صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

نمکی: کرونا شاخص مهم و تعیین کننده‌ای در قدرت کشور‌ها خواهد بود

۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۲۲:۱۹:۳۳
کد خبر: ۷۲۵۷۱۶
وزیر بهداشت گفت: همانگونه که طاعون، تکلیف جهان را متفاوت کرد، کرونا نیز به عنوان یک شاخص و معیار بسیار مهم و تعیین کننده، قدرت مدیریت کشور‌ها را در ایام پساکرونا نشان خواهد داد.

- طبق گزارش وبدا، سعید نمکی در بیست و پنجمین آیین پویش ره سلامت در پردیس دانشکده علوم پزشکی نیشابور، اظهار داشت: بسیار خرسندم که در یکی از عرفانی ترین، پرجذبه‌ترین و دیرینه‌ترین و شاید به جرات نازنین‌ترین شهر‌های کشور، میهمان پاکیزه‌ترین مردم سرزمینم هستم.

وی خاطرنشان کرد: ایران تحریم شده و ایرانی که دستهایش را در بدترین شرایط مظلومانه بسته بودند و به دروغ می‌گفتند که برای دارو و تجهیزات پزشکی و واکسن محدودیتی قائل نیستیم، سرافراز شد و همه این مشکلات را یادداشت کرده ام و اگر روزی عمری بود و نگاشتم و خواندید، خواهید دید که چه روز‌های مظلومانه‌ای را سپری کردیم.

وزیر بهداشت یادآور شد: افتخار داشتیم که ایام دفاع مقدس را تجربه کنیم، اما ایام مبارزه با کرونا، به مراتب سخت‌تر از روز‌های دفاع مقدس بود. آن زمان، گردش مالی و فروش نفت داشتیم، اما در این ایام، خزانه‌ای تهی داشتیم و اینقدر هوشمندانه ما را قفل کرده بودند که یک ماسک، گان و لباس برای پرسنل، نمی‌شد جابجا و وارد کرد. بار‌ها در خلوت خودم به غربت و تنهایی و مظلومیت همکارانم گریستم.

نمکی افزود: زمانی دلم از همکارانم قرص شد که آن‌ها پشت لباس شان نوشتند "ما گر ز سر بریده می‌ترسیدیم/ در محفل عاشقان نمی‌رقصدیم" و احساس کردم که در این جبهه، سربازان و افسرانی داریم که نباید نگران باشم و این‌ها دل بر آتش بلا زدند و می‌دانم با لطف و مرحمت الهی و استعانت از خون پاک شهدا، از این وضعیت پربلا خواهیم گذشت و دیدید که کشور ۴ پیک خطرناک بیماری را گذراند. نباید از پیک چهارم بیماری با ویروس انگلیسی و مدیریت آن، غافل شد.

وی اظهار داشت: ویروس انگلیسی دنیا را به زانو درآورد. در دو هفته اول، مقتدرترین کشور‌ها از نظر اقتصادی و زیرساخت ها، دست هایشان را بالا بردند، انگلیس در عرض یک ماه به مرگ و میر هزار و ۸۶۰ نفر در روز رسید، فرانسه درهم ریخت، آلمان زانو زد. به خیلی از همسایه‌های کشورمان خیلی کاری ندارم. قیاس من با قدرتمندان جهانی است و ما در اقیانوس بلا با دست‌های بسته، اما با چشم‌های باز، شنا می‌کردیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد: هیچ کجای دنیا، کسبه واحد‌های شان را با وجود مشکلات فراوان اقتصادی و معیشتی، با یک پیغام، دستور یا تمنا، دو سه هفته تعطیل نمی‌کند، اما اینجا بستند. هیچ کجای دنیا، امام جمعه یا یک پیغام، نماز جمعه تعطیل نمی‌کند، اما اینجا کردند. هیچ کجای دنیا درب حرم اهل بیت را بر روی عشاق، با یک تلفن نمی‌بندند، اما اینجا بستند. هیچ کجای دنیا، رهبری به فرزانگی ما نداشت که در رعایت، حمایت و هدایت ما را تنها نگذارد. از بین رهبران سیاسی چه کسی اینقدر مقّید به رعایت پروتکل‌ها بود؟ هیچ کجا.

نمکی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در روز درختکاری در محوطه بیت، درخت کاشتند، اما با ماسک با وجود اینکه کسی هم نبود. در حسینیه روضه گذاشتند و تنها، در فضای بزرگ آنجا بودند و هیچ کس دیگری هم نبود. این‌ها سیگنال و پیام به جامعه بود که ما پشت نظام سلامت و نظرات کارشناسان این حوزه، ایستاده ایم.

وی یادآور شد: دیروز با آقای مروی تولیت آستان قدس رضوی دیدار داشتیم که نکته‌ای را گفت که در انسان بغض می‌آفرید که مقام معظم رهبری علیرغم عشقی که به امام رضا (ع) دارند، از روز اول گفته اند، چون کارشناسان می‌گویند شما سفر نروید، من هم به مشهد نمی‌آیم. هیچ کشوری در دنیا، این چنین ظرفیت و رهبری را ندارد.

وزیر بهداشت گفت: در هیچ کشوری طرحی به نام طرح شهید سلیمانی وجود ندارد. طرحی که مزّین است به نام رشیدترین و از خودگذشته‌ترین سردار نظام جمهوری اسلامی که در جنگ با داعش، ۱۰۰۰ کیلومتر آن سو‌تر از کشور، آن‌ها را زمین گیر کرده بود.

نمکی یادآور شد: در مبارزه با کرونا، بنده سرباز کوچکی بودم که فرماندهانم در خط مقدم در استان‌های مرزی و مناطق دوردست کشور کار می‌کردند. افتخار بزرگی خلق شد. در پیک چهارم همه دنیا منتظر بودند که بیماران ایران پشت درب بیمارستان‌ها بمانند و تیر خلاص را در اوج تحریم و فشار با کرونا بر پیکره ایران ببینند، اما این آرزو را به گور بردند و دیدند که جمهوری اسلامی ایران، پیک چهارم بیماری را زیباتر از پیک سوم اداره کرد.

وی اظهار داشت: در پیک چهارم نسبت به موج قبلی، هیچ بیماری سرگردان نشد، حداقل ۵۰ درصد ظرفیت خالی تخت بیمارستانی داشتیم و حداقل ۶۶ اکسیژن ساز در عرض دو هفته در کشور توزیع کردیم و این دستگاه‌ها آماده نبود و از قبل آن‌ها را تدارک دیده بودیم. مرگ و میر بیماران نسبت به جمعیت بستری در پیک جدید بیماری، نصف پیک سوم شد و ویروسی که قدرت سرایت، کشندگی و ابتلای به مراتب بالاتری داشت، نصف پیک قبلی برای ما مرگ آفرینی کرد. این‌ها لحظه به لحظه با عنایت پرودگار است.

وزیر بهداشت گفت: نیشابور فقط دانشمندان بزرگ، شعرای ارزشمند، عرفای نازنین نداشت و فقط عطار کافی است که بگوییم این شهر فقط با عطار نیشابوری یکی از علمی‌ترین و عرفانی‌ترین شخصیت‌ها شناخته می‌شود و فقط با خیّام، یک کشور سرفراز و پر افتخار می‌شود. می‌توان با کمال الملک همشهری بنده که در نیشابور مدفون است، گفت که خاک نیشابور خاکی برجسته و متبرک است. می‌شود با سنتور نواز نازنین پرویز مشکاتیان که مبتکر و مبدع یک سبک در سنتور نوازی بود گرچه سه تار هم می‌نواخت، گفت که نیشابور از شعر و هنر و عرفان و موسیقی مملو است.


نمکی خاطرنشان کرد: نیشابور از قدیم یک بُعد دیگر هم دارد و آن هم فضای عرفان عمومی و جذبه‌های عارفانه حتی بی سوادان نیشابور است. ابوالمعالی امام الحرمین جوینی ۵ سال، معلم برجسته امام محمد غزالی بوده که می‌گوید "ای کاش در لحظه مرگ، به پاکدلی و پاک طینتی یکی از پیرزنان نیشابور می‌مُردم. " انسان‌ها می‌توانند امّی باشند، اما عامی نباشند. انسان‌ها می‌توانند فوق تخصص باشند، اما عامی باشند. بایزید بسطامی و پیامبر اکرم (ص) امّی بودند، اما عامی نبودند.

وی افزود: یکی از خصوصیات نیشابور، وجود فضای عرفانی است و حیفم می‌آید که این فضای عرفانی بهم بریزد و خرسند می‌شوم که مسئولان همدل و متحد هستند. در نیشابور نباید کینه باشد و غیر از عشق و مهر و عرفان، برخیزد. خاک نیشابور نباید کینه بپذیرد. جای غیرهمدلی در نیشابور نیست.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: منزلت نیشابور از نظر علمی، نباید اینچنین باشد. همه ما باید کمک کنیم که نیشابور ارتقا پیدا کند. اولین ملاقات ابوعلی سینا با ابوسعید ابوالخیر در نیشابور بود، چون نیشابور، چهارراه ترافیک علمی خراسان بزرگ بود. خراسان بزرگ نقش بسیار مهمی در رشد فرهنگ و تمدن اسلامی داشته است و نیشابور مرکز ثقل این نقش آفرینی بود. نیشابور کنونی، آن چیزی نیست که باید می‌بود.

نمکی تاکید کرد: به شما قول می‌دهم که به محض برگشتم به تهران، برای پذیرش اولین گروه دانشجویان پزشکی در نیشابور تسریع کنم، چون اولین گام برای دانشگاه شدن یک مجموعه، وجود دانشکده پزشکی است، قدم بعدی این است که باید به سمت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور برویم و حق و لیاقت و بضاعت اینجا است که دانشگاه علوم پزشکی داشته باشد. از خیّرین نیز می‌خواهم به این هدف هم کمک کنند.

وی گفت: آقای حاج علی اکبری که مسئول ستاد نماز جمعه و از دوستان صمیمی ما است، شاهد است که همواره دلم می‌خواست که مراسم شب‌های قدر، نماز جماعت و جمعه را داشته باشیم و درب آستان‌های مقدس را به روی عشاق بگشاییم و یکی از اتهامات به بنده در برخی رسانه‌ها همین است، اما غم دیگری هم دارم و آن، آلودن این فضای روحانی به بدنامی‌های معاندین است. اگر ده‌ها و صد‌ها کنسرت آنچنانی برگزار کنیم هیچ کدام از رسانه ها، کاری به ما ندارند، اما یک نماز جمعه یا محلی که اعلام شود محل گرفتاری است، همه جا در بوق و سرنا می‌کنند. علاوه بر اینکه باید از جان و تندرستی مردم کنم باید صیانت دین و شریعت را به عنوان یک مسلمان هم جفظ کنم.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: همیشه تلاش کرده ام بگویم که نماز جمعه و جماعت و مومنین روزه دار و متدینین معتقد، وفادارترین افراد به پروتکل‌ها هستند همانگونه که رهبر معظم انقلاب هم هستند. به همین دلیل تلاش کردیم که این فضا را با شکلی منطقی گسترش دهیم. از طرف دیگر افرادی که به نماز جمعه می‌آیند اکثرا در سنین بالا هستند و حرکت بزرگی را برای واکسیناسیون شروع کرده ایم که سالمندان در اولویت هستند.

نمکی یادآور شد: از ابتدای این هفته، واکسیناسیون افراد بالای ۷۵ سال را آغاز کردیم و از اواخر هفته افراد بالای ۷۰ سال آغاز می‌شود و به یاری خدا تا پایان خرداد و اوایل تیرماه، جمعیت بالای ۶۰ سال کشور را واکسینه می‌کنیم. در کنار آن بیماران صعب العلاج و سرطانی را واکسینه می‌کنیم. ۸۷ درصد از مرگ و میر بیماران در این گروه‌ها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: خوشبختانه تزریق روزانه واکسن به روزانه ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار دُز رسیده و به سمت تزریق روزانه ۳۰۰ هزار دُز و در آینده‌ای نزدیک به ۵۰۰ هزار دُز می‌رویم. حدود ۳ تا ۴ میلیون دُز واکسن در این هفته دریافت می‌کنیم و واکسن‌های تولید ملی از خرداد به دست مردم می‌رسد و یک افتخار جدید برای جمهوری اسلامی ایران کسب خواهد شد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: از اردیبهشت سال گذشته به دنبال تامین واکسن برای کشور هستیم. وقتی از تولید واکسن کرونا در ایران می‌گفتم، بعضی‌ها ما را مسخره می‌کردند، می‌خندیدند و می‌گفتند که خالی بندی است و از جا‌های مختلف شنیدم که می‌گویند این حرف‌ها را می‌زند که کاندیدای ریاست جمهوری شود، اما دیدند که افتخار ما، کسوت سربازی برای جمهوری اسلامی ایران است.

نمکی گفت: ما به دنبال سربازی برای نظام هستیم و اگر خدا در این راه عزتی بدهد که بتوانیم سرباز لایقی باشیم، بزرگترین افتخار است. وقتی از واکسن تولید ملی گفتیم، خیلی‌ها مسخره کردند، بزرگ نمایی تصور کردند و غیرقابل انجام دیدند، اما به جرات می‌گویم که ایران در ماه‌های آینده یکی از بهترین، موفق‌ترین و نام آورترین تولید کنندگان واکسن کووید ۱۹ خواهد بود. در تابستان سرعت واکسیناسیون، چند برابر خواهد شد و غیر از فاز دو، جمعیت و گروه‌های دیگری را واکسینه می‌کنیم و تا قبل از پایان ۱۴۰۰، ایران جزء اولین کشور‌هایی خواهد بود که واکسیناسیون خود را به پایان می‌رساند.

 


برچسب ها: کرونا نمکی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *