جاسوسی سیا از سیستمهای رمزگذاری سوئیس
- نقش سازمان سیا آمریکا در پرونده موسوم به «ای جی» به وضوح نشان میدهد که جاسوسان به راهیابی به برنامههای پیام رسانی احتیاج ندارند، بلکه به یک چشم پنهانی نیاز دارند.
دستگاه رمزگذاری «ای جی» (کریپتو ای جی)، تجهیزاتی برای رمزگذاری بودند که سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) امکان رمزشکنی دستگاه های هوشمند و جاسوسی از برخی کاربران را میداد.
به گزارش «راشا تودی»، در تاریخ ۱۲ می، «ژان فیلیپ گادین»، رییس سرویس اطلاعات فدرال سوئیس، استعفای خود را اعلام کرد.
گزارشهای رسانههای محلی میگویند که استعفای وی ناشی از تنش با «ویولا آمهرد»، وزیر دفاع سوئیس در مورد رسیدگی به رسوایی «کریپتو ای جی» است.
در فوریه سال ۲۰۲۰ مشخص شد که این شرکت که دستگاههای رمزگذاری برای استفاده توسط دولتهای خارجی تولید میکند، به طور مخفیانه در سال ۱۹۷۰ خریداری شده و پس از آن توسط آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا و سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان، کنترل شده است.
این موضوع نشان میدهد آژانس امنیت ملی آمریکا و همتایانش در چند کشور دیگر، به راحتی میتوانند هرگونه پیام ارسال شده در دستگاههای «ای جی» را رمزگشایی کنند.
گزارشها مبنی بر اینکه این شرکت تا حدودی توسط سرویسهای اطلاعاتی غربی به خطر افتاده بود، سالها پیش مطرح شده بود.
با این حال، میزان نفوذ حتی برای افرادی که مدتها گمان میکردند سازمان امنیت ملی آمریکا به طریقی موفق به رمزگشایی این دستگاهها شده است، شوک آور بود.
افشای اطلاعات از دسترسی سرویسهای اطلاعاتی غربی به این دستگاهها، اعتراضات شدیدی را در سوئیس به وجود آورده و شهروندان سوئیس از این موضوع وحشت زده شدند و میگویند که کشور بی طرف آنها به این شکل مورد سوء استفاده قرار گرفته است.
در پی همین موضوع کمیته نظارت بر اطلاعات پارلمان سوئیس، تحقیق رسمی را در این زمینه آغاز کرد.
کمیته نظارت بر اطلاعات پارلمان سوئیس گزارش نهایی را منتشر کرد که این گزارش اطلاعات جالبی را افشا میکند.
به عنوان مثال، این گزارش نشان داد که سرویس امنیتی داخلی سوئیس از اواخر سال ۱۹۹۳ به خوبی آگاه بوده است که «ای جی» در اختیار آژانسهای اطلاعاتی خارجی است.