صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

حوادث- انتظامی و آسیب‌های اجتماعی

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

جشنواره تئاتر فجر حضوری برگزار می‌شود/«خانواده گومیدان» به پردیس تئاتر شهرزاد رسید

۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۴۹۲۴
سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ با دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند.
- سرانجام تئاتر کشور پس از نزدیک به یکسال تعطیلی در آستانه برگزاری سی و نهمین جشنواره تئاتر فجر بازگشایی شد، این بازگشایی در اوایل فروردین سال ۱۴۰۰ بار دیگر به تعطیلی کشانده شد، اما سریعا با تغییر گروه شغلی تماشاخانه‌ها آغاز به کار کردند، اما باز هم با آغاز شیوع موج چهارم کرونا باز هم عرصه نمایش به تعطیلی کشیده شد، و حالا بار دیگر سالن‌های تئاتر با دسترو ستاد ملی مبارزه با کرونا بازگشایی شدند.

به همین مناسبت خبرنگار گروه فرهنگی به مهمترین اخبار تئاتر در هفته جاری پرداخته است:

«خانواده گومیدان» به پردیس تئاتر شهرزاد رسید

نمایش «خانواده گومیدان» نوشته ژرژ کورتولین به کارگردانی مهدی شعبانی در پردیس تئاتر شهرزاد روی صحنه خواهد رفت.

نمایش «خانواده گومیدان» نوشته ژرژ کورتولین با ترجمه داریوش مؤدبیان و کارگردانی مهدی شعبانی از ۲۷ اردیبهشت ماه هر شب ساعت ۲۰ درسالن صنوبر پردیس تئاتر شهرزاد به اجرا در می‌آید.

این اثر ۲ کمدی کوتاه از کورتولین کمدی نویس انتهای قرن ۱۹ و اوایل قرن ۲۰ فرانسه است که بیشتر روی طنز اداری و مناسبات خانواده کار کرده است.

در این اثر نمایشی (به ترتیب ورود به صحنه) آیدا پورموسی، احسان رجب زاده، مهناز زینی و مهدی شعبانی به ایفای نقش می‌پردازند. همچنین احسان رجب زاده تهیه کنندگی این اجرا را برعهده دارد.

در خلاصه داستان این اثر نمایشی آمده است: مردی که به بهانه آشنایی با یک خانواده می خواهد از آنها استفاده کند و صاحب آن خانه شود در بدو ورود دچار حرکات خیلی عجیب از این خانواده می شود و بلاهایی به سرش می آید و ...

سایر عوامل این نمایش عبارتند از دستیاران کارگردان: مهدی یوسفیان، شقایق بهزادمهر، مدیر تولید: سیاوش قربانی، طراح صحنه و دکور: احسان رجب زاده، طراح پوستر: سیدمحمدمهدی موسوی، طراح گریم: نیلوفر فاطمی، طراح نور: مسلم رضایی، طراح لباس: مریم اسکندری، عکاس: آرش رضایی، مهرداد حسین زاده، پرتو جغتایی.

چهلمین جشنواره تئاتر فجر حضوری برگزار می‌شود

حسین مسافرآستانه دبیر چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر درباره مباحث مطرح شده در اولین نشست شورای سیاست‌گذاری چهلمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عنوان کرد: در اولین نشست این دوره از جشنواره تئاتر فجر مباحث متعددی مطرح شد از جمله بازنگری اساسنامه جشنواره و تطبیق آن با شرایط جدیدی که در حال حاضر در آن قرار گرفته‌ایم.

او ادامه داد: تاکید بر کم کردن کمیت و بالا بردن کیفیت آثار جشنواره نیز از دیگر مباحث این جلسه بود و بسیاری مسائل دیگری که منوط شدند به جلسات آینده. با توجه به اینکه در سال‌های گذشته آثار بسیاری در جشنواره شرکت می‌کردند، شورای سیاست‌گذاری در این دوره تاکید دارد، کمیت را معیار قرار ندهیم و به جای آن، تعداد آثار کم‌تر با کیفیت بیشتری را برای شرکت در جشنواره بپذیریم.

دبیر چهلمین چهلمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به همکاری بیشتر با شورای سیاست‌گذاری جشنواره، اذعان کرد: ما این دوره از جلسات شورای سیاست‌گذاری را با امید ادامه یافتن و هم‌فکری با دبیر جشنواره درباره برنامه‌های جشنواره، تشکیل دادیم. در سال‌های قبل معمولا بجز یکی دو جلسه تشریفاتی، نشستی با شورای سیاست‌گذاری نداشتیم، اما امسال قرار شد، این شورا که کاملا از بدنه کارشناسی تئاتر تشکیل شده‌است تا روز برگزاری جشنواره جلسات متعددی را با ما داشته‌باشد و در هر جلسه مسائل متفاوتی مورد بحث و گفتگو قرار بگیرد و جمع‌بندی نظرات را به عنوان برنامه اجرایی به دبیر جشنواره ابلاغ کنند و دبیر، مجری سیاست‌های شورا باشد.

مسافرآستانه درباره چگونگی برگزاری جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر در سال جاری، تصریح کرد: جشنواره ۱۴۰۰ با امید از بین رفتن بیماری کرونا به صورت فیزیکی برگزار خواهد شد. همچنین برنامه دیگری را هم برای برگزاری جشنواره در فضای مجازی که بعد از شیوع ویروس کرونا بسیار بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته‌است، داریم و سعی می‌کنیم به هر دو صورت برنامه ریزی بکنیم.

او در پایان صحبت‌هایش درباره مراسم افتتاحیه و اختتامیه جشنواره گفت: پارسال به دلیل وجود ممنوعیت تجمع، مراسم افتتاحیه خاصی نداشتیم، اما امسال سعی می‌کنیم درصورت رفع مشکلات کرونایی مراسم افتتاحیه مفصل‌تر و همه‌جانبه‌تر داشته باشیم، به این صورت که بخش‌هایی از جشنواره که تکلیفش روشن است در مراسم افتتاحیه معرفی کنیم و درنهایتا یک مراسم اختتامیه‌ای با برنامه‌های مشخص برگزار خواهیم کرد.

براهیمی : «دورتر از خانه» را اواسط تابستان اجرا می‌برم

نمایش دورتر از خانه نوشته مهدی میر باقری با مضمونی اجتماعی را با تثبیت شرایط کرونایی در اواسط تابستان روی صحنه اجرا می‌کنم.

مسعود براهیمی نویسنده و کارگردان تئاتر درباره فعالیت‌های جدید کاریش گفت:اجرای نمایش دورتر از خانه به نویسندگی مهدی میر باقری را مد نظر دارم و منتظر تثبیت شرایط کرونایی و فعالیت جدی سالن‌های نمایشی هستم تا نمایش را در اواسط تابستان روی صحنه ببرم.

وی درباره مضمون و فضای نمایش افزود: «دورتر از خانه» کاری اجتماعی است و داستان در یک خوابگاه دانشجویی دخترانه رخ می‌دهد و در این داستان به مشکلات و چالش‌های نسل جوان و دهه هشتادی می‌پردازم و اواخر زمستان سال قبل مدتی هم تمرینات نمایش انجام شد که با تعطیلی سالن‌ها تمرینات متوقف شد و همچنین مذاکراتمان هم با مجموعه تئاتر شهر و تماشاخانه ایران شهر برای اجرای نمایش نیمه تمام باقی ماند.

این کارگردان در ادامه تاکید کرد:منتظر مهیا شدن فرصتی برای اجرای نمایش محیطی ۶۵۹۹ هستم. این نمایش در ژانر دفاع مقدس ارزیابی می‌شود و یک مقایسه تاریخی با دوران دهه شصت و روزگار فعلی و شیوع کرونا در فضای نمایش وجود دارد. نمایش روایت خطی و رئالیسم جادویی دارد و دو شخصیت نمایش از دو زمان متفاوت روبه‌روی یکدیگر قرار می‌گیرند و زندگی مشابه‌ای پیدا می‌کنند. شغل این دو نفر پرستاری است که یکی از آن‌ها در زمان جنگ در منطقه عملیاتی خدمت می‌کند و بر اثر حمله دشمن بیمار شیمیایی می‌شود و دومی در زمان حال پرستار بخش عفونی یک بیمارستان است که بیماری کرونا می‌گیرد.

وی درباره اجرای نمایش در فضای مجازی تاکید کرد:روح تئاتر با زنده بودن و حضور تماشاگر معنی و مفهوم پیدا می‌کند. موقعی که تئاتر به صورت فیلم درمی‌آید خیلی از ذاتش فاصله می‌گیرد. البته کار‌هایی مثل نمایش اجرای تئاتر‌هایی که در سال‌های قبل روی صحنه اجرا شد به نظرم اقدام خوبی است و فرصت خوبی برای تئاتر دیدن را فراهم کرده است.

مسعود براهیمی نام شناخته شده‌ای در حوزه تئاتر خیابانی است. قطار ساعت ۸، اهم، مار بازی و خواستگای از جمله کار‌های مهم کارنامه کاری وی محسوب می‌شوند که به خاطر نمایش ۶۵۹۹ برنده جوایزی از جشنواره تئاتر مقاومت و جشنواره تئاتر فجر در سال ۱۳۹۹ شده است.

«هار» و «لوله» و «عمو لاوروف» مهمانان جدید تماشاخانه ایرانشهر

تماشاخانه ایرانشهر در شروع فعالیت‌های خود بعد از تعطیلات ناشی از موج چهارم کرونا با میزبانی از سه اثر نمایشی به استقبال مخاطبان تئاتر می‌رود.

در این تماشاخانه، ابتدا امیر امیری نمایش «عمو لاوروف» را که قرار بود از ۱۸ فروردین ماه در سالن استاد ناظرزاده کرمانی اجرا کند، با توجه به پیش خرید بلیت، از ۲۳ اردیبهشت تا ۲۵ خرداد به صحنه می‌برد.

در این اثر نمایشی که در زمان حال اتفاق می‌افتد، اما موضوع آن روایت وقایع دهه ۱۳۲۰ هجری شمسی از زبان مردم عادی است و به اشغال ایران توسط قوای متفقین می‌پردازد، فریاد جودی، نازنین دیده ور و علی طاووسیان ایفای نقش می‌کنند.



ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *