۱۰ قلم محصول لبنی بدون افزایش قیمت
محمدرضا بنیطبا در گفتوگو با میزان، درباره وضعیت بازار لبنیات و افزایش قیمت اظهار داشت: قیمت لبنیات افزایش پیدا نکرده است، شیر خام را از دامداران خرید میکنیم و دامداران چند افزایش هزینه تولید داشتند و یک مورد آن افزایش حقوق و دستمزد از ابتدای سال بوده که شامل حال ما هم شده است دوم افزایش قیمت نهادههای دامی مثل کنجاله سویا، علوفه و ...، عامل سوم اینکه به علت گرما هوا شیردهی گاوها کم میشود در نتیجه ما کاهش عرضه را خواهیم داشت و این موارد عواملی است که باعث افزایش قیمت شیر خام میشوند.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: وقتی قیمت شیر خام افزایش پیدا کند روی هزینههای تولید محصولات لبنی هم تأثیر میگذارد، چون ۶۵ درصد از هزینههای تولید محصولات لبنی وابسته به قیمت شیر خام است بنابراین با افزایش قیمت شیر خام مواجه هستیم.
بنی طبا بیان کرد: به غیر از شیر خام هزینههای دیگر هم افزایش پیدا کرد، مثل افزایش حدود ۴۰ درصد حقوق و دستمزد برای کارخانهها، افزایش قیمت ۲۵ درصدی محصولات بسته بندی اقلام پتروشیمی، هزینههای حمل و نقل و... که از آذر ماه گذشته تاکنون افزایش پیدا کرده است بنابراین با یک واقعیت روبهرو هستیم که هزینههای تولید محصولات لبنی با افزایش مواجه شده است.
وی گفت: در قیمتگذاری دوم نوع قیمتگذاری محصولات لبنی داریم برخی محصولاتی هستند که قیمت آنها را دولت مصوب میکند و حدود ۱۰ قلم است که شامل ماست ست ساده در وزنها و چربیهای مختلف ۹۰۰ گرمی (کم چرب، پرچرب) دو و نیم کیلویی (کم چرب، پرچرب، نیمه چرب) شیر پاستوریزه ساده ۱ لیتری (کم چرب، پرچرب، نیمه چرب و کامل) و پنیر یواف که از آذر ماه تا کنون قیمت این موارد هیچ تغییری نکرده است.
بنی طبا تاکید کرد: با وجود اینکه افزایش هزینههای تولید را داشتیم، چون قیمت محصولات مصوب دولت بوده و دولت اعلام کرده باید با همین قیمت عرضه شود هیچ تغییر قیمتی تاکنون نداده است و این محصولات حتی با ضرر هم ارائه میشود.
وی اظهار کرد: برخی محصولات داریم که محصولات ضروری سبد خانوار نیستند و قیمت آنها بر اساس آییننامه قیمتگذاری محصولات ساخت داخل انجام میشود مثل ماست طعم دار، ماست چکیده، ماست هم زده، کره، خامه، پنیر سنتی، پنیر گردویی، شیر بدون لاکتوز و پنیر غنی شده که این موارد نحوه قیمت گذاریشان بر اساس آیین نامه قیمت گذاری محصولات ساخت داخل است.
سخنگوی انجمن صنایع فرآوردههای لبنی گفت: قیمت محصولاتی که ضروری نیست بر اساس افزایش هزینههای تولید است یعنی وقتی قیمت این کالاها افزایش پیدا میکند کارخانهها اعلام میکنند به سازمانهای حمایت که هزینههای تولید ما افزایش پیدا کرده و آنها نرخی برای عرضه در بازار اعلام میکنند و قیمت را تغییر میدهند.
بنی طبا اظهار کرد: کارخانهها زمانی که کالایی را با هزینه بالا تولید میکنند نمیتوانند با قیمت پایین عرضه کنند، چون باعث توقف خط تولید، ورشکستگی و بیکاری کارگران میشود قیمت محصولاتی که مشمول قیمتگذاری دولتی نیستند بر اساس افزایش هزینههای تولید میتوانند تغییر کنند.