«به هادس خوش آمدید» رمانی که از رویدادها در دل انقلاب سخن میگوید
- نام این رمان برگرفته از هادس، فرمانروای دنیای مردگان و زیر زمین در اساطیر یونان باستان است که پرسفونه، دختر زئوس خدای خدایان و دیمتر الهه حاصلخیزی را با خود به دنیای تاریکیها و زیر زمین میبرد تا با هم بر آن جا فرمانروایی کنند.
داستان این رمان درباره دختر جوانی به نام رودابه است. او در یک خانواده بزرگ و سرشناس کرمانی به نام شیخ خانی بزرگ شده، اما تصمیم میگیرد برای تحصیل و دور ماندن از محیط خانواده به تهران برود. زمان داستان در روزهای جنگ تحمیلی و دوران پس انقلاب اسلامی میگذرد و نیروهای عراق، تهران و مرکز شهر را مورد حمله موشکی قرار دادهاند. احسان نامزد رودابه و خانوادهاش به او اصرار میکنند که خوابگاه نماند و نزد یکی از دوستان خانوادیگیشان یوسف برود. آقا یوسف مردی میان سال و بازنشسته شرکت نفت است که خانوادهاش او را رها کردهاند و تنهایی زندگی میکند و بیشتر اوقاتش را با نوشیدن الکل و کشیدن سیگار پر میکند.
بلقیس سلیمانی با چیره دستی و مهارت هرچه تمامتر این رمان را نگاشته است و داستان را به روش جریان سیال ذهن روایت میکند. لحن و گویش راوی تقریبا ثابت است و در چند جمله در پایان داستان تغییر میکند. راوی که دانای کل است با عقب و جلو رفتن در زمان به شناخت بیشتر قهرمان داستان و حال و هوای او کمک مینماید و شما را در غم قهرمان شریک و با خود همراه میکند تا قدم به قدم با او در حوادث داستان پیش بروید. از نظر مکان وقوع اتفاقات این رمان در تهران، خوزستان و کرمان میگذرد.
اگر به خواندن رمانهای ایرانی با مضامین اجتماعی و مسائل و مشکلات زنان که در دوران دفاع مقدس میگذرد علاقه دارید، مطالعه این کتاب را از دست ندهید.
با بلقیس سلیمانی بیشتر آشنا شویم:
این نویسنده پرکار، منتقد و پژوهشگر ادبی در سال ۱۳۴۲ در شهر کرمان متولد شد. او دانشآموخته رشته فلسفه است و بیش از ۸۰ مقاله در مطبوعات به نگارش درآورده و بعضی از داستانهای او به زبانهای مختلفی نیز ترجمه شدهاند. همچنین در محافل ادبی مانند جشنواره بینالمللی برنامههای رادیویی و جایزه منتقدان و نویسندگان مطبوعاتی به عنوان داور حضور داشته است. سلیمانی همیشه در داستانهایش فلسفهی زندگی را به تصویر میکشد و درباره مردمان بومی مینویسد و بیشتر به مسائل اجتماعی زنان، دغدغهها و آسیبهای اجتماعی آنان میپردازد. به همین دلیل است که در بیشتر آثار او زنان شخصیت محوری هستند. سلیمانی معتقد است نوشتههایش بازتاب دانش، مشاهدات و تجربیات شخصی خودش هستند و همیشه سعی میکند درباره چیزهایی بنویسد که از آنها اطلاعات و شناخت دارد. او در برخی از آثار خود به مسائل و وقایع سیاسی و تاریخی دههی شصت میپردازد و گوشهای از اتفاقات و احوال آن دوران را به تصویر میکشد.
از داستانهای بلقیس سلیمانی میتوان به من از گورانیها میترسم، پسری که مرا دوست داشت، به هادس خوش آمدید، سگ سالی، بازی عروس و داماد، شب طاهره، بازی آخر بانو و... اشاره کرد. او در زمینه نویسندگی افتخاراتی نیز کسب کرده است که از جمله آنها میتوان به جایزه ادبی مهرگان، جایزه ادبی اصفهان در سال ۱۳۸۵ و اعطای نشان درجه یک هنری در سال ۱۳۹۵ به ایشان اشاره کرد.
انتهای پیام/