاسفانه سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی بسیار اندک است ابراز داشت: درحالی که ضرورت انجام اقدامات در این راستا کاملا احساس می‌شود اما این حیطه مورد غفلت قرار گرفته است. من تصور می‌کنم باید سرمایه گذاری در حوزه میراث فرهنگی به یک اولویت در کشور تبدیل شود. با این حال امروز آن توجهی که باید به ظرفیت‌های تاریخی کشور صورت بگیرد اتفاق نمی‌افتد.
 
بیشتر بخوانید:
 
وی افزود: یک مثال برای روشن شدن وضع نا مطلوب میراث فرهنگی در کشور ما نوع نگاهی است که ما به موزه هایمان داریم. اگر وضع کشور‌های دیگر را رصد کنیم می‌بینیم چه موزه‌های عظیمی ساخته شده است. درحالی که ما هنوز حتی یک موزه ملی در تراز دیگر کشور‌ها نداریم. برای همین من تصور می‌کنم این یک ضرورت بسیار جدی است که ما بخواهیم در این حوزه به شکل جدی تری سرمایه گذاری کنیم. امروز وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با حداقل امکانات و اعتبارات در حال انجام وظایفش است. با این وجود نباید امیدواری‌ها در این عرصه را از دست بدهیم. ما همچنان به تلاش‌ها برای توجه دادن به لزوم سرمایه گذاری و تامین اعتبارات مالی لازم برای توسعه اقدام‌ها در حوزه میراث فرهنگی ادامه می‌دهیم.

چوبک درباره نوع اقدام‌ها و فعالیت‌هایی که از سوی گروه‌های باستان شناختی در قلعه الموت در حال انجام است اظهار داشت: قلعه الموت خود یکی از شاخصه‌های مهم میراث فرهنگی ماست که هزاران گردشگر از آن استقبال می‌کنند. در سالی که ما اقدام‌ها را در این پایگاه تاریخی شروع کردیم هیچ امکان و داشته‌ای برای فراهم آوردن ظرفیت‌های گردشگری در اینجا وجود نداشت. اما وقتی همکاران ما عملیات کاوش را پیش بردند ما توانستیم بخش‌هایی از میراث فرهنگی قلعه الموت را مورد شناسایی قرار دهیم.
 
وی افزود: در حال حاضر هم در تلاش هستیم تا پرونده قلعه الموت را برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو آماده کنیم. با وجود این اعتبارات مالی موجود که به این میراث فرهنگی شاخص اختصاص داده شده واقعا جوابگوی نیاز‌ها نیست. اینکه ما بخواهیم ظرفیت‌های باستان شناختی قلعه الموت را به شرایطی برسانیم که شایسته قرار گرفتن در فهرست جهانی باشیم واقعا با این بودجه‌ها امکانپذیر نیست و ما نیازمند تخصیص اعتبارات مناسبتری هستیم.
 


ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *