صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

تامین اجتماعی در حال رفتن به سمت بحران است

۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۰۶:۰۱:۰۲
کد خبر: ۷۲۴۹۳۶
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران گفت: کسانی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند نمی‌توانند هزینه کرایه خانه هایشان را هم تامین کنند چه برسد به اینکه بتوانند با این رقم‌ها دیگر هزینه‌های زندگی را هم تامین کنند. ما الان شرایط سختی پیدا کرده ایم و وقتی هم که کلمه بحران را برای توصیف این وضعیت به زبان می‌آوریم تذکر می‌گیریم که این کلمه را به کار نبریم.
علی دهقان کیا رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی استان تهران درخصوص تاثیر کمبود منابع مالی و نارسایی‌های حقوقی بر نا به سامانی وضع تامین اجتماعی به میزان گفت: من یک مثال در این رابطه می‌توانم بزنم. مقررات تسهیل نوسازی صنایع را مجلس برای بازسازی کارخانجات به تصویب رساند که این کارخانه‌ها بتوانند بعضی از نیرو‌های قدیمی را تعدیل کنند و نیروی جوان را وارد بازار کار کنند. این اصل یک قانون است. اما در عمل اتفاقی که افتاد این بود که متولیان کارخانه‌ها نیرو‌های قدیمی را با بیست و پنج سال سابقه و پنج سال ارفاقی تعدیل کردند.
 
وی ادامه داد: آن پنج سال ارفاقی را گفتند پنجاه درصدش را کارفرما بدهد و پنجاه درصدش را هم دولت بدهد. اما به طور مشخص دولت امروز این پول را نمی‌دهد. یا امروز کارگاه‌های زیر پنج نفر معاف از بیمه هستند. حالا گاهی کارگاهی واقعا با مشکل مواجه است گاهی هم مورد دیگری مثل یک نمایشگاه اتومبیل در شمال تهران که به فرض یک خودرو در این نمایشگاه ده یا بیست میلیارد تومان قیمت دارد و از پرداخت بیمه معاف می‌شود و دولت باید بیمه اش را پرداخت کند، اما چون دولت سر باز می‌زند این تامین اجتماعی است که باید این هزینه را پرداخت کند.
 
دهقان کیا خاطرنشان کرد: درواقع قانونی که در مجلس به تصویب رسیده قانون بی اشکالی است، اما اجرایش به درستی انجام نمی‌شود. البته من نمی‌خواهم بگویم همه قوانین ما بدون نقص هستند و مشکلی از این بابت نداریم، اما همین قوانین را اگر مسوولان به درستی اجرا کنند این مشکلات فعلی را نداریم. در ماده چهل و یک قانون کار آمده که دولت باید همه ساله تورم را اعلام کند و در شورای عالی کار هم بر اساس تورمی که دولت اعلام می‌کند باید افزایش دستمزد را به تصویب برسد.
 
وی افزود: حالا باید این سوال را مطرح کرد که اگر مسوولان دولتی قانون را به درستی اجرا می‌کردند آیا امروز فاصله هفت رقمی با سبد هزینه خانوار به یک سوم می‌رسید؟ اگر تورم واقعی را به ما اعلام می‌کردند و اگر سبد هزینه خانوار که در بند دوم ماده چهل و یک قانون کار است به اجرا در می‌آمد امروز ما این وضعیت را پیدا می‌کردیم؟ درحالی که امروز دیگر حل این مشکلات واقعا سخت شده است. امروز ما در تامین اجتماعی با همه اقداماتی که انجام می‌دهیم نگران آینده هم هستیم. اما در هر صورت ما چاره‌ای نداشتیم. چون رقمی که الان باید پرداخت شود یک سوم سبد هزینه خانوار است.
 
بیشتر بخوانید:
 
رئیس کانون بازنشستگان تأمین اجتماعی تهران اظهار داشت: کسانی که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند نمی‌توانند هزینه کرایه خانه هایشان را هم تامین کنند چه برسد به اینکه بتوانند با این رقم‌ها دیگر هزینه‌های زندگی را هم تامین کنند. ما الان شرایط سختی پیدا کرده ایم و وقتی هم که کلمه بحران را برای توصیف این وضعیت به زبان می‌آوریم تذکر می‌گیریم که این کلمه را به کار نبریم. اما احساس من این است که ما واقعا در حال رفتن به سمت بحران هستیم. دلیلش هم همین است که قوانینی نظیر ماده چهل و یک قانون کار به درستی اجرا نشده است.
 
وی تصریح کرد: در رابطه با امنیت شغلی قانون کار مثلا در بند دوم ماده هفت آمده که باید آیین نامه کار‌هایی که دائمی، فصلی یا موقتی باشند باید مشخص شده باشد. این قانون در سال ۶۹ به تصویب رسیده است. اما با گذشت این همه سال هنوز بعضی‌ها آیین نامه کار را تدوین نکرده اند. در کارخانه ایرانخودرو با آن عظمتی که دارد کارگری که می‌خواهد در آنجا به کارگیری شود آیا قرار است موقتی در آنجا مشغول به کار شود و مثلا برای دوماه در آنجا کار کند؟ آیا این کارخانه برای دوماه برنامه ریزی می‌کند؟ مگر می‌شود کارخانه‌ای به بزرگی ایرانخودرو برای یک سال برنامه ریزی کند؟
 
دهقان کیا ادامه داد: طبیعی است که چنین کارخانه‌ای باید برای دوره‌های بلندمدت چندساله برنامه ریزی کند؛ بنابراین آن مشاغل را باید به صورت دائمی در بیاورند تا یک امنیت شغلی به وجود بیاید. اگر امنیت شغلی وجود داشته باشد شاید آن کارگری که جزو نسل جدید محسوب می‌شود هم بتواند وارد بازار کار بشود. ولی وقتی امنیت شغلی نباشد هیچ جوانی نمی‌تواند با آسودگی به سر و سامان دادن به زندگی اش بپردازد و مثلا تشکیل خانواده بدهد. متاسفانه مسوولان دولتی سلیقه‌ای عمل می‌کنند و تا مادامی که در این کشور قوانین به صورت سلیقه‌ای به اجرا دربیاید همین وضع فعلی هم ادامه پیدا خواهد کرد.
 

برچسب ها: تامین اجتماعی

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *