بیمارستانهای غزه زیر فشار حملات رژیم صهیونیستی
وضعیت پزشکی و درمانی در نوار غزه به دلیل محاصره طولانی مدت و حملات مکرر رژیم صهیونیستی به مرز بحران و هشدار رسیده است.
– حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه که حجم وسیعی از تخریبها را به جا گذاشته، سبب شده تا بیمارستانهای این منطقه تحت محاصره با چالشهای حیاتی و جدی مواجه شوند.
به گزارش «گاردین»، بیمارستانهای غزه در پی حملات رژیم صهیونیستی تحت فشار قرار گرفته و شهادت پزشکان، خدمات پزشکی همراه با امکانات اندک و کمبود دارو در این منطقه دشوارتر کرده است.
در روز یکشنبه، ۲ پزشک فلسطینی شامل یک پزشک متخصص مغز و اعصاب و رییس بخش مقابله با «کرونا» بر اثر حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند.
وزارت بهداشت فلسطین، فقدان این ۲ پزشک را سبب تاثیری عمده بر درمان بیماران در نوار غزه دانسته و تاکید کرد که ظرفیتهای پزشکی نوار غزه در سالهای محاصره تحلیل رفته و در صورت ادامه این وضعیت، این منطقه در چند روز آینده در وضعیت خطرناکی قرار خواهد گرفت.
اگرچه خبرهای مربوط به شهادت پزشکان فلسطینی توجهات زیادی را به خود جلب کرد، اما سیستم پزشکی غزه از ابعاد دیگری نیز آسیب دیده است.
براساس اعلام دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل، از شنبه تاکنون ۴ بیمارستان تحت مدیریت وزارت بهداشت غزه، ۲ بیمارستان متعلق به سازمانهای غیردولتی، ۲ کلینیک و یک مرکز بهداشت تحت مدیریت هلال احمر فلسطین آسیب دیدند.
از جمله مراکز آسیب دیده، کلینیک تحت مدیریت پزشکان بدون مرز (MSF) است؛ البته هماهنگ کننده MSF پیش از هدف قرار گرفتن کلینیک مذکور در مورد مخاطرات موجود در سیستم بهداشتی نوار غزه هشدار داده بود.
وی گفته بود «محاصره ۱۴ ساله سبب شده تا تجهیزات درمان عادی در این منطقه وجود نداشته باشد.»
وی در ادامه به جنایات مکرر رژیم صهیونیستی با وجود آگاهی از این وضعیت اشاره کرده و گفته بود «با وجود این بیمارستانها و مراکز بهداشتی در غزه هر چند سال یکبار با سیل مجروحان مواجه میشوند؛ ۱۱ هزار مجروح بر اثر جنگ ۲۰۱۴، ۷ هزار مجروح در جریان اعتراضها ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ و اکنون صدها جان باخته و مجروح.»
مقامهای فلسطینی نیز اعلام کردند چند بیمارستان دیگر مانند بیمارستان «بیت حانون»، بیمارستانی در شمال نوار غزه و ... نیز در جریان حملات رژیم صهیونیستی آسیب دیده یا تخریب شدهاند.
کارکنان اورژانس در فلسطین، حجم آسیبها به مراکز درمانی را بیش از جنگ ۵۰ روز سال ۲۰۱۴ توصیف کردند.
در حالی که مصر با باز کردن گذرگاه «رفح» اقدام به انتقال مجروحان به این کشور برای درمان کرد، اما وضعیت همچنان در نوار غزه بحرانی است.
صلیب سرخ بین المللی نیز خواستار احترام به نیازهای پزشکی فوری مردم غزه شد.
اگرچه غزه بیمارستانهای متعدد و پرسنلی آموزش دیده و فداکار دارد، اما تجهیزات سیستم درمانی این منطقه عمدتا فرسوده و ناکارآمد هستند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *