صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

چرایی به پهلو چرخیدن اورانوس به دور خورشید

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۵:۰۱
کد خبر: ۷۲۵۳۱۰
محققان می‌گویند نظریه‌های مختلفی درباره دلیل به پهلو چرخیدن اورانوس به دور خورشید وجود دارد، اما تاکنون دلیلی قطعی برای این مساله یافت نشده است.
_ آنا نوشت: اورانوس با نام سیاره به پهلو خوابیده نیز شناخته می‌شود. منجمان هنوز دلیل به پهلو چرخیدن اورانوس به دور خورشید را نمی‌دانند. محتمل‌ترین نظریه این است که پس از شکل‌گیری اورانوس، جسم سنگینی به آن برخورد کرده است.
 
زمانی که یک سیستم سیاره‌ای با یک ضربه مختل می‌شود، قمر‌های آن نیز تحت تأثیر این حادثه قرار می‌گیرند؛ بنابراین براساس این نظریه، قمر‌های اورانوس باید به شکل مخالف‌گرد به دور این سیاره حرکت کنند. این در حالی است که قمر‌های اورانوس به شکل طبیعی (موافق‌گرد) به دور این سیاره می‌گردند. نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که دو یا چند برخورد با پروتوپلانت (پیش‌سیاره، جنین سیاره‌ای بزرگ که در داخل یک دیسک پیش‌سیاره‌ای ایجاد می‌شود.) به اندازه زمین می‌تواند دلیل اصلی نحوه حرکت قمر‌های اورانوس باشد.
 
اورانوس هفتمین سیاره از نظر نزدیکی به خورشید، سومین سیاره از نظر اندازه و چهارمین سیاره از نظر جرم در منظومه شمسی است. این سیاره هر ۸۴ سال و هفت روز یک بار به دور خورشید و هر ۱۰ ساعت و ۴۸ دقیقه یک بار به دور خود می‌چرخد. اورانوس در سال ۱۷۸۱ میلادی کشف شده و ۲۷ قمر دارد.

برچسب ها: نجوم فضا

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *