صفحه نخست

رئیس قوه قضاییه

اخبار غلامحسین محسنی اژه‌ای

اخبار سید ابراهیم رئیسی

اخبار صادق آملی لاریجانی

قضایی

حقوق بشر

مجله حقوقی

سیاست

عکس

جامعه

اقتصاد

فرهنگی

ورزشی

بین‌الملل- جهان

فضای مجازی

چندرسانه

اینفوگرافیک

حقوق و قضا

محاکمه منافقین

هفته قوه قضاییه

صفحات داخلی

مصرف سرانه برنج چند درصد کاهش یافته است؟

۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۱۰:۰۱
کد خبر: ۷۲۴۶۷۹
«مصرف سرانه برنج ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش داشته است.» مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت ضمن بیان این جمله اظهار داشت: برآورد ما این است که حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.

- ایلنا نوشت: صدیف بیک‌زاده  در مورد وضعیت برنج اظهار داشت: از سال گذشته که قیمت برنج ارز نیمایی شد کاهش در واردات داشتیم، بطوریکه فروردین امسال نسبت به فروردین سال ۹۸ حدود ۹۰ درصد کاهش واردات داشته‌ایم، در سال ۹۹ نیز نسبت به سال ۹۸ حدود ۴۷ درصد واردات کاهش داشته است به طور تخمینی ۱۵ تا ۲۰ درصد از این کاهش واردات برنج از محل افزایش تولید داخلی جبران شده و یک مقدار هم به خاطر تعدیل تقاضا بوده است.

وی در مورد میزان تغییرات سرانه مصرف گفت: تا زمانی که رفتار مصرف‌کننده تطبیق پیدا کند میزان مصرف کمتر می‌شود؛ با افزایش قیمت متاثر از نیمایی شدن واردات برنج، کاهش مصرف نیز رخ می‌دهد. در مورد برنج حدود ۵۰ درصد وابستگی به واردات داریم، میزان نیاز کشور ۳.۵ میلیون تن است و حدود ۶۰۰ هزار تن نیز ذخایر راهبردی داریم، حدود ۱ میلیون و ۸۰۰ تا ۲ میلیون تن آن از طریق تولید داخل و حدود ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار تن از طریق واردات تامین می‌شود؛ بنابراین سرانه مصرف حدود ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم است یعنی به واسطه کاهش واردات، ۱۵ تا ۲۰ درصد کاهش سرانه مصرف برنج روی داده است. یعنی برآورد ما این است که حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم به علت افزایش قیمت برنج کاهش مصرف داریم.

بیک‌زاده افزود: طبق مدل‌های اقتصادی مصرف‌کننده‌ها زمانی مصرف خود را با قیمت‌ها تطبیق می‌دهند، تا زمانی که این تطبیق رخ دهد حدود ۵ تا ۶ کیلوگرم سرانه مصرف برنج وارداتی کاهش خواهیم داشت، البته همه این اعداد به صورت برآوردی است.

مدیرکل دفتر امور بازرگانی وزارت صمت در مورد افزایش قیمت جهانی شکر و تاثیر آن بر بازار داخلی اظهار کرد: فعلا افزایش قیمتی در مورد شکر نداریم، درست است که قیمت جهانی شکر افزایش یافته و همینطور گروه ارزی آن از سال ۹۸، از ۴۲۰۰ تومان به ارز نیمایی رسیده است، اما به علت اینکه شرکت بازرگانی دولتی ذخایر شکر داشت و همینطور کمتر بودن قیمت تولید داخلی از قیمت جهانی، فعلا تعدیلی قیمتی روی شکر اتفاق نیافتاده است.


برچسب ها: برنج واردات

ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *