قیمت پایین آب عامل مصرف بیرویه/ اتلاف ۳۰ درصدی آب در لولههای انتقال
کارشناس حوزه انرژی گفت: مصرف آب در کشور طی دهههای گذشته به دلیل قیمت گذاری غلط از آب روند صعودی داشته به طوری که میزان مصرف در کشوری با اقلیم خشک و حتی بیشتر از کشورهای پرآب اروپایی است.
محمدرضا شریفی دونچالی در گفتوگو با میزان، با اشاره به مصرف آب در کشور اظهار کرد: مصرف آب در کشور طی دهههای گذشته به دلیل قیمت گذاری غلط از آب روند صعودی داشته به طوری که میزان مصرف در کشوری با اقلیم خشک و حتی بیشتر از کشورهای پرآب اروپایی است.
این کارشناس حوزه آب تصریح کرد: اگر قیمتگذاری آب را به معنای ارزشگذاری قرار دهیم، آب را میتوان ارزانترین کالا در کشور عنوان کرد.
این کارشناس حوزه آب تصریح کرد: اگر قیمتگذاری آب را به معنای ارزشگذاری قرار دهیم، آب را میتوان ارزانترین کالا در کشور عنوان کرد.
وی افزود: قیمت پایین آب باعث شده است بسیاری از مردم نسبت به مصرف این ماده حیاتی حساسیتی به خرج ندهند و علیرغم توصیهها و بخشنامههای مدیران حوزه آب میزان مصرف روند افزایشی خود را داشته باشد.
شریفی بیان کرد: قیمت آب یکی از عوامل رشد مصرف در کشور است و روشهای دیگری نیز برای مدیریت مصرف آب وجود دارد که میتوان به جلوگیری از هدر رفت آب در شبکه فرسوده آبرسانی اشاره کرد.
این کارشناس حوزه آب بیان کرد: به دلیل کمبود سرمایه گذاری در بخش آب بهینه سازی و نوسازی شبکه توزیع طی سالهای گذشته به نظر صورت گرفته و به طور میانگین بین ۱۰ تا ۳۰ درصد اتلاف آب در لولههای انتقال آب صورت میگیرد.
وی افزود: البته بهسازی شبکه نیز به اقتصاد آب مربوط است، اما زمانی که دولت به دنبال قیمتگذاری دستوری و یارانهای انرژی در کشور است باید سایر ملزومات آن را نیز از بخش عمومی تامین کند.
شریفی ادامه داد: علاوه بر بهسازی شبکه باید میزان برداشت آب از چاههای کشاورزی مجاز و غیر مجاز کنترل شده باشد، در حال حاضر میزان برداشت آب برای فعالیتهای کشاورزی بیشتر از میانگینهای جهانی است.
این کارشناس حوزه آب بیان کرد: دولت اقداماتی را برای کنترل چاههای کشاورزی انجام داده است و با نصب کنتور توانسته بخشی از مصرف را مدیریت کند، اما عمده مشکل چاههای غیرمجاز بپاست که بنا به آمارهای وزارت نیرو بیش از ۳۰۰ هزار حلقه چاه غیرمجاز در کشور وجود دارد.
وی افزود: دولت باید با هماهنگی سایر دستگاههای اجرایی نسبت به مسدود سازی این چاههای غیر مجاز و تغییر کاربری فعالیت منشعب شده از این آبهای زیرزمینی، اقدام کند.
ارسال دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *