«جنگ چارلی ویلسن»، فیلمی که نحوه برپایی طالبان و القاعده را لو میدهد
فیلم «جنگ چارلی ویلسن» محصول سال ۲۰۰۷، فیلمی است که به برپایی و حمایت گروههای تروریستی تکفیری مانند طالبان و القاعده توسط آمریکا و آلسعود و رژیم صهیونیستی میپردازد.
_ روزنامه کیهان نوشت: فیلم «جنگ چارلی ویلسن» محصول ۲۰۰۷ و ساخته مایک نیکولز (سازنده آثار مهمی مانند «چه کسی ازویرجینیاوولف میترسد؟» و «فارغالتحصیل»)، فیلمی بود که به برپایی و حمایت گروههای تروریستی تکفیری مانند طالبان و القاعده توسط آمریکا و آلسعود و اسرائیل میپرداخت، در شرایطی که ۵-۶ سالی از حادثه ۱۱ سپتامبر میگذشت.
چارلز ویلسن، نماینده معروف ۶ دوره کنگره آمریکا از تگزاس بود که اگر نامش را در اینترنت جستوجو کنیم، متوجه میشویم از حامیان جنگ افغانها علیه ارتش شوروی و بهوجود آمدن گروههایی همچون طالبان بوده است.
چارلی ویلسن (با بازی تام هنکس) نماینده دمکرات و عضو کمیتههای امنیتی-اطلاعاتی و نظامی کنگره آمریکا، آدمی لاابالی، زن باره و مشروب خوار، قصد میکند در دوره ششم نمایندگیاش، همزمان با آغاز ریاستجمهوری رونالد ریگان و همچنین حمله شوروی به افغانستان، کاری انجام دهد.
در همین حال یک مامور بد عنق سازمان سیا به نام «گاست اوراکوتوس» (با بازی فیلیپ سیمور هافمن) که به دنبال راهی برای اجرای برنامههای این سازمان در افغانستان است، با وی همراه میشود. از طرف دیگر زن ثروتمندی نیز به نام «جوانا هرینگ» (ششمین پولدار تگزاس با بازی جولیا رابرتز) که از دوستان قدیمی چارلی ویلسن بوده و از محافظهکاران اصلی این ایالت به شمار میآید، به عنوان کنسول افتخاری آمریکا در پاکستان و فعال اجتماعی برای این کشور، علاقمند است به ژنرال ضیاءالحق (رئیسجمهور کودتاگر پاکستان) در مقابله با خطراشغال شوروی و حضور میلیونی آوارگان افغانی در این کشور کمک نماید.
این سه نفر، سه ضلع مثلثی را تشکیل میدهند تا سیل کمک مالی و سلاحهای پیشرفته برای گروههای افغانستانی به کشور پاکستان سرازیر شود. کمکی که ابتدا قرار بود فقط ۵ میلیون دلار باشد، ولی به یک میلیارد دلار بالغ شد و در اصل گروههای تروریستی تکفیری مانند «طالبان» را در کنار مجاهدین افغانستان متشکل گرداند که تا با پیروزی آنها و عقبنشینی ارتش شوروی از افغانستان، جبههای تازه را در این کشور باز کنند.
چارلی ویلسن برای اجرای طرح ارسال اسلحه به افغانستان و تشکیل گروههایی همچون طالبان، ابتدا به سراغ دوستانش در اسرائیل رفت، چرا که براین باور بود (همچنانکه به ژنرال ضیاءالحق هم توضیح میدهد) اسرائیلیها بهترین خلبانها و بیشترین سلاحها را میتوانند به سرزمینهای دیگر بفرستد.
ویلسن از دوست اسرائیلیاش میخواهد که با کمک مصر و عربستان سعودی، به نیروهای شبهنظامی افغان کمک کند. از همین جاست که فردی به نام بن لادن در زمره این شبهنظامیان درآمده و گروه القاعده بهوسیله اسرائیل و از طریق عربستان و مصر به وجود میآید.
نویسنده فیلمنامه «جنگ چارلی ویلسن» براساس کتاب جرج کریل، آرون سورکین بود که در همین فصل جوایز امسال شاهد فیلمی به نام «محاکمه شیکاگو ۷» از او بودیم.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *